Cristian Preda: Elena Udrea să demisioneze urgent, PMP să voteze Iohannis

Europarlamentarul Cristian Preda (PMP), care a susţinut-o în această campanie electorală pe Monica Macovei, o atacă foarte dur pe lidera PMP Elena Udrea după ce BEC a comunicat rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Preda spune că Elena Udrea trebuie să „demisioneze urgent” din fruntea PMP şi partidul trebuie să îşi dea votul lui Klaus Iohannis în cel de al doilea tur de scrutin, mai scrie europarlamentarul Cristian Preda.

„«Dezastru» e un termen blând pentru scorul Elenei Udrea”

„«Dezastru» e un termen blând pentru scorul Elenei Udrea, care anunța la nominalizare că va intra în turul al doilea, iar aseară – că a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. N-a fost nici măcar atât: scorul său e mai mic decât cel realizat de lista pe care am condus-o la europene în mai. Candidatura celei care visa că îl înfrânge pe Ponta a izolat PMP şi a șubrezit autoritatea politică a lui Traian Băsescu, silit să intre într-un joc cu mulți spioni și puțină politică.

Îi cer, de aceea, Elenei Udrea să demisioneze urgent de la șefia partidului, pentru a da o șansă integrării PMP într-o majoritate de dreapta. După eșecul de ieri, credibiliitatea ei în fața partidului este, oricum, nulă.

Iată de ce, în calitatea mea de vicepreședinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor și simpatizanților partidului să voteze în turul al doilea cu Klaus Iohannis. Acesta e mai mult decât un gest rațional. Pentru PMP, e o datorie de onoare.

Într-adevăr, atunci când am fost primiți, în septembrie, în PMP, am promis ferm – în fața celor mai înalte autorități ale PPE și a reprezentanților tuturor partidelor din familia populară – că îl vom sprijini pe adversarul lui Ponta în turul al doilea. Regăsirea credibilității începe atunci când îți ții cuvântul dat…”, se arată în mesajul lui Cristian Preda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.