Cum justifică Rovana Plumb scăderea bugetului asigurărilor de șomaj în 2015

Bugetul asigurărilor de șomaj pentru 2015 este mai mic cu 4,99% deoarece Guvernul preconizează pentru anul viitor o reducere a ratei șomajului la 5,1%, de la 5,3% în 2014, a declarat, sâmbătă, ministrul Muncii, Rovana Plumb, cu ocazia dezbaterilor la proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2015.

„Bugetul asigurărilor de șomaj prevede o scădere cu 4,99%, dat fiind faptul că am preconizat că vom încheia anul 2015 cu o rată a șomajului de 5,1%, față de 5,3%, cât estimam a încheia anul 2014 și, de asemenea, o reducere a numărului de șomeri cu 20.000, de la 485.000 la 465.000. Bugetul asigurărilor fondului de șomaj asigură îndeplinirea și implementarea tuturor măsurilor atât de necesare pentru creșterea locurilor de muncă, pentru creșterea ocupării și reducerea șomajului, mai ales în rândul tinerilor, dar și a persoanelor peste 45 de ani, a persoanelor care mai au trei sau cinci ani până ies la pensie, astfel încât să putem avea o piață a muncii inclusivă. Toate sunt măsuri active și se regăsesc prin finanțare în bugetul asigurărilor de șomaj”, a spus Rovana Plumb.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, sâmbătă, articolele proiectului de buget de asigurări sociale de stat pe 2015, urmând ca votul final să se dea duminică, împreună cu votul la proiectul de buget de stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.