Cumetrii incredibile denunțate în afacerea Lukoil

Monica Macovei îl acuză pe premierul Victor Ponta că ar fi primit apartamente din partea rușilor de la Lukoil și că, cu ajutorul procurorului general al României, Tiberiu Nițu, și al soției acestuia, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au pus presiune pe procurori pentru ridicarea parțială a sechestrului la rafinăria Petrotel Ploiești.

”Victor Ponta a primit apartamente luxoase de la Lukoil sau prin interpuși sau alte bunuri. Familia Nițu lucrează împotriva justiției, lucrează cu politicul. Soția sa a făcut presiune pe procurori pentru a ridica sechestrul la Lukoil. Ea e șefa acelor procurori care lucrează la caz. Ponta poate fi judecat pentru obstrucționarea justiției, pentru complicitate. El l-a ales pe Putin și este trădare națională”, a spus Monica Macovei la B1 TV, citată de stiripesurse.ro.

Un cititor care se semnează Mirciu comentează declarația lui Macovei postată pe portalul stirisurse.ro susținând că există adevărate cumetrii în jurul Lukoil.

„Deci , este ceva absolut revoltător, tulburător de ticălos ce se întâmplă în cazul lukoil :
1. Liderul sindicatului muncitorilor, care i-a scris lui Ponta să intervină la procuror , este SOCRUL PRIMARULUI PSD al Ploieștului. Iulian Bădescu, care e prieten cu Ghiță și fam. Cosma.
2. Șefa secției urmăriri penale de la Parchetul Ploiești este SOȚIA lui Tiberiu Nițu, de fel din Ploiesti și el. Ea are practic în subordine desfășurarea anchetei.
3. Lukoil este unul din principalii clienți ai Asesoft, firma lui Sebastian Ghiță.
4. Ponta cu Nitu și Cazanciuc au fost toți colegi de facultate, și Ponta este bun prieten cu Ghiță, Bădescu și fam. Cosma, existând și o poza cu toți împreună la peluza sălii de sport Olimpia la un meci al echipei Asesoft de anii recenți”, a scris cititorul pe portalul citat.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a efectuat joia trecută mai multe percheziții la rafinăria Lukoil într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul este estimat la 230 de milioane de euro, 112 milioane euro din evaziune fiscală, iar 118 milioane de euro, din spălare de bani. Ulterior, Parchetul a instituit sechestru asigurător.

Luni, Victor Ponta s-a implicat în acest caz, afirmând că procurorul este suveran şi independent în cercetarea cazului Lukoil, însă Guvernul speră într-o soluţie legală care să permită sancţionarea persoanelor vinovate şi recuperarea prejudiciului, dar şi continuarea normală a activităţii şi plata salariilor către angajaţi.

Tot luni, sindicatul şi directorul general ai Petrotel-Lukoil i-au solicitat premierului sprijin pentru continuarea activităţii şi deblocarea conturilor companiei.

După declarația făcută de Ponta, sechestrul pe conturile bancare şi stocurile comerciale de produse ale Petrotel-Lukoil, dispuse ca măsuri asiguratorii, au fost ridicate.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.