Radu Tudor i-a zis-o de la obraz. „Vrea să îl întreacă pe Stalin”

Analistul militar Radu Tudor, ale cărui opinii sunt cunoscute, a comentat, la Antena 3 CNN, contextul și consecințele noului mandat prezidențial de șase ani pe care l-a început Vladimir Putin, printr-o ceremonie televizată, la Kremlin, jurnalistul susținând că Rusia a redevenit cel mai mare pericol mondial sub mandatul ofițerului KGB Vladimir Putin.

„Încă 6 ani cu Vladimir Putin înseamnă mai mult decât a domnit Iosif Vissarionovici Stalin. Putin vrea să îl întreacă pe Stalin în ceea ce privește crimele la adresa vecinilor Rusiei dar și crimele de pe teritoriul Federației Ruse. Mor sute de mii de ruși într-un război ilegal și neprovocat, într-un război de invazie în Ucraina.
Rușii sunt într-un moment extrem de complicat, cu un dictator care se menține la putere de 25 de ani, cu așa-zise alegeri, cu așa-zise ceremonii de investitură. Este o dictatură sângeroasă pe teritoriul Federației Ruse. Țara aceasta, din păcate, a redevenit cel mai mare pericol mondial sub mandatul ofițerului KGB Vladimir Putin. Și suntem avertizați că ceea ce face Putin acum în Ucraina ar vrea să facă și în alte țări. În planul prezentat înaintea invaziei totale din februarie 2022, guvernul Rusiei, Vladimir Putin, personal, a transmis Occidentului că vrea, din nou, să fie câteva țări sub sfera de influență a Moscovei.Noi știm cum ne-am eliberat: prin sânge, printr-o revoluție dureroasă. Am scăpat de dictatură, am scăpat de ceea ce vedem acum la televizor. Generația mea a trăit astfel de momente de stalinism absolut înfiorător în perioada lui Nicolae Ceaușescu. Tânăra generație din România poate să vadă acum cam cum arată chipul monstruos al unei dictaturi, al unei Rusii care, din păcate, practică pe bandă rulantă crime de război în Ucraina: trag cu rachete de croazieră și rachete hipersonice în copii și în bătrâni. Aceasta este Rusia lui Putin.

Credeam, în anii ’90, că Rusia va deveni un partener de dialog, o țară cu care se poate vorbi, o țară care își respectă tratatele pe care le-a semnat. Occidentul se uită cu maximă îngrijorare la ceea ce face Vladimir Putin în momentul acesta și la ceea ce va urma în următorii 6 ani, cu avertizarea explicită din partea lui Putin că, după 25 de ani de putere, vrea să declanșeze un război cu Occidentul, vrea să atace state membre NATO, vrea să dezmembreze alianțe de securitate, vrea să încalce pe bandă rulantă toate tratatele pe care Rusia le-a semnat în ultimii 30 de ani. Ceea ce vedem acum este transformarea Rusiei în Coreea de Nord 2. Și din păcate, lucrul acesta nu se va opri, se va amplifica.

O spun încă o dată: Rusia este cel mai mare pericol la adresa păcii și securității mondiale. În momentul de față, Occidentul trebuie să o monitorizeze cu foarte mare îngrijorare.

Trebuie să supraveghem 24 de ore din 24 toate mișcările de trupe pe care Rusia le face în proximitatea frontierelor NATO. Nu trebuie să fim luați prin surprindere, trebuie să întărim și mai mult flancul de est al NATO, care în momentul de față are 40.000 de militari amplasați și tehnică prepoziționată. Pe măsură ce a crescut amenințarea Rusiei, noi ne-am pregătit pentru apărare. Dar o Rusie sprijinită de Iran, de China și de Coreea de Nord nu poate să fie decât un mare pericol pentru noi, a afirmat Radu Tudor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Author

70 de Comentarii

 1. Mai jigodie nazista, tu nu ai treabă acasă? Ești exponentul propagandei naziste in loc sa fii echidistant că zuarist! Verzișorii nu au miros! Huuo javra nazista! Free Palestine!

 2. Cotidianul a ajuns sa-l citeze pe Radu Tudor ! Se poate mai jos ?

 3. Normal sa tipi, cabd angajatorul tau iti strange bilele in menghina. Daca esti intr-adevar acoperit la DIE, ar trebui si sa gandesti putin, nu doar sa te trezesti vorbind

 4. Acest pretins comentator este exact sustinatorul BOLSEVISMULUI ACTUAL, lansat de alde Stalin. El se inchina la Stalin. E ca ala din zicala HOTUL STRIGA HOTII!

 5. r.tudor va ajunge la Norilsk
  in mina de nichel de dincolo de Cercul Polar!

 6. „Mor sute de mii de ruși într-un război ilegal și neprovocat”, să mori tu rt legal și provocat de credința nostră că tu manânci ra’at.

 7. Ce ar insemna victoria Rusiei:
  1.schimbarea structurii demografice prin colonizarea pământurilor ucrainiene cu neamuri mongol-ruse;
  2.asimilarea ucrainienilor– urmărind contopirea unor comunități, diferite prin origine etnică, limbă, religie, în masa populației majoritare, prin măsuri de impunere în structurile instituționale ale societății;
  3. deznaționalizarea – rusificare prin învățământ, administrație de stat, politica dispersării populației autohtone;
  4.înstrăinarea valorilor spirituale ale ucrainienilor și pregătirea unei elite cosmopolite, bazate pe sisteme de valori mongole.
  5. introducerea legislației și limbii ruse în administrație, școală și biserică și impunerea valorilor spirituale ruso-mongole.
  Slava Ucrainei!

 8. Cel mai mare pericol pentru prosti este propagandistul de doi lei, Radu Tudor.

 9. clar, propaganda pro amerloca ..!! cine-l ia in seama ..? nimeni, nu ia in seama , un nimeni ..!

 10. credeam ca gunoiul asta a disparut… cel mai mare pericol la adresa lumii sunt stapanii lui din SUA. Un raport de la licurici spunea ca din 2001 pana acum au omorat 48000 de civili in loviturile de „precizie” cu drone. Nu cred ca are rost sa mai vorbim de restul de bombardamente fara vreun fel de discriminare, de invazii, de rapiri, de tortura, de miile de asasinate, de suta de lovituri de stat, de zecile de mii de soldati morti, de milioanele de refugiati pe care i-au creat prin antrenarea si finantarea gruparilor teroriste

 11. După cum se mișcă elita toantă a Occidentului, planurile lui Putin s-ar putea să aibă un mare succes, tudorică. Pentru că englezii, nemții, portughezii, francezii și-au pierdut patria de care cu atât mai puține lucruri îi leagă cu cât mai”diversă” este.Guvernele trădătoare nu se mai pot încrede în faptul că populația ar dori să apere sinecurile sociale ale celor”invitați” în 2015 și cu atât mai puțin fanteziile „q gender” și disprețul bărbatului alb care ar fi invitat să ia parte la apărarea „valorilor” care nu-l includ.Asa că noroc bun cu „apărarea”.

 12. ,, Tânăra generație din România poate să vadă acum cam cum arată chipul monstruos al unei dictaturi, al unei Rusii care, din păcate, practică pe bandă rulantă crime de război în Ucraina: trag cu rachete de croazieră și rachete hipersonice în copii și în bătrâni. Aceasta este Rusia lui Putin.,,
  Tu chiar toata ziua te droghe3zi ?
  Si cui vorbesti tu nemernicule ? ROMANILOR CUMVA ? Ii crezi chiar atat de prosti ?
  Dute-n …………….ii !JIGODIE !

 13. TUDOREL-ÎNCĂ NU TE-AI URCAT PE SCAUNUL COPILOTULUI ÎN BOMBARDIERUL FĂRĂ PILOT CARE ȚI L-A TRIMIS MOȘU-TĂU „DE 18O DE ANI” -JOE B=-CA SĂ „BORBANDAȚI KREMLINUL ȘI SĂ-L UCIDEȚI PE AL DOILEA STALIN? DAR NU UITA STALIN ESTE UNUL DINTRE CÂȘTIGĂTORII CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI -IAR DIN AFIRMAȚIILE TALE :PUTIN =STALIN ȘI PE CALE DE CONSECINȚĂ IAR VEI VEDEA POPULAȚIA BUCUREȘTILOR CU FLORI ÎN MÂNĂ AȘTEPTÂND TANCURILE RUSEȘTI CARE O SĂ O ADUCĂ CEL PUȚIN PE„IUBITA TA ZAHAROVA” SĂ-ȚI DEA PE LA NAS CU O BLINEA MUIATĂ-N STALINSKAIA !

 14. Penibilul RT a ajuns subiect de bancuri și miștouri de bodegă fau famată,cu atitudinea sa partizană,specifica
  activiștilor politruci
  bolșevici, staliniști și naziști ! Îl doare la patina atâta timp cât îi
  intră mălaiul in cont! A uitat să spună și de kaghebistii oligarhi ucraineni ce sunt in spatele lui Zelenski ! A uitat să spună de masacrele comise de batalioanele naziste Azov in regiunile separatiste Donbass,Harkov ! Au masacrat 14000 de ruși (femei,copii și bătrâni) in 2014-2015.Anchetele și dosarele organismelor europene au fost dosite și secretizate ! Acțiunea Rusiei a scos în evidență lipsa de pregătire militară a NATO și-a economiei statelor membre de a trece la producția de război ! Acum daca ar ataca rușii lui Putin iar prinde cu chiloții in vine,fără muniții,fără AA etc ! Acțiunile demonstrative demne de jocurile pe calculator u au nici o valoare! Cum poate o țară de „proști” să domine propaganda vestică super deșteaptă și dotată ! Toate serverele marilor operatorii de internet sunt in California și rușii domina propaganda ! Miniciunile sfruntate,umflate spuse ritos ,repetate penibil au avut efecte inverse !

 15. Alo tovarășul gradu R.T. vezi că, președintele Serbiei i-a întins covorul roșu lui Xi la Belgrad! Adio cuscri!

 16. Adica vrea sa urce pe podium?
  Ivan groaznicul – 51 de ani
  Petru marele – 43 de ani
  Caterina basoldina – 34 de ani
  stalin – 30 de ani

 17. Radu Tudor ne arată cât de toxică și de periculosă pentru sănătate este această „meserie” de lingău-pupincurist, „meserie” care îți poate afecta în primul rând, sănătatea mentală.

 18. Xi a promis că apara Serbia de naziști vestici! Din moment ce jigodia nazista Constantinescu a permis bombardarea Belgradului de pe teritoriul României,realizați ce leproși au condus si conduc Romania?

 19. Nikolai V. Gogol (19 martie 1809, Sorocinți, lîngă Poltava, Ucraina, Imperiul Rus – 21 februarie 1852, Moscova, Imperiul Rus) a fost un geniu enigmatic al literaturii universale și o personalitate excentrică. Mama acestuia a pierdut doi copii înainte de a-l naște și s-a rugat Sfîntului Nicolae, de aceea i-a acordat prenumele în cinstea ocrotitorului. Numele Gogol în limba ucraineană derivă de la substantivul rață (rață sunătoare). A fost un copil bolnăvicios. Pe linie paternă avea multe rude din componența clerului, iar pe linie maternă avea afiliere de rudenie printre cazaci. Mai avea și origini poloneze. Acasă vorbea în limba ucraineană, însă toate lucrările le-a scris în limba rusă.2.asimilarea ucrainienilor– urmărind contopirea unor comunități, diferite prin origine etnică, limbă, religie, în masa populației majoritare, prin măsuri de impunere în structurile instituționale ale societății;——-CA SĂ VEDEȚI CE MARI DIFERENȚE -ÎNTRE UCRAINENI ȘI RUȘI::
  3. deznaționalizarea – rusificare prin învățământ, administrație de stat, politica dispersării populației autohtone;
  4.înstrăinarea valorilor spirituale ale ucrainienilor și pregătirea unei elite cosmopolite, bazate pe sisteme de valori

 20. bocaaanceeeellll, mai stalin ca matalik Nu se Ezzzissstaaaa…. da’ stai! nu! gresesc! stalin era destept…

 21. Ca e fanatic, e treaba lui. Dar cred ca bate recordul mondial la grosimea obrazului, care vad ca rezista la potopul de injuraturi si ironii ce il vizeaza din toate directiile. S-au mai vazut slugi, dar asta e campion mondial la pupinc#rism, iar romanii, care nu si-au dat inca creierele la casat, nu iarta o asemenea prestatie. Cu nevasta director general in MAE (si cu grade, dar asta nu e voie sa spunem), omul o tine langa de 20 si multi de ani cu NATO si UE. Cristoiu regreta si acum ca i-a angajat la EZ, pe amandoi, unde hiperambitiosii erau detestati voios de colegi. Nasu Geoana sa le traiasca, ca de iese presedinte, o sa-i vedeti ministri.

 22. Petrică din povestea ‘Petrică și lupul’! Europa nu se simte prea bine, America va aloca din ce în ce mai puține resurse Ucrainei, are de sprijinit Israelul și de trecut niște alegeri.

 23. fara doar si poate radu tudor e al mai dracului anti rus din romania…vorbeste de rau de stalin care l-a decorat pe regele romaniei aliatul lui…cum explica radu tudor celor 44 la suta din analfabetii romaniei ca stalin si roosevelt si churcill au invins germania nazista si romania fascista in al doilea razboi mondial…cum ezplica el radu tudor ca jidanii sint acuzati de genocid si se preda holocaustul in romania…cum ezplica el radu tudor distrugerea americii din interior de soros si jidanii lui …de ce nu e radu tudor in ucraina alaturi de toti cei ce-l cred cind vorbeste de cel mai mare pericol…de ce ? raspuns …ca e platit bine…

 24. Cotidianule o sa te trimitem la dracu cu radu tudor al tau. Daca crezi va o sa mai citim mizeriile tale, te inseli. Mai bine ne uitam la CNN, care mint in interesul tarii lor.

 25. N-aș vreau să fiu în pielea celui criticat. Cred că de acum n-are somn. Bravo Tudore! Dar mi-e teamă că anturajul lui va tăinui lovitura de baros dată de tine!

 26. Cu psihopatul actual de la Kremlin nu se poate discuta omeneste, ci doar de pe pozitii de fortza.
  Dupa cum poate constata pana si ultimul putinofil cu ochelarei de cal, specimenul vede toate rezolvarile numai prin prizma razboiului, a distrugerilor si a sacrificiului de vieti umane.
  Imbecilul este incapabil sa discute la nivel pasnic. Intre mentalitatea lui si a derbedeilor de cartier care terorizeaza vecinii nu-i nicio deosebire…….[Rumburak]

 27. Jigodia satanista,gretosul de raducu tudorache,analist militar😂🤪🤮,îsi da cu parerea si mai este si citat… ce a ajuns presa🤮🤮🤮!

 28. B R E A K I N G N E W S ! ! ! ! ! !
  RADU TUDOR A GASIT ARMELE CHIMICE ALE ODIOSULUI DICTATOR SADDAM HUSSEIN SI LE VA TRIMITE URGENT PRIN DHL DOMNULUI MARESAL ZELENSKY PTR EROICA APARARE A VALORILOR MORALE OCCIDENTALE.
  RUGAM PE EXCELENTA SA DOMNUL MARESAL ZELENSKY SA ISI TINA RESPIRATIA PANA LA SOSIREA ACESTOR ARME ESENTIALE.

 29. r.t.cnn. poate îți lipsesc opiniile lui schwarz(soros) și soluțiile lui schwab precum și explicațiile lui merkel. Nu mă îndoiesc că rutte are deja un plan pentru trântitul agriculturii europene iar ursula unul de import de armament din China.Cât despre „elita ” locală aka nomenklatorul beizadelelor PCR poate mai găsesc vreo fabrica de armament și muniție precum ruinele celei din Margina în care-și punea un Don ghenărar speranțele.Si poate ne spun și nouă buhaii fsnpdsrpsdpnletc de ce au trimis la topit mii de tunuri, tancuri și rachete pe care le puteau băga în munți și defilee ca puncte fixe de foc pe model helvet și dacă sunt dispuși, în caz de război să-si aducă beizadele acasă să lupte în adidași cu praștii, arcuri și tokareve, eventual ceva zb-uri rămase din WW1 iar dacă nu, să ne spună de ce nu-și ține fleanca.

 30. Oricine din media care spune ca Rusia a invadat neprovocat este un agent al intereseor straine. Punct. Faptul ca fraza asta se repeta ad-infinitum inseamna ca adevarul este exact opus.

 31. Individul asta care are impresia ca ar fi analist militar, vorbeste de fiecare data prostii.Romanii nu dau doi bani pe el ,pacat pt. Antena 3 care il tot tin acolo ca sa ii faca de rusine .de multe ori m-am intrebat cum poate unul ca asta sa se intituleze analist militar ,atita timp cit el nu a fost cel putin un militar de cariera cu vechime si experienta in acest domeniu.Toate panaramele au ajuns acum analisti si mari specialisti in diferite profesii ,iar ei nu au nici macar studiile necesare pt. asa ceva .

 32. Raducule ce ar fi sa te intorci la jocurile alea ale tale pe calculator ? Poate mai gasesti ceva sa ne arati ” dezastrul” … Stii tu care !

 33. Bănuiesc că sunteți conștienți că lui Putân ii se rupe brâla de voi și de părerile voastre , da ? 😆😆

 34. Eu cred ca baietii de la Cotidianul au bagat articolul asta la interval pe modelu’ lu’ Gheorghe care si-a dus calu’ la targ. Alta explicatie nu exista! Sau poate exista?

 35. Anal-istul militar de la A3-CIA, are analize care ar fi trebuit să-l facă să-și dea palme singur pe post in direct..Să ai astfel lepădături drept băgător de seamă, ca re să te educe,..cum ai vrea să nu fii ultima nație din europa.

 36. (I) : Radu Tudor vorbeste din perspectiva lui Hitler, aliatul României în primii trei ani ai WW2, si-a SUA (Roosevelt, Truman) care i s-au substituit . 1. Stalin (= „Omul de Fier”), nu era rus. 2. a electrificat, industrializat si alfabetizat URSS. 3 a câstigat WW2. Daca Radu Tudor se referea la cele doua mari realizari de mai sus – 2,3 -, ale liderului GRUZIN, da, Putin, care-i rus, într-adevar ca seamana cu Stalin. „Victimele” „stalinismului”, însa: Radu Tudor n-a citit ultimele studii, americane, respectiv franceze, în materie, si-anume ca victimele perioadei erau rezultatul Revolutiei si agresiunilor armate vestice, nu ale lui Stalin (care s-a debarasat de proprii colaboratori, social-democrati, e adevarat, adica de UrSSulele de azi): Holomodorul = o inventie (cf. Annie Lacroix-Riz, profesor universitar emerit). Ucrainienii n-au auzit de el si dimpotriva, Stalin a salvat tara de la foametea endemica din Rusia-n timpul tzarismului. Si-n Ucraina epocii, prim secretar era Hrusciov, nu Stalin. Care Hrusciov si recunoaste, în Memorii, ca si-a epurat colaboratorii, si-ai carui descendenti sunt, actualmente, în SUA. Vestul, care-l acuza pe Stalin, si Radu Tudor „uita” – sau, cazul lui Radu Tudor, ori habar n-are, ori e cinic -, de razboialele de agresiune ale Vestului dupa Revolutia din Octombrie, Rusia, si de razboaiele civile (în Ucraina, inclusiv, cu atamanii de-acolo si cu Trotzki, „împuscati, împuscati, împuscati!”), care au facut milioane de victime. Prizonierii razboaielor de agresiune, între care, mai ales polonezii, au fost trimisi în gulaguri (SATE POPULATE, în Estul si Nordul îndepartat al URSS). Fara curent electric si apa curenta, la epoca, însa POPULATE. Si Radu Tudor „uita” si de Casa Scânteii, Bucuresti, copie a celor 7 „surori gemene” ale lui Stalin, cladite-n diferite orase ale URSS, ori de „stilul IMPERIAL- stalinist” în arhitectura sovietica.

 37. Perfect de acord!Radu Tudor a pus punctul pe i.Rusia este stat terorist.Putin intra pentru totdeauna in galeria rau famata a marilor criminali ai lumii precum Stali ori Hitler.

 38. Nu doar sponsorizeaza terorismul, ci este chiar un stat terorist, un stat criminal, care comite crime de razboi, care comite un genocid, iar conducatorii sai trebuie sa primeasca aceleasi pedepse, pe care le-au primit cei gasiti vinovati in Procesul de la Nurenberg. In Ukraina, rusii nu au trimis doar mercenari, pe care i-au platit, ci au trimis chiar armata. Se tot vorbeste ca rusii au omorat batrani, femei si copii, ca si cand omorarea barbatilor, omarirea militarilor, care isi apara tara, ar fi in vreun fel justificabila.

 39. Rusia ESTE un stat terorist atata timp cat bombardeaza populatia civila numai pentru a ucide la intamplare. Intre Rusia si ISIS nu e nicio deosebire.

 40. @trollii bulshevini: sunteti tot atat de teroristi ca tatucu vostru Putzler cel Ticnit!

 41. Procurorul șef al Curții Penale Internaționale, Karim Khan, spune că nu este imposibil ca președintele rus Vladimir Putin să fie judecat, dând o serie de exemple de criminali de război, precum Slobodan Miloșevici, Ratko Mladić, Charles Taylor, care au fost judecați pentru crimele lor și condamnați

 42. Mai e o variantă la care nu se gândește nimeni: Moscovia cu un guvern democratic care alege să-l livreze pachet pe phutin la schimb cu normalizarea relațiilor cu lumea civilizată. Cum a pățit Miloșevici. La asta nu v-ați gândit, așa-i? Poate vor fi făcute publice și listele cu numele reale ale trollavecilor…manjiti cu fecale! Nu poți să știi ce-ți rezervă viitorul.

 43. Putler si clica lui de dementi trebuiesc arestati indiferent de statul care le ofera ospitalitate….poate asa rasuflam si noi linistiti!

 44. Eu n-am crezut niciodată că Rusia va deveni altceva decât a fost de când o știu eu. A aflat-o Ștefan cel Mare cu mult înaintea mea, au aflat-o românii care au luptat în 1877 și toți cei care au trăit în comunism. De la ruși nu vine decât crivățul.

 45. Politologul Valentin Naumescu, profesor de relații internaționale al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca: „Arestarea și predarea lui Putin se vor număra printre monedele de schimb ale Vestului pentru ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei, după război. Iar miza reluării relațiilor economice și comerciale cu Occidentul va fi o tentație căreia noii lideri de la Moscova și oligarhii nu vor putea să-i reziste.”

 46. Dacă moscoviții pierd și vor din nou în lumea civilizată va trebui să-i trimită la judecată pe toți cei cu fapte penale și să plătească despăgubiri de război Ucrainei. Ar trebui să plătească și firmelor luate cu japca și sper eu și pt tezaurul României

 47. Rusia e un stat criminal. Ma gandesc acum la sutele de copii ucrainieni ucisi doar

 48. Patriarhul Kiril si cei ce il sustin nu mai au legatura cu dragostea, mai mult nu as generaliza. Am facut in germania slujba impreuna cu comunitatea ruseasca si ei se roaga pt poporul ucrainean si doresc incetarea razboiului.Sa va fie rusine pana intrati pe poarta cimitirului ,voi cei ce jubilati vizavi de crimele rusilor in Ucraina.

 49. Foarte multi rusi il adora neconditionat pe Putin. Sunt obisnuiti cu lipsurile dintotdeauna, asa ca nu fac mare circ pe tema asta. Iar cand ajunge cutitul la os, vine Putin si le spune ca e vina Occidentului sau vine Kiril si asa vrea Dumnezeul lor, ambele afirmatii neputand fi verificate. Putin si-a eliminat toti opozantii si controleaza pe deplin rezultatul alegerilor, care sunt doar de forma, in dulcele stil sovietic.

 50. Biserica ,ce controleaza norodul a fost demult confiscata de Statul totalitar al Imperiului Rus, si transformata intr-o arma de represiune si expansiune. Toate tarile europene trebuie sa ia masuri de aparare in fatza acestor arme de intoxicare in masa.

 51. Linge Clante RT – Securist pe stil nou, tradator de tara, ar trebui sa taca! „…Mor sute de mii de ruși într-un război ilegal și neprovocat…” cine mai crede prostia asta, nici macar el! Greata maxima!

 52. (II) : Si de Bretton Woods ($= unica moneda de rezerva bancara mondiala), la care Stalin nu participa. Rezultat: Rusia de azi are o dezvoltare de 3% anual, în timp ce tarile $/euro sunt si arhi-îndatorate (= în faliment), si dezindustrializate. Bretton Woods si WW2 si fiind cauzele diabolizarii lui Stalin de catre SUA, care, prin $, au subjugat si pradat o lume-ntreaga (cu exceptia spatiului sovietic, pe care-l prada acuma: tarile baltice, Ucraina – care-i proprietatea-n vreo 50% din teritoriu a lui Black Rock, si unde sunt distruse monumentele soldatului sovietic, ba chiar si-al Ecaterinei a II a, cea Mare, tzarina nemtoaica, ori ale lui Puskin. Unde rusofonii sunt arsi sau crucifcati de vii, catedralele si bisericile ortodoxe, darâmate. Radu Tudor-papagalul acuzând, însa, Rusia de „cel mai mare pericol actual”, când, si dimpotriva, „aliatul strategic” al României, SUA, au aruncat „în mod experimental” bombele nucleare de la Hiroshima si Nagasaki, rezultate cu sute de mii de morti civili, au invadat Coreea, Indochina, Vietnamul, si dupa, Irakul, pe care l-au redus la cenusa si stat islamic, Siria, Libia, au rasturnat doua regimuri în Ucraina (2005, „revolutia portocalie” si 2015, „Maidan”), si dupa, au construit tot în tara prietena lui Radu Tudor, dar care-i persecuta la sânge pe românii dintre granite, „laboratoare” -n care fabricau arme nuclearo-chimice (cf. Victoria Nuland), distrugând si Delta Dunarii, care-i în patrimoniul umanitatii. Toti cei de mai sus, pentru Radu Tudor, nu-s « pericole », Rusia, însa, care intervine armat în Ucraina în apararea rusofonilor din tara, din 2014 bombardati de regimul de la Kiev, lasati fara salarii si pensii (cf. Poroscenko, fostul presedinte al tarii), arsi si crucificati de vii, este. Si nimeni nu-l trimite pe individ la balamuc, unde-l asteapta apropiatii, si cu toata, nerabdarea.

 53. Dnă Viki, ai o memorie selectivă și proastă și ticăloasă. Nici la Nurnberg nu a fost declarat STATUL național german drept criminal ci unii dintre conducătorii fasciști de atunci. Cel mai mare criminal este capitalismul bestial întruchipat de Marea Ocultă, americană în principal, (SUA au între 800 și 1000 de baze militare pe pământ și dracu mai știe câte se plimbă pe deasupra capetelor noastre!) La invazia ilegală și provocată criminal în Irak (a nu se uita nici cea din Jugoslavia, Siria, Afganistan etc), că așa au vrut mușchi lor, dovedindu-se că a fost o minciună cum că Sadam ar fi avut arme de distrugere în masă – boul ăla de Powell a chiar recunoscut public anteriori că nu au avut nicio dovadă- în prima zi au fost trimiși pe cea lume 100 de mii de ființe nevinovate, desigur între ei f mulți copii. Desigur irakienii de azi le sunt f recunoscători amerlocilor încât le-ar da imediat un picior în fund, dar va veni și vremea aia. Da, doamnă, poate chiar mai mult decât sute de copii urainieni au fost uciși, să nu mai vorbim de miile de copii palestiniei. Da, de acord, sunt crime, însă toate trebuie puse în context, nu pentru a le scuza, ci pentru avdea cine este cu adevărat criminalul cel mai mare, care prin bestiale șmecherii provoacă mereu crime/războaie! Războiul e o crimă și este, cum zizcea papa, permanenet o înfrângere a umanității. Ca să nu avem vorbe, toate națiunile sunt creații divine și trebuie respectate și chiar admirate pentru atăt de multe motive. Aceasta e valabil și pentru națiunea americană – una din cele mai captive din lume- și pentru națiunea rusă, chineză, română etc etc. Când vrei să-ți dai cu părerea gândește cu capul, dacă-l mai ai, nu cu posteriorul. Verstanden? Era să uit, pupincuristul amerloc Radu Tudor este dobitocul nr 1 pe plan mondial! Mulțumită?

 54. I-a zis-o pe naiba! E declarație în România, la televiziunea unde lucrează, l-am un microfon și doar atât! Una e sa trăncăni in Romania in fata românilor prin micul ecran, și alta e sa spui live in fata individului țintit in tara lui! Faceți diferența, va rog, între acțiuni static departe de vizat și acțiuni live intro confruntare live face-tu-face!

 55. cica anal-ist militar… e un nimeni. in rromania nu o sa gasesti vreodata o analiza geopolitica corecta. Nu o sa iti spuna nicio prestituata ca SUA, Franta si Anglia au blufat saptamana trecuta pe mai multe voci… ca trimit trupe, ca rachetele britanice pot fi folosite pe teritoriul FR, ca SUA o sa trimita „consultanti” in Nulandistan (pe modelu’ folosit in Vietnam), faceau mistouri de podul Kerchi, ca inchid golful catre Sankt Petersburg. Ca raspuns, FR a anuntat ca pregatesc exercitii cu armament nuclear tactic ca raspuns la limbajul si amenintarile „civilizatilor”. In 24h SUA a anuntat ca nu o sa trimita trupe militare in Ucraina, Letonia a declarat ca nu intelege de ce ar face FR exercitii cu armament nuclear, Macrou a dat-o la intors la masa cu Xi ca Franta nu e in razboi cu FR, ca Franta nu a trimis militari, Italia a declarat ca ei nu trimit arme sa loveasca FR, ca sanctiunile au esuat, ca ukropia pierde si ca trebuie incepute negocieri, ambasadorul nazist din Moscova s-a dus la consultari la Berlin, ambasadorul englez a fost convocat si i-a fost transmis ca trupele britanice in ukropia SI in afara ei sunt tinte daca vreo racheta britanica loveste FR, iar ambasadorul francez a primit aceleasi informari si s-a dus cu caciula in mana la inaugurarea noului presedinte al FR. Si Poohlonia a declarat ca nu trimit trupe. Franta cica umbla cu „incertitudini geopolitice” ca sa tina Rusia in sah, Rusia a raspuns cu o certitudine.

 56. @Martin; poate ai uitat,pe eroul Milosevici,sarbii lui l-au vandut si livrat Occidentului

 57. Valentin Naumescu, daca a spus asa ceva, e ori prost gramada, ori propagandist format la scoala de partid, incult, necitit, dar cu gura mare. Exista, deja, o bioblioteca intreaga despre economia Rusiei, basculata spre Est – in primul rand India si China -, o economie de succes in conditiile in care Europa s-a impuscat in picior renuntand la resursele energetice ieftine rusesti. Americanii i-au rezolvat economic pe vest-europenii concurenti, iar ucrainenii mor pentru ei, incercand sa raneasca o Rusie pe care ideea de razboi nu o sperie, ci o mobilizeaza. Ghici cine pica de capra in toate ipostazele? Romania, cu de-alde Radu Tudor, Naumescu si toata sleahta de politicieni si propagandisti de pripas care s-a asezat in fruntea ei precum proverbialul paduche.

 58. Si tot sarbii l-au „rezolvat” pe tradator, premierul filo-occidental Djindjic sucomband din pricina unei pusti cu luneta.

 59. @Martin,vorbesti aiurea.l a fost una din figurile marcante ale războiului din Iugoslavia în anii ’90 și războiului din Kosovo în 1999. A fost condamnat în mai 1999, în timpul războiului din Kosovo, de către Tribunalul Internațional al Națiunilor Unite pentru crime împotriva umanității și o gravă încălcare a Convenției de la Geneva.Du-te la scoala trol.

 60. Inevitabilul se va produce, istoria se va repeta.. Cand Germania Nazista a anexat Austria oamenii credeau ca acolo se va opri totul. Din pacate Putin este un egomaniac de calibrul lui Hitler si viseaza sa anexeze (precum Hitler) toate teritoriile cu etnici rusi sau care au facut parte candva din lumea Sovietica.. NATO are sansa de a purta razboiul in afara teritoriului tarilor componente si infrangerea singurului pericol existential pt membrii aliantei..

 61. Fiecare Suhoi-gunoi doborat si fiecare orc transformat in ingrasamant este un pas inainte pentru omenire.

 62. Daca as putea sa vad pe toti latraii astia care isi unfla muschi si fac pe curajosii in fata rusilor , cum se vor comporta ei dupa ce Rusia va cistiga in fata occidentului.Am vazut destui care in perioada comunista il scuipau pe Regele Mihai si dupa 89 tot astia au inlocuit tabloul lui Ceausescu din birouri, cu cel al Regelui Mihai.

 63. @Paulian Ionescu,de multe ori parca as vrea sa aflu parerea dumitale in anumite domenii(fiind unul care crede in altceva ,diferit, de subsemnatul).Despre ce e vorba?In cercul meu mai larg de cunostinte observ un lucru straniu:unii prieteni,foarte vocali,isi exprima atasamentul pentru valori periculoase(proruse,proinvazie,proputin,proTrump,etc),nu ma cert cu ei ,ca sunt totusi prietenii mei!Dar exista o alta categorie de oameni,sa zic 10%,care cred tot in aceleasi valori precum primii, dar ezita sa le exprime.De parca le-ar fi rusine.Pentru mine e un lucru pozitiv ca acestia,de rusine,nu voteaza,nu lauda actiunile extremiste de orice fel.Am o banuiala:numai la romani exista acesta pudimboderie,la altii nu prea e:ungurii,de pilda nu cunosc atare scrupulozitate,cei in gusa si -n capusa.De ce crezi ca se intampla astfel,in cazul ca accepti aporia mea ca fiind reala?Suntem in NATO,in UE si datorita acestei categorii,care este extrtemista in simntiri,dar in cabina de vot se rusineaza>Nu cumva ecest lucru este in avantajul romanilor,chiart daca ,in fundal ,vorbim de o schizofrenie?Pozitiva,dupa parerea mea.

 64. Pușlamaua de Radu Tudor nu putea să-i zică „de la obraz„ pencă el însuși nu are obraz/e tare însă în grumaz/ Putin o să dea pricaz/: Radu-i obrăznicătură/ să-și dea singur peste gură/ de nu vrea să fie vai/ când om face de el hai! Zicere: unde-i numai gură, vai de cap! Notă: stimați coforumiști, nu vă încântă RTudor în poza generic cu care A3 deschide uneori emisiunea externă, parcă. Tipul ia o poziție care amintește de taurul Henric al VIII-lea când îl apuca mâncărimile acolo unde nu se putea scărpina încât vine crăcănat. Nu-i nimic, am auzit că scărpinătorul e pe drum, he, he,he.

 65. @ ovul simplu de pe strada- desigur o taratoare veninoasa ce poate admira ? doar alte taratoare veninoase tradatoare, care isi vand si mormintele parintilor ca sa poata licuri in liniste . iar tu,ovule,ca spalator de camere de meditatie de o singura persoana la MAE ar trebui sa stii mai multa carte, totusi!

 66. Statistica zilei de 08.05.2024 cu ostarile USR/MAE de la 13.15 ora locala, pana la ora 16.15 . Ceata lui Pitigoi Radu T.a asteptat cuminte sa primeasca tematica de zi , ce trebuia sa vina de la MAE si aprobata la Padure. Apoi Cutean Ghita din Marghita deschide balul in nota obisnuita,de tamajor trupe auxiliare Secu, la ora 16.14.Urmeaza unul dupa altul in rafale scurte, ca la emisiunea’ Fotbal Minut cu Minut’ , dar de data asta realizator USR/MAE Gyuri Schwarz, VEDETI MAI JOS:
  16.16- Veorica Baltenau TM
  16.17 semnatURA IN fals ‘Kosovo e Serbia ‘
  16.18 Dudu 2
  16.19 Leopold
  16.20 junghiul
  16.21 paul
  tot la 16.21 Valentin Nahumescu, mare cadru la UBB
  16.22 semnat in fals ‘Core ‘
  16.24 Viki
  16.26 Paisie
  16.27 Justinian
  16.28 Andreea ( Bocelli? nume de barbat in italiana si greaca ! )
  Pauza de foc , se verifica tintele timp de aproape 2 ore dupa care se trece pe la casierie .
  La 18.24 apare Andreea Pora din nou , trei postari , la
  18.25 semnat diaspora
  18.26 semnat Andy5000, indicand posibila schimbare ‘q gender’ ?

 67. @Leantza Popii- sursele tale de informatie sunt gazeta de perete Wiki din Israel , care manipuleaza ordinar.
  Milosevici a fost asasinat in detentie la Haga dupa ce amenintase ca va denunta amestecul spionajului anglo-american NATO
  si livrarile de armament via Vatican – Germania -Slovenia si Croatia in acest razboi etnic. Evident, mortii numai vorbesc, drept pentru care poate fi acuzat de orice.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.