Cutremur de prostie la jucăria lui Moise Guran

Un program din portalul on-line deținut de Moise Guran a transmis, vineri seara, un mesaj de cutremur a cărui magnitudine se anunța a fi de numai puțin de 10 grade pe Scara Richter.

Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la o adâncime de 10 km„, se arăta în mesajul trimis către telefoanele mobile ai căror posesori sunt abonați la aplicația de alertă seismică a portalului amintit. În portal se specifică faptul că datele sunt peluate de la Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Mesajul îi mai îndemna pe oameni să se ascundă cu familia sub grinzile din clădiri.

Programul de alertă seismică este pus la dispoziție de publicația deținută de Moise Guran, unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai lui Traian Băsescu, Klaus Iohannis și guvernării Cioloș.

După ce, la fel ca mulți alți martori ai celebrului Binom, a lansat alerte violete prin care a chemat lumea să salveze DNA de la pieire, acum a venit rândul alertei roșii.

Numai că, neavând sigla PCR, nici măcar a SRI sau DNA, alerta nu a fost una autentică.
Așa se face că Moise Guran a venit cu o replică. Dar nu la un cutremur. Ci la un cutremur de prostie.

Având ceva din parfumul rigorii știrilor laudative despre DNA, Iohannis, Kovesi, Coldea și SRI, replica la mesajul de cutremur a fost exactă. Riguros de exactă chiar și a fost propagată pe Facebook:

Aplicația Biziday a luat-o razna. Investigăm ce se întâmplă. E posibila o eroare, dar nu exclud și alte posibilități„.

Precum Kovesi care bocește că DNA e deranjată din muncă de criticile din presă, Moise Guran se tânguie că nu el și ai lui ar fi de vină.

Că citează surse de la Cotroceni, de la Bruxelles, de la SRI sau de la DNA nu e sigur, cert e însă că sugerează un atac al crackerilor. Nu și al marțienilor. Deocamdată!

Moise Guran:”Ceea ce ați primit nu este o alertă de cutremur ci o Alertă Roșie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Asta sugerează că serverul nostru a fost spart. Momentan l-am deconectat și investigăm. Ne cerem scuze și vom reveni de îndată ce vom avea mai multe informații.”
La un asemenea cutremur au venit și alte replici, cu magnitudini și intensități mai mari decât unda de șoc inițială.

Ceea ce aţi primit nu este o Alertă de Cutremur ci o Alertă Rosie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Ne cerem scuze și vă țin la curent cu tot ceea ce aflăm, pe parcurs!
Până acum știm așa:
1. Alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday. De altfel ea nici nu a plecat din interfața noastră de operare. În loguri NU EXISTĂ!
2. Asta pentru că nici de pe serverul nostru nu a plecat. Aparent serverul pe care noi îl folosim NU a fost spart. Asta ne comunică în acest moment firma ce ne găzduiește serverul.
3. Ca să ajungă în telefoanele dumneavoastră o Notificare sau o Alertă trece prin Google Cloud. Altfel spus, de pe serverul nostru, instrucțiunea pleacă pe un server al Google și de acolo la dumneavoastră. Cum de la noi nu a plecat nicio alertă, acum investigăm să vedem de unde a plecat și, mai ales, cum a intrat în Aplicația Biziday.
Revin de îndată ce aflu noi amănunte.
Îmi cer scuze încă o dată! Moise Guran”, sună scuzele de magnitudine mare.
De zgâlțâit s-a zgâlțâit, dar nu Vrancea. Ci rigoarea. Jucăriei lui Guran…cea!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.