×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 12 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:08
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Alertă roșie ratată
Cutremur de prostie la jucăria lui Moise Guran
Guran...cea s-a zguduit să genereze replici la un cutremur de zero grade
Guran...cea s-a zguduit să genereze replici la un cutremur de zero grade

Un program din portalul on-line deținut de Moise Guran a transmis, vineri seara, un mesaj de cutremur a cărui magnitudine se anunța a fi de numai puțin de 10 grade pe Scara Richter.

"Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la o adâncime de 10 km", se arăta în mesajul trimis către telefoanele mobile ai căror posesori sunt abonați la aplicația de alertă seismică a portalului amintit. În portal se specifică faptul că datele sunt peluate de la Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Mesajul îi mai îndemna pe oameni să se ascundă cu familia sub grinzile din clădiri.

Programul de alertă seismică este pus la dispoziție de publicația deținută de Moise Guran, unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai lui Traian Băsescu, Klaus Iohannis și guvernării Cioloș.

După ce, la fel ca mulți alți martori ai celebrului Binom, a lansat alerte violete prin care a chemat lumea să salveze DNA de la pieire, acum a venit rândul alertei roșii.

Numai că, neavând sigla PCR, nici măcar a SRI sau DNA, alerta nu a fost una autentică.
Așa se face că Moise Guran a venit cu o replică. Dar nu la un cutremur. Ci la un cutremur de prostie.

Având ceva din parfumul rigorii știrilor laudative despre DNA, Iohannis, Kovesi, Coldea și SRI, replica la mesajul de cutremur a fost exactă. Riguros de exactă chiar și a fost propagată pe Facebook:

"Aplicația Biziday a luat-o razna. Investigăm ce se întâmplă. E posibila o eroare, dar nu exclud și alte posibilități".

Precum Kovesi care bocește că DNA e deranjată din muncă de criticile din presă, Moise Guran se tânguie că nu el și ai lui ar fi de vină.

Că citează surse de la Cotroceni, de la Bruxelles, de la SRI sau de la DNA nu e sigur, cert e însă că sugerează un atac al crackerilor. Nu și al marțienilor. Deocamdată!

Moise Guran:”Ceea ce ați primit nu este o alertă de cutremur ci o Alertă Roșie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Asta sugerează că serverul nostru a fost spart. Momentan l-am deconectat și investigăm. Ne cerem scuze și vom reveni de îndată ce vom avea mai multe informații.”
La un asemenea cutremur au venit și alte replici, cu magnitudini și intensități mai mari decât unda de șoc inițială.

Ceea ce aţi primit nu este o Alertă de Cutremur ci o Alertă Rosie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Ne cerem scuze și vă țin la curent cu tot ceea ce aflăm, pe parcurs!
Până acum știm așa:
1. Alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday. De altfel ea nici nu a plecat din interfața noastră de operare. În loguri NU EXISTĂ!
2. Asta pentru că nici de pe serverul nostru nu a plecat. Aparent serverul pe care noi îl folosim NU a fost spart. Asta ne comunică în acest moment firma ce ne găzduiește serverul.
3. Ca să ajungă în telefoanele dumneavoastră o Notificare sau o Alertă trece prin Google Cloud. Altfel spus, de pe serverul nostru, instrucțiunea pleacă pe un server al Google și de acolo la dumneavoastră. Cum de la noi nu a plecat nicio alertă, acum investigăm să vedem de unde a plecat și, mai ales, cum a intrat în Aplicația Biziday.
Revin de îndată ce aflu noi amănunte.
Îmi cer scuze încă o dată! Moise Guran”, sună scuzele de magnitudine mare.
De zgâlțâit s-a zgâlțâit, dar nu Vrancea. Ci rigoarea. Jucăriei lui Guran...cea!

Julieta TârnovanPublicat Vineri, 03 martie 2017
34828
 | 32
 | 54
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
unu
0
imi place ca prostii care au comentat pe aici nici nu au citit ce a zis Guran, nici nu au citit articolul. Ei vorbesc de Guran, care ar fi partinitor pe un site care tine clar partea PSD=FSN. Prosti care probabil urmaresc RTV si A3(programe care nu raspandesc stiri false, nuuu). Ipocritilor.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Mars
+3
Obisnuiam sa urmaresc emisiunile lui Moise, in urma cu cativa ani. Omul avea un discurs interesabt, obietiv, calm, argumentat, echidistant. Nu stiu ce s-a intamplat la un moment dat, insa omul asta m-a dezamagit din ce in ce mai mult prin atitudinea sa clar partizana. Nu il mai urmaresc deloc, acum.
Publicat Duminică, 05 martie 2017
+Răspunde
Juristul Moise
+11
"Economistul" Moise Guran, care de fapt e jurist, umbla cu cioara vopsita, lobbist pt multinationale(fraceze si austriece). wiki/Moise_Guran
Publicat Sâmbătă, 04 martie 2017
+Răspunde
ion
+25
Mare secatura acest"domn" -de vina sunt cei ce l-au ridicat pe acest mediocru
Publicat Sâmbătă, 04 martie 2017
+Răspunde
Raspopitul
+24
Moise Guran , un gargaragiu cu usoare urme de politica economica.
Publicat Sâmbătă, 04 martie 2017
+Răspunde
mihai
+20
Sa fie condamnat acest fripturist,pe nume guran.
Publicat Sâmbătă, 04 martie 2017
+Răspunde
bursaspor
+29
sorosistul guraN, OLTEAN LA LIMBA SI LA MINTE, PLIN DE AROGANTA si nesimtire, VORBESTE peste ascultatorii de la europa FM, daca nu-l aprobi iti inchide microfonul ca nu aude el bine. cred ca urmasul lui turcescu are grad mai mare ca tobert recunoscatorul!!fara sorosisti bursieri!
Publicat Sâmbătă, 04 martie 2017
+Răspunde
Gmbplay
-15
Asta-i de-a lui ponta gargaragiu.
Publicat Sâmbătă, 04 martie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+28
DOMNULE GURAN AI DAT O IN BARA RAU DE TOT !!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 04 martie 2017
+Răspunde
gelu
+15
Guran e edit pe bune, el sperie lumea in mod intentionat. edit nu stie cum ca un cutremur 10 grade pe scare Richter va distruge tot ce-i sta in cale iar oamenii oricum nu mai au nici o scapare chiar daca apuca sa iasa din case.
Publicat Sâmbătă, 04 martie 2017
+Răspunde
Sirius @ gelu
+16
10 pe Richter inseamna modificare violenta a scoartei terestre. Restul se face praf sau se scufunda indiferent de constructie. Guran, edit , a facut, la ordin, un test pt. a vedea cum reactioneaza prostimea feicebucista la stiri aberante si false 1000%. Daca rezultatul este favorabil, si vitele reactioneaza pozitiv, atunci se pot pregati alte "stiri"de genul asta pt. manipulare.
Publicat Sâmbătă, 04 martie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi un minut