De ce s-a dublat volumul de gunoi lăsat în urmă de turişti pe litoral

zile libere

Turiștii au intrat mai puțin, anul acesta, în restaurantele hotelurilor, optând pentru mâncare de la supermarketuri sau direct de la terasele din staţiune, au afirmat reprezentanții hotelieri, citați de Ziarul Financiar.

Pentru a prelungi sezonul la mare şi a mai rotunji conturile, unităţile hoteliere au tăiat acum la jumătate tarifele la cazare pentru luna septembrie.

„Ca încasări şi grad de ocupare, vara aceasta a fost pentru noi similară cu cea de anul trecut din cauza vremii cu multe ploi. În august am avut un grad mediu de ocupare de 80%, la fel ca în iulie, în timp ce în iunie a fost de 60-65%“, a spus Răzvan Dobre, directorul de vân­zări al hotelului de cinci stele Vega din Mamaia, con­trolat de omul de afaceri Gabriel Comă­nescu.

Sezonul estival, perioada din an în care se creionează conturile hote­lurilor de la mare, a adus pentru unii jucători de pe litoralul românesc, precum Vega din Mamaia, încasări similare cu cele din vara trecută, în timp ce pentru alte hoteluri, precum Golden Tulip Mamaia sau unităţile operate de THR Marea Neagră, vara aceasta a adus creşteri de 7-10%.

Potrivit lui Răzvan Dobre, cele trei lșuni de vară generează 60% din încasările anuale ale hotelului de cinci stele, adică circa 2,58 milioane euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.