Decizia finală a judecătorilor în cazul partidului exclus de la alegeri

Curtea Supremă de Justiție din Republica Moldova a decis sâmbătă menținerea în vigoare a hotărârii luată zilele trecute de Curtea de Apel privind excluderea partidului Patria din cursa electorală.

Astfel, potrivit deciziei Curții Supreme partidul politic „Patria” al lui Renato Usatîi va fi exclus definitiv din cursa electorală. În dreptul acestuia în buletine va fi aplicată ștampila „RETRAS”, transmite UNIMEDIA.

Partidul „Patria” a fost acuzat că ar fi utilizat circa 8,1 milioane de lei în campania electorală din străinătate. Suma a fost invocată de Inspectoratul General de Poliţie din Moldova, care declară că deține probe că acești bani au fost trimiși de peste hotare.

Din acest motiv, Comisia Electorală Centrală (CEC) a propus excluderea acestui partid din cursa electorală. Ulterior, Curtea de Apel din Republica a decis admiterea cererii CEC-ului. La rândul său, Renato Usatîi a anunțat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Curtea Supremă s-a pronunțat definitiv sâmbătă în acest caz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.