Deputații au votat, Elena Udrea poate fi arestată din nou

Update:Încuviințarea arestării preventive a Elenei Udrea a fost publicată, luni seara, în Monitorul Oficial al României – Partea INumărul 136/2015. Ediția este deschisă cu cele două decizii ale parlamentului care o privesc pe favorita lui Băsescu.

În orice moment – după publicarea avizului favorabil al Parlamentului-, procurorii anticorupție pot cere Înaltei Curți de Casație și Justiție arestarea preventivă a favoritei lui Băsescu și apoi, în cazul unei decizii favorabile a magistratului de drepturi și libertăți, va putea fi reîncarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă de la Rahova al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.


Update: Camera Deputaţilor a aprobat, luni, noua cerere de arestare preventivă în cazul Elenei Udrea, pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute”. Deputaţii PNL au votat, luni, „la vedere”, în favoarea cererii de încuviinţare a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea.

Deputaţii au votat în favoarea cererii de încuviinţare a arestării preventive în cazul acesteia. 170 au votat „pentru” şi 118 „împotrivă”. Anterior, Camera Deputaţilor a aprobat, luni, noua cerere de încuviinţare a urmăririi penale în cazulUdrea, pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute”, fiind înregistrate 218 voturi „pentru” şi 76 „împotrivă”.

Deputatul Elena Udrea a ajuns luni la Parlament, unde au fost dezbătute și votate cele două cereri ale DNA de începere a urmăririi penale și arestare preventivă în cazul său pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul „Gala Bute”.

Din declarațiile Elenei Udrea în fața parlamentarilor

Elena Udrea a declarat luni, în Parlament, că este ”vânată” sistematic, fiind ”ţinta unei acţiuni precise în care secretele trebuiau păstrate prin folosirea cătuşelor împotriva sa”. Ea a cerut modificarea Codului penal și a celui de procedură penală, motivând că arestul preventiv este „o pârghie similară cu tortura, la care se apelează prea des”.

”În urmă cu fix 2 săptămâni aţi votat 6 cereri împotriva mea. Le-aţi aprobat pe toate sub marota ”noi nu ne opunem justiţiei”. Am spus mereu că justiţia trebuie să funcţioneze în cazul tuturor. Era suficient să daţi aviz doar cererilor de urmărire penală”, a spus Elena Udrea

”Este evident că sunt o ţintă. Sunt vânată sistematic. În ritmul acesta o să ne vedem din 2 în 2 săptămâni până în 2016. Dosarul ”Gala Bute” reprezintă dovada cea mai clară că separarea puterilor în stat nu mai funcţionează. Nu mă voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune rugăciuni”, a mai spus fostul ministru.

”Am fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, am fost percheziţionată, m-au dezbrăcat şi mi-au luat sutienul. Aş fi vrut să vin astăzi în cătuşe în fata dumneavoastră, să le puteţi vedea, să le atingeţi, să înţelegeţi mai bine”, le-a povestit Udrea deputaților. Ea a descris în fața deputaților și condițiile din celulă: toaletă turcească fără perdea, apă caldă de două ori pe zi.

”Faceţi ce trebuie să facă Parlamentul: legiferaţi, oferiţi oamenilor legi corecte, pentru ca abuzuri care se întâmplă în cazul a zeci de mii de români să nu mai fie posibile”, i-a îndemnat Udrea pe parlamentari.

”DNA -ul trebuie să reformeze clasa politica e o mare minciună. E periculos pentru statul de drept să lași doi oameni să decidă cine e arestat și cine nu. Cei care trebuie sa reformeze clasa politică sunt cetățenii”, a declarat Elena Udrea în Parlament.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.