×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 04:58
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Deresponsabilizarea socială a angajatorului – cel mai mare câştig colonial al capitalului străin
Ilie Şerbănescu
Ilie Şerbănescu

De la aşa-numita „privatizare” a Petrom – de fapt o pestilenţială transferare către un alt stat a proprietăţii resurselor de petrol şi gaze lăsate de Dumnezeu românilor –, care a inaugurat o pagină sinistră în istoria ţării, de desfiinţare a economiei naţionale, de disoluţie şi dezmembrare a statului, de transformare a României într-o colonie la periferia Europei, n-a mai existat o altă măsură care s-o echivaleze pe aceasta în semnificaţii şi implicaţii până ce, în haosul probabil special creat în aceste luni de vară 2017, guvernul zis al României a hotărât să arunce în cârca angajatului întreaga sarcină a contribuţiilor sociale, respectiv pentru pensii, sănătate şi şomaj. În înfruntarea istorică dintre muncă şi capital, specifică tuturor veacurilor de capitalism, transferul plăţii contribuţiilor sociale total în sarcina angajatului marchează întoarcerea la capitalismul primitiv şi aruncarea la gunoi a vălului „modern” de minciuni privitoare la „parteneriatul social” între muncă şi capital pentru prosperitatea generală. Capitalul câştigă astfel decuplarea fără echivocuri de orice responsabilitate socială, decuplare prin care angajatorul devine vătaful cu cravaşă în mână şi angajatul salahorul cu căciula în mână, iar statul dispare pur şi simplu în decor.

În istoria colonialismului – cu care capitalismul se încăpăţânează morţiş să se asocieze, ultima invenţie fiind „colonialismul colectiv” al imperiului UE –, această deresponsabilizare socială totală a capitalului pecetluieşte matricea colonială pură în relaţiile dintre muncă şi capital şi dintre colonii şi statele-stăpân.
Fără corespondent în UE, transferul integral al contribuţiilor sociale în seama angajatului este un experiment. Un experiment dramatic, nu întâmplător iniţiat într-una din coloniile imperiului UE. Şi anume în cea mai batjocorită dintre acestea, dar unde, să fie clar, stăpânii de la Bruxelles dispun de colaboraţionismul intern al celor mai activi „internaţionalişti” fără neam şi fără ţară.

Să nu ne facem a uita că experimentul a mai fost încercat în urmă cu numai câteva luni, în mod cu totul şi cu totul semnificativ pe vremea guvernului zis tehnocrat Cioloş, alcătuit din tehnocraţi aduşi direct de la Bruxelles în frunte cu prim-ministrul. Atunci, din nu se ştie ce motive, guvernul Cioloş a dat un pas înapoi şi a lăsat responsabilitatea iniţiativei chipurile în seama secretarului de stat Biriş, folosit pe post de ţap ispăşitor, acesta dându-şi demisia. Iată ce spuneam chiar în Cotidianul despre respectivul experiment într-un articol intitulat sugestiv „Când soarta cobailor nu-i interesează pe stăpâni”: „Din demersul aparent abandonat deocamdată, dar de fapt doar amânat, capitalul străin s-ar fi ales cu beneficii imense. Decuplarea completă a angajatorului de sistemul de pensii ar fi însemnat nu numai degrevarea de orice responsabilitate economică şi socială a capitalului străin în ţara-gazdă, dar şi dobândirea de către acesta a unui statut fără egal şi fără corespondenţă în Europa, statut ce este probabil vizat a fi extins în Europa! Ceea ce şi constituia miza experimentului, ce va fi fără îndoială reîncercat!” şi nu au trecut decât câteva luni şi încercarea a fost urgent repetată. De data aceasta cu reuşită! În locul unui „reformator” de la Bruxelles s-a găsit „reformatorul” Dragnea de la Teleorman! Şi, în loc să crească după cum ne promite teleormăneanul, salariile nete vor scădea, în ciuda faptului că statul, pentru a nu se produce această scădere, acceptă să preia povara, reducând şi sarcina contribuţiilor sociale (de la 39% la 35%) şi nivelul impozitului pe venit (de la 16% la 10%). Numai că, pentru a nu se produce scăderea, angajatorii privaţi ar trebui să mărească salariul brut cu peste 22%. Or, statul nu poate obliga angajatorii privaţi să crească salariile brute, ca în sectorul public. Şi, cu cât salariile brute la privat vor creşte cu mai puţin de 22%, cu atât salariile nete ale angajaţilor vor scădea, în ciuda compensărilor indirecte de la stat. Angajatorii privaţi şi înainte de toate capitalul străin vor băga în buzunar noul cadou făcut de statul român pe seama noastră a tuturor. Am mai spus-o o dată tot în Cotidianul: dacă dl Dragnea n-ar exista, stăpânul străin al ţării ar trebui să-l inventeze!

Ilie ŞerbănescuPublicat Duminică, 13 august 2017
8388
 | 35
 | 30
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
moser
+1
suntem asa de usor de manipiulat ca mi este rusine mie cu statutul meu da pensionar c are n am lucrat un minut in Romania dupa 89..si caut in mintea mea un motiv sa iau atutudine ..si nu lmgasesc desi acestea , motivele s cu duiumul.
Publicat Duminică, 10 septembrie 2017
+Răspunde
Radu Humor
+9
Domnul Ilie Şerbănescu, ca de fiecare dată îşi face datoria, pentru a avea conştiinţa împăcată, de a ne arăta ce ni se pregăteşte . De ieşit în stradă şi de apărat nişte drepturi fireşti nu putem ieşi decât noi ! Când vezi pentru ce au ieşit cu sutele de mii în stradă celebrii de acum, #rezistenţi, şi noi milioane, ne acceptăm cu atâta resemnare soarta ce ni se pregăteşte prin diferite laboratoare ( abatoare ?!), aşteptând totul de la guvernanţi ! Vă asigur că nici dacă am fi noi la guvernare, fără sprijinul mulţimilor n-am putea face nimic ! Credeţi că degeaba au răspândit ei zvonul că cineva ne îndeamnă parşiv să ieşim în stradă, dar să n-o facem pentru că de abia aşteaptă ei asta, ca să ia nişte măsuri drastice ?! Vrăjeală iudeo-masonică ! Singurul lucru de care se tem este revolta populară, dar dacă le vom da prea mult timp va fi doar în favoarea lor ! Şi nu pentru că vor scoate tancurile şi vor pune tunurile pe noi, ci pentru că vor reuşi să spele tot mai multe creiere şi vom rămâne din ce în ce mai puţini şi mai împrăştiaţi prin Lume, aici rămânând cozile de topor, # rezistente până la un anumit punct, după care vor fi şi ei nimiciţi , în primul rând , material !
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
nicu cohen
+13
Partea proasta a acestui experiment social de sclavagism prin care trecem este ca este implementat cu români de ai nostri . Exact cum la Auschwitz teroarea era implementa cu ajutorul kappo , fratii celor ucisi , tot asa si la noi teroarea si controlul regimul corporatist este implementata cu politia formata din români care pentru o leafa si o uniforma isi persecuta proprii frati . Românii care sprijina regimul si regulile lui Anti-Nationale sint tradatori de neam , gunoaie infecte .Cine a batut protestatarii la Pungesti ? Aceste gunoaie vindute pentru o solda mizerabila !
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Hadrian @ nicu cohen
+2
Ati uitat de fenomenul Pitesti !
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
Crocodilul
-3
Ce imi place cnd propagandistii site-ului se ataca cind le spui ca sunt stupizi.
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
ILeo
+5
"Aruncarea la gunoi a vălului „modern” de minciuni privitoare la „parteneriatul social” între muncă şi capital pentru prosperitatea generală. Capitalul câştigă astfel decuplarea fără echivocuri de orice responsabilitate socială, decuplare prin care angajatorul devine vătaful cu cravaşă în mână şi angajatul salahorul cu căciula în mână, iar statul dispare pur şi simplu în decor". ACEST LUCRU ESTE ILEGAL, alianta PSD-ALDE INCALCA CONSTITUTIA ,si legea trebuie respinsa de PARLAMENT, atcata pt. NIA E UN STAT SOCIAL,asa cum este definit de LEGEA FUNDAMENTALA .NU DRAGNEA face legile ,nu un partid politic este legiuitorul ci institutia aleasa,platita si ghiftuita denumita PARLAMENTUL ROMANIEI ! Chiar daca e compus din pestrita reteta a PSD-ALDE, daca ac. aberatie a PSD-ALDE va fi votata, aceasta alianta este PENALA ! PSD-ALDE modifica rolul si structura statului ,valorile democratice si sociale, GARANTATE DE ART.3 din CONSTITUTIE.Parerea mea personala este ca Dragnea si CLICA POLITICA -trebuie judecati pentru TRADARE,ART.397-"Acţiuni împotriva ordinii constituţionale-2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi."Actiunea violenta" a lui Dragnea,PSD-ALDE ,consta in aceea ca ,DINCOLO DE PARLAMENTUL TARII, IMPUN ,PRESEAZA ,NEGOCIAZA IMPOTRIVA TARII ,o lege care schimba ORDINEA CONSTITUTIONALA -ARTICOLUL 1 (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.3) România este stat de drept, democratic şi social ..".Cerem incetarea infractiunilor sau tentativelor de incalcare a drepturilor ,ordinii de drept si a GARANTIILOR CONSTITUTIONALE !
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
c.g.
+1
Pt.Constantin Chitu. Spuneti dumneavoastra: '' Statul viitor nu mai vrea sa fie pe post de dadaca, de parinte grijuliu fata de odraslele lui. Ceea ce se vrea a se face in privinta asigurarilor sociale e un experiment. E un experiment facut pe o proba (Romania) in laboratoarele globalismului european. Eu nu ma mir deloc. Doar constat. "; ma mira faptul ca o persoana de anvergura dvs. nu sezizeaza amestecul in treburile interne ale ROMANIEI dupa dec.'89 in mod grosolan si obraznic a: rusilor, '' colegilor americani '', '' poporului ales '', mercantililor Europei : francezii, englezii, germanii, care doresc clar asa-faramarea statului national unitar ROMANIA prin experimentul democratiei originale in sos slinos de capitalism de cumentrie montat de bataranul edecar Ion si Iliescu impreuna cu pupilul sau, dusmanul de neam si tara, Petre Roman, in locul tovarasiei prin care cozi de topor autohtone au montat mega hoii, mega banditisme economice, care au adus ROMANIA, dupa 28 de ani, in ruina: economica, politica, sociala, o colonie jefuita salbatic in dispret pentru mediu ... s.a.m.d. ! Spuneti dvs. '' statul viitor ... '' care '' stat viitor '' d-le Chitu, care ...'' stat '' ca putem sa disparem ca tara, ca stat, suntem un NIMENI ECONOMIC, care atragem in mod obiectiv un NIMENI POLITIC, putem sa devenim din nou cnezate si voievodate ca in feudalismul timpuriu, ca asa vor dusmanii nostrii, nu putini, interni ( vezi maghiarimea, sasii, secui, si alte lifte ... conlocuitoare mai colorate la ten chipurile ! ) si externi care tropaie sa ne vada imprastiati in Lumea asta, cam prost facuta, pe noi poporul roman atat cat a mai ramas din el ! Sunteti optimist stimate domn, dar cu toata apartenenta noastra la: N.A.T.O., U.E., Parteneriat Strategic cu SUA suntem atat de vulnerabili in fata poftelor si intereselor celor citati mai sus care fac ce poftesc pe planeta asta inclusiv cu ROMANIA ! Va doresc o zi cu bine !
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
lucien bolyai
0
Este o ocazie minunată pentru Rusia de a prelua Europa de Est apasînd pe butoanele a tot felul de Revoluții si Secesiuni...De fapt, ceea ce dus in Occident la adoptarea protecției sociale a fost tocmai teama de bolșevici...Acum bolșevismul , zice-se , a murit...dar el poate sa re-învie intr-un timp record, daca i se ofera condiții atît de bune...
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Bucy Nasecsu
+11
Aceasta stare de fapt, este un experiment aplicat in Romania, pentru a se vedea reactia populara. Acest experiment este aplicat in toate tarile Evropei, , in diferite faze mai mult sau mai putin avansate. Luati oricare tara de pe continent, si uitativa la cel care o conduce. Daca este europeist, adica vandut bancilor, o sa descoperiti stadiul aplicarii acestui experiment.
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Constantin Chitu
+16
Dle Serbanescu, globalism inseamna minimalizarea statului (a rolul statului in viata economica si sociala) pana la atrofierea lui ca institutie politica, economica si sociala. Margaret Thatcher, ilustra reprezentata avangardista a ceea ce este azi globalismul, afirma ca "statul nu mai exista!". Asta inseamna in limbajul liderului politic englez din anii '80, dar talmacit in limbajul omului de rand de azi, ceva de genul: sa va cam luati gandul de la asistenta sociala, de la ajutor social, pensii si alte asemenea garantii sociale. E un fel de a spune, cu cinismul omului de "dreapta": descurcati-va! Nu aveti grija de viata voastra, atunci veti suporta consecintele. Viata voastra e in mainile voastre. Globalism inseamna jungla, viata in salbaticia unde domneste legea celui tare si puternic. Salbaticia e imorala prin definitie. Salbaticia e instinct de putere si supravietuire. Viata fiecaruia e in mana fiecaruia. Nu te descurci, atunci n-ai decat sa crapi. Statul viitor nu mai vrea sa fie pe post de dadaca, de parinte grijuliu fata de odraslele lui. Ceea ce se vrea a se face in privinta asigurarilor sociale e un experiment. E un experiment facut pe o proba (Romania) in laboratoarele globalismului european. Eu nu ma mir deloc. Doar constat.
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
lucien bolyai @ Constantin Chitu
+16
Toți marii anticomuniști REGAN, THATCHER, PINOCHET au murit de boala Alzheimer !!! Anticomunismul lor furibund nu era decît expresia primelor simptome prevestitoare ale cumplitei boli ...
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
c.g.
+8
Cu Liviu Dragnea la butoane sau fara peonul de Teleorman la decizie amestecul in treburile interne ale ROMANIEI este prezent dupa lovitura de stat din dec.'89 cu pretentie obraznica, tupeista ca ar fi fost chipurile revolutie ! Domnul Ilie Serbanescu spune clar pe intelesul romanului ce se intampla in amarata noastra de tara, atat cat mai suntem tara ! In rest vai mama noastra, suntem cam pe farasul istoriei ca asa vor: rusii, '' colegii americani '', '' poporul ales '', mercantilii Europei: francezii, englezii, germanii ! Dumnezeu sa aiba in Paza Sa ROMANIA si atat cat a mai ramas din napastuitul popor roman !
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Compania Tarom, o afacere în familie
Publicat acum 16 ore şi 47 minute
Exportul care lovește în sănătatea românilor
Publicat acum 13 ore şi 57 minute
Tun cu indemnizația de artist
Publicat acum 20 ore şi 58 minute
Provocare pentru Ziare.com și Coldea
Publicat acum 15 ore şi 58 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 15 minute