Designerii de modă români cuceresc lumea

„Regele Naiului”, îmbrăcat de Adina Buzatu

Recunoscut pe plan mondial pentru talentul său, maestru Gheorghe Zamfir i-a surprins zilele trecute pe toţi cei care îl cunosc personal sau îl admiră de la distanţă cu o nouă imagine.

Îmbrăcat în trecut de un creator care a scris istorie în moda internaţională, Yves Saint Laurent, celebrul artist a început recent o colaborare cu stilista Adina Buzatu. Renumită pentru ţinutele spectaculoase pe care le realizează pentru numeroase vedete autohtone şi nu numai, Adina Buzatu nu s-a dezminţit nici de această dată, creându-i maestrului Zamfir o imagine în deplin acord cu personalitatea şi valoarea sa.

Eleganţă şi simplitate

,,Mă onorează faptul că o personalitate precum Gheorghe Zamfir poartă ţinute compuse din piese ale celor 52 de branduri pe care le reprezint în România. Mai mult decât atât, am fost încântată să remarc deschiderea cu care maestrul a răspuns propunerilor mele, dar şi eleganţa şi atitudinea cu care îmi poartă ţinutele. Am lucrat pentru şedinţa foto cu o echipă cu care rezonez extraordinar, în frunte cu celebrul fotograf Marius Bărăgan, hair stilistul Cristi Pascu şi make-up artistul Mihaela Vasile. Am ales Artelier Design ca locaţie tocmai pentru că mi-am dorit o reinterpretare modernă a unui personaj care a scris istorie într-un ambient cu un design de nivel înalt. Gheorghe Zamfir este o valoare naţională, un artist pe care îl admiră o lume întreagă, iar faptul că are încredere în sfaturile pe care i le ofer în ceea ce priveşte vestimentaţia sa mă face pur şi simplu fericită!”, a mărturistit Adina Buzatu.

Gheorghe Zamfir într-un costum de vară

Griul, culoarea anului pentru costumele bărbăteşti

Supranumit ,,Regele Naiului”, Gheorghe Zamfir a obţinut 120 de discuri de aur şi a vândut peste 130 de milioane de albume în întreaga lume. A compus coloana sonoră a filmelor Karate Kid, Kill Bill şi Once Upon a Time in America. A reinventat naiul şi a fost aplaudat de sute de milioane de spectatori, dar şi de numeroşi preşedinţi de stat, regi şi regine din întreaga lume.

Florentina Giol – designer vestimentar la White Night Europa. Tel Aviv – Yafo

Creaţie Florentina Giol

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susţine prezenţa designerului vestimentar Florentina Giol la evenimentul „DELISHOW – Fashion and Culinary Mash-up” – White Night Europa, 25 iunie 2015.

Evenimentul „DELISHOW – Fashion and Culinary Mash-up” va aduce împreună creatori de vestimentaţie şi de artă culinară, într-un eveniment dedicat Europei şi Israelului, organizat la Rothschild Plaza 1, Tel Aviv, între orele 20.30-24.00. Vor participa creatori din Austria, Belgia, Republica Cehă, Franţa, Grecia, Lituania, România, Slovenia şi Israel. În cadrul show-ului, Florentina Giol (România) şi Tamar Branitzky (Israel) vor colabora pentru realizarea unui proiect de design vestimentar.

Stil şi eleganţă la Florentina Giol

Evenimentul este organizat de Primăria Tel Aviv – Yafo în parteneriat cu Delegaţia Uniunii Europene, ambasade şi institute culturale ale statelor europene în Israel.

Florentina Giol a absolvit Universitatea de Artă din Bucureşti în anul 2000. Locuieşte la Brăila şi lucrează în propriul atelier de creaţie vestimentară. Împreună cu alţi tineri creatori din România, organizează şi participă la evenimente şi târguri internaţionale de design vestimentar în cadrul grupării „Band of Creators”.

Designerul Claudia Rawlings a adus pentru prima oară în public preţioasa rochie, vedetă a colecţiei Forget me not, creată dintr-un material de peste 100 de ani

Din colecţia de modă a Claudiei Rawlings

Vedeta de televiziune Cristina Herea a purtat pentru prima oară în public celebra rochie din colecţia Forget me not, lansată de creatoarea Claudia Rawlings la Bucureşti.

Într-o atmosferă exclusivistă şi elegantă, oferită de InSpayer în centrul Bucureştiului, designerul Claudia Rawlings a prezentat o colecţie inedită, aflată la îmbinarea a două lumi.

Forget me not aduce în acelaşi loc cele două lumi ale creatoarei, absolventă a University of Kent (Marea Britanie) cu specializările Design Vestimentar si Textile. Lumea teatrului englez, cu accente shakespeariene, de la Globe Theather sau Royal Opera din Londra – colaborări ale creatoarei în ultimii ani – şi motivele florale tradiţionale româneşti. Motivele florale vin din Bucovina mamei şi din Teleorman, din locurile copilăriei alături de bunici.

O îmbinare de Etno Floral cu Teatru Medieval Britanic, colectia Forget me not devine practic lansarea brandului Claudia Rawlings în România, la doi ani după ce creatoarea a inaugurat biroul de la Bucureşti.

O colecţie inedită şi colorată, Claudia Rawlings

Claudia Rawlings îşi doreşte ca “şi în România să avem evenimente de modă care să aducă ultimele trenduri, dar cu o amprentă personală a creatorului. Moda înseamnă creaţie şi nu doar copierea unor modele uşor modificate. Materialele şi îmbinarea lor contează foarte mult, iar doamnele este firesc să îşi poată permite să poarte creaţii unicat care să le pună în valoare feminitatea şi eleganţa, indiferent de buget”.

Ovidiu Lipan Ţăndarică s-a arătat încântat de texturi şi de combinaţia de materiale şi – bineînţeles – nu a pierdut ocazia să pozeze alături de frumoasele manechine ce au prezentat colecţia Forget me not.

O colecţie cu totul aparte, o creatoare ce alătură două lumi asimilate în profunzime şi aduse acum către public printr-o îmbinare cu totul deosebită între culturi, sentimente şi texturi, transportându-ne într-o atmosferă de basm.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.