Detalii despre autorul atacului din Las Vegas

Autorul atacului armat din Las Vegas a planificat cu meticulozitate masacrul și a petrecut zeci de ani achiziționându-și arme, perioadă în care a trăit în secret, potrivit anchetatorilor americani, relatează site-ul agenției Reuters.

Joseph Lombardo, șeriful departamentului de poliție din Las Vegas, a precizat că anumite aspecte din viața secretă a lui Stephen Paddock vor fi foarte greu de elucidat.

„Ceea ce știm este că Stephen Paddock e un om care a petrecut decenii achiziționându-și arme și muniție și care a trăit o viață secretă, din care multe aspecte nu vor fi niciodată pe deplin înțelese. El a planificat cu meticulozitate cel mai grav atac din istoria Statelor Unite. Peste o sută de anchetatori au petrecut ultimele 72 de ore analizând viața lui Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, pentru a stabili profilul unei persoane pe care o voi numi tulburată psihic și periculoasă”, a spus Lombardo.

Anchetatorii au găsit 23 de arme în camera hotelului Mandalay Bay, precum și 18 arme de foc, explozibil și muniție în locuința lui Paddock. În același timp, câteva kilograme de nitrat de amoniu, un material folosit pentru a confecționa dispozitive explozive, au fost găsite în mașina bărbatului.

Poliția a confirmat, miercuri, informațiile potrivit cărora Stephen Paddock a închiriat o cameră la hotelul Ogden din Las Vegas, la sfârșitul lunii septembrie, dar motivele acestei acțiuni sunt deocamdată necunoscute.

Potrivit unor surse, Paddock ar fi planificat un atac la festivalul de muzică în aer liber „Life is Beautiful”, la care au participat formațiile Lorde și Chance the Rapper. Camera închiriată la hotelul Ogden avea o vedere bună către concertul respectiv.

Șeriful Joseph Lombardo a mai anunțat că 317 persoane rănite în atacul din Las Vegas au fost externate din spitale. Bilanțul persoanelor decedate se menține la 59.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.