Şase morţi şi 10 răniţi într-un atac rus cu drone asupra Harkovului

Un atac rus asupra Harkovului, al doilea mare oraş al Ucrainei, a ucis şase civili şi a rănit 10 sâmbătă dimineaţa, au anunţat oficiali din regiune, citaţi de Reuters.

Poliţia naţională ucraineană a informat că atacul a fost lansat cu ajutorul dronelor şi a publicat imagini cu incendii izbucnite pe străzile oraşului şi în apropierea clădirilor.

„În această dimineaţă, sunt şase morţi şi 10 răniţi ca urmare a unui atac în timpul nopţii în cartierul Şevcenkivskîi”, a declarat primarul Harkovului, Ihor Terehov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

„Atacul a lovit zone rezidenţiale – cel puţin nouă clădiri înalte, trei cămine, mai multe clădiri administrative, un magazin, o benzinărie, un atelier auto şi autoturisme au fost avariate”, a detaliat edilul.

Potrivit unor relatări, atacul s-a produs imediat după miezul nopţii.

Armata ucraineană a anunţat pe Facebook că apărarea antiaeriană a distrus 28 din cele 32 de drone şi trei din cele şase rachete lansate de Rusia.

Harkov, oraş în nord-estul Ucrainei, a fost o ţintă frecventă a Rusiei, atacurile intensificându-se în ultimele săptămâni. Miercuri, un atac cu drone asupra oraşului a ucis patru oameni şi a avariat grav clădiri rezidenţiale.

Şeful administraţiei prezidenţiale, Andri Iermak, a declarat portalului de ştiri Politico într-un interviu publicat joi că este de părere că Harkovul este cea mai probabilă ţintă pentru o nouă ofensivă rusă în mai sau iunie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

15 Comentarii

 1. Vedeti ce se intampla daca babetele forumului Viorica balteanu si Elena popou ,nu stau de paza borcanele de muraturi ?
  Stau pe forum si dejecteaza ineptii in loc sa lupte pentru iubit5ii lor haholi durnoi !

 2. Bolsaia ruskaia pobeda: doua blocuri, un magazin, o benzinarie, un atelier, 6 civili!
  Bucurie mare pe putinofili.
  [F Kalacu MotZ: necitiZdu, nechimiZdu, nestatmajoriZdu. Doar pupinkouriZdu putiniZdu]

 3. bre , starostele internetului pacifist,87% eficienta la drone doborate si doar 50% la rachete supersonice? hai ca se poate si mai bine! dupa ce ca nu mai aveti obuze pentru antiaeriana, ar fi de dorit sa creasca eficienta spre 99% , sau peste , asa cum ne-ati obisnuit in comunicatele oficiale de pana acum. sincer, ca fost militar, pe Rusi nu-i pot intelege. nu mai sunt obiective militare in harkiv de bombardat, de se apucara sa loveasca blocurile de locuinte? ori poate ukraineni or fi bagat ca de obicei tunurile in spatiul de joaca dintre blocuri si metraleorii de la anti-aieriana pe blocuri? ori poate sa fi fost ceva tovarasi francezi cazati acolo? altfel nu se explica!

 4. @Eduard F Kalacu Motz ot CZernowitZ/Daca rusii bombardau scolile, spitalele, blocurile de locuinte toate orasele Urcacaniei aratau ca-n Gaza facuta pulbere de satanistii khazari. Iar numarul mortilor in randul populatiei civil se ridica la zeci si zeci de mii de victime. Asa ca plimba zdrelea cu minciunile tale propagandistice de pe acest forum.

 5. Ăștia de la Apărarea Antiaeriana au URGENTĂ nevoie de un StatMajoriZd !
  Care sa fie și Cititor de Clasici Ruși, pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite !
  Să se priceapă la hipersonicele (care nu există) si la magnitudinea cutremurelor TaiwaneZe !
  Mă ofer, măR😜g…
  ■(RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK)■

 6. „Atacul a lovit zone rezidenţiale – cel puţin nouă clădiri înalte, trei cămine, mai multe clădiri administrative, un magazin, o benzinărie, un atelier auto şi autoturisme au fost avariate”, a detaliat edilul. TRADUCEREA APROAPE EXACTĂ:CLĂDIRI ADMINISTRATIVE-CAZĂRMI,PRIMĂRII,SEDIUL REGIONAL;TREI CĂMINE =TREI CENTRE CU MERCENARI DIN NATO;UN MAGAZIN= DEPOZITUL TEMPORAR DE ARME ȘI MUNIȚII APROVIZIONAT DE„PERSOANE ȘI CORPORAȚII PRIVATE DIN UE ȘI USA; O BENZINĂRIE= DEPOZITUL DE CARBURANȚI PENTRU -MOTORIZATELE ARMATEI UCRAINE;UN ATELIER AUTO =-UZINA DE REPARAȚII TANCURI,TUNURI,TAB-URI ȘI AUTOTURISME =DE ACELEA PREVĂZUTE CU TURELE,MITRALIERE,TUNURI ETC”?:;:?;DECI 4 DRONE ȘI 3 RACHETE -din 32 drone și 6 .rachete -trimise de incompetenții iubitori de Putin:; AU LOVIT 9 CLĂDIRI ÎNALTE, TREI CĂMINE,,MAI MULTE CLĂDIRI ADMINISTRATIVE -să zicem 3,UN MAGAZIN,1 BENZINODEPOZIT,1 ATELIER, ȘI CEL PUȚIN 3 AUTOTORISME-DECI-CEL PUȚIN 20 DE LOCAȚII DISTANȚATE CU CU 7 PUȘCĂTORI RUSEȘTI-ÎNAPOIATE,CU CIPURI FRIGIDERICE! PĂI DACĂ ANTIAERINA VITEAZĂ A NATO UCRAINEI NU LOVEA 28 DE DRONE ȘI 3 RACHETE -CE SE ALEGEA DIN „HARKIIV@”?? –

 7. da da.. pe strazile orasului. am vazut si eu 3 clipuri cu un mare incendiu in spatele unui bloc si in apropierea unui spatiu comercial… se auzea cum pocnea munitia, iar ulterior o mare deflagratie… ala era un depozit de munitii in mijlocul orasului, ca javrele teroriste din siria unde „rebelii moderati” se ascundeau in spatele civililor

 8. „Atacul a lovit zone rezidenţiale – cel puţin nouă clădiri înalte, trei cămine, mai multe clădiri administrative, un magazin, o benzinărie, un atelier auto şi autoturisme au fost avariate”, a detaliat edilul. TRADUCEREA APROAPE EXACTĂ:CLĂDIRI ADMINISTRATIVE-CAZĂRMI,PRIMĂRII,SEDIUL REGIONAL;TREI CĂMINE =TREI CENTRE CU MERCENARI DIN NATO;UN MAGAZIN= DEPOZITUL TEMPORAR DE ARME ȘI MUNIȚII APROVIZIONAT DE„PERSOANE ȘI CORPORAȚII PRIVATE DIN UE ȘI USA; O BENZINĂRIE= DEPOZITUL DE CARBURANȚI PENTRU -MOTORIZATELE ARMATEI UCRAINE;UN ATELIER AUTO =-UZINA DE REPARAȚII TANCURI,TUNURI,TAB-URI ȘI AUTOTURISME =DE ACELEA PREVĂZUTE CU TURELE,MITRALIERE,TUNURI ETC”?:;:?;DECI 4 DRONE ȘI 3 RACHETE -din 32 drone și 6 .rachete -trimise de incompetenții iubitori de Putin:; AU LOVIT 9 CLĂDIRI ÎNALTE, TREI CĂMINE,,MAI MULTE CLĂDIRI ADMINISTRATIVE -să zicem 3,UN MAGAZIN,1 BENZINODEPOZIT,1 ATELIER, ȘI CEL PUȚIN 3 AUTOTORISME-DECI-CEL PUȚIN 20 DE LOCAȚII DISTANȚATE CU CU 7 PUȘCĂTORI RUSEȘTI-ÎNAPOIATE,CU CIPURI FRIGIDERICE! PĂI DACĂ ANTIAERINA VITEAZĂ A NATO UCRAINEI NU LOVEA 28 DE DRONE ȘI 3 RACHETE -CE SE ALEGEA DIN „HARKIIV@”?? –păi asta nu-GROAPA ARATĂ DE TÂLVAR ÎN INSULA MARE A BRĂILEI?

 9. Si cum arata ma dasteptule orasele si satele ,,eliberate” de muscalii Putinantropului? Arata chiar mai rau decat Gaza……[Rumburak]

 10. @@gelu 10:45/Arata asa, inteligentul lui macrou prajit pentru c-armata urcacana a transformat aceste cladiri civile in fortarete de unde ii atacau pe soldatii rusi?

 11. Au fost două atacuri rusești asupra unor ținte civile , decalate la câteva minute unul de altul .rachetele rusești au căzut exact în același loc de ambele dăți, deci nu se pune problema iei pretinse erori în lovirea unei ținte militare .
  Intentia e de a ucide civilii , cât și medicii și personalul de salvare care au intervenit dupa primul atac .
  Scopul scuză mijloacele pentru putinatropul de la Kremlin

 12. Parerea mea este ca rusii au bombardat acele blocuri pentru ca au avut informatii sigure ca acolo se ascundeau teroristi ai Hamas.

 13. Rușii au lansat ofensiva asupra Chasiv Yar dinspre nord, sud și est, capturând „Canalul”, ultima fortăreață ucraineană din perimetrul orașului-fortăreață. Este un oraș mic de 10.000 de locuitori (înainte de război), care are o importanță strategică maximă, deoarece este un centru defensiv cheie pentru ucrainenii din nordul Donețkului.Se crede că oricine controlează acest oraș deține și soarta Slavyansk-Kramatorsk. Deși ucrainenii, după înfrângerea de la Bakhmut, au transferat o mare parte din echipamentul și proviziile lor la Konstantinovka, Chasiv Yar este cel care controlează transportul către Slaviansk și Kramatorsk.

 14. Daca rusii nu vor proceda la fel ca armata Isrelului ,atunci acest razboi va mai dura .

 15. @Novak
  Atunci rusii trebuie sa distruga toate orasele din Ucraina unde se presupune ca se ascund teroristii Hamas. Aceasta va intari prietenia dintre Israel si Rusia. Dar cred ca in orasele din Ucraina se ascund si teroristii de la ISIS sai de la Al-Qaeda, asa ca bombardamentele sunt pe deplin justificate. Rusii trebuie sa faca in Ucraina exact ceea ce au invatat de la metodele folosite de Israel impotriva teroristilor din Palestina.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.