Detalii despre avionul EgyptAir prăbușit în Marea Mediterană

Cutiile negre ale zborului Paris-Cairo al companiei EgyptAir care s-a prăbușit în Marea Mediterană cu 66 de persoane la bord nu vor putea fi recuperate mai devreme de 12 zile, timpul necesar pentru ca o navă specializată să ajungă la fața locului, au declarat duminică surse apropiate anchetei pentru AFP, potrivit Agerpres.

Avionul Airbus A320 a dispărut brusc de pe radare în noaptea de 19 mai și s-a prăbușit în mare între Creta și coasta nordică a Egiptului dintr-un motiv încă necunoscut.

Numai analizarea cutiilor negre va putea permite stabilirea exactă a cauzelor accidentului. Timpul de acțiune este însă limitat, pentru că balizele acestor dispozitive de înregistrare a datelor de zbor nu pot emite decât „patru până la cinci săptămâni” înainte de epuizarea bateriilor.

Ipoteza atentatului, inițial avansată de Egipt, a cedat teren în fața celei a unei defecțiuni tehnice, după ce s-a descoperit că avionul a emis alerte automate cu două minute înainte de prăbușire, care semnalau existența fumului în cockpit și o deficiență a computerului care gestiona comenzile.

Egipt și Franța au semnat acorduri cu două companii franceze specializate în căutarea epavelor la adâncime, Alseamar și Deep Ocean Search (DOS).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.