Dezinfectanții diluați au ajuns şi la militarii români trimiși pe câmpul de luptă

De dezinfectanții diluați nu au scăpat nici militarii români trimiși pe câmpul de luptă în Afganistan, Irak şi Bosnia.

Timp de 10 ani biocidele au fost folosite de către Ministerul Apărării Naţionale.

În urma dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor, MApN a confirmat situația. Armata a renunţat la ele, românii continuând să îşi trateze rănile folosind dezinfectanţi de la americanii bazei din Afganistan.

„Pentru asigurarea asistenței medicale în teatrele de operații au fost folosite, în ultimii 10 ani, și produse biocide fabricate de SC Hexi Pharma SRL. Produsele, care erau autorizate pentru punerea pe piață conform prevederilor legale, au fost achiziționate în sistem centralizat pentru unități sanitare din rețeaua Ministerului Apărării Naționale. După apariția informațiilor referitoare la posibile nereguli ale produselor respectivei companii a fost decisă utilizarea altor produse biocide, atât în țară, cât și în teatrele de operații”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de MApN.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.