Diversiuni peste corupţie, golănii şi înşelătorii

Scandalul Băseştilor cu ţiganii cuprinde întreaga societate. Sclifosiţii, propagandiştii şi acoperiţii au scos baionetele şi s-au repezit în mijlocul pieţei să taie sau să apere, care pe cine. În fond, ce e România decât această folosire golănească a puterii, în stil de mahala? Tonul este gălăgios, de poale date peste cap, de trădări şi cuţite înfipte pe la spate, cu alianţe surprinzătoare, dar şi cu găselniţe nebune, cu politică pe subiecte şi muzici de manea.

Nu-mi place de nici un fel partizanatul cumplit al Antenei 3. Joacă numai pe interesele patronului şi ale lui Victor Ponta (pe post de soluţie salvatoare la Dan Voiculescu). Şi cu cei doi am definit şi Partidul Conservator, şi PSD-ul. Dar nici nu pot să trec peste dezvăluirile pe care acest post de televiziune le face într-un scandal din ce în ce mai nebun. Faptul că Antena 3 a primit dublele trase de clanul ţigănesc sau că generalul Abraham joacă rolul de avocat, dar şi de comentator, nu mă împiedică să înţeleg evoluţia lucrurilor. Îmi displace excesul de discuţii pe subiectul conflictului dintre clanul Bercea contra Băseştilor. Dar nu pot nici să pretind gramaj de farmacie în abordările celor de la Antena 3. După ce Traian Băsescu i-a călcat în picioare vreme de 6 ani, după ce i-a porcăit cum a vrut şi a încercat să-i înfunde, acum să le cerem lui Dan Voiculescu şi lui Mihai Gâdea să fie doi farmacişti pedanţi? Amândoi au prins momentul răzbunării şi încearcă, la rândul lor, să înfigă cuţitul jurnalisticii până în prăsele. Cu alte cuvinte, aşa cum a atacat Traian Băsescu în ultimii ani, la fel o fac şi Voiculeştii. Pe viaţă şi pe moarte, la eliminare din bătălia pentru putere. Războiul este înfricoşător şi nu poate fi oprit. Nici nu merită. Adevărul trebuie să iasă la iveală cu orice preţ. Oricâţi combatanţi s-ar prăpădi, oricât de tare s-ar împuţina scena noastră politică.

Duminică seara, Antena 3 a redifuzat o discuţie în trei, purtată între Ion Cristoiu, Robert Turcescu şi caricaturalul Grigore Cartianu la B1 TV. Subiectul: dezbaterea tentativei de omor din dosarul Bercea Mondial. În fapt, dialogul între cei trei nu a urmărit decât eliminarea din scenă a procurorului Eugen Iacobescu şi îngroparea subiectului cu suma plătită mustăciosului comandant Băsescu. Concluzia: cei trei au contribuit la o operaţiune de manipulare a cazului Bercea, destul de clar de la chiar primele investigaţii ale procurorului Iacobescu. Încă de atunci, Parchetul avea indicii clare de mită, de tentativă de corupţie sau măcar de înşelătorie. Ce a făcut Parchetul? Care a fost reacţia Laurei Codruţa Kovesi şi a iubitului ei colaborator de la SRI, Florian Coldea? Cum au reacţionat serviciile la această derulare de fapte? Ce a făcut Traian Băsescu atunci când a aflat de învârtelile fratelui său? După cum vedeţi, eu nu mă grăbesc să-l amestec în aceste lături şi pe cel care plânge acum ca un îngeraş din scutece şi ţine ţigările şi whisky-ul sub plapumă. Dar lucrurile duc la el, orice am crede noi. Nu el îi coordona pe Coldea, pe Hăineală, pe Laura Codruţa Kovesi? La a cui comandă s-au desfăşurat terfelirea şi mai apoi scoaterea din dosar şi din Parchet a procurorului Iacobescu? Dincolo de cazul de înşelătorie în care este implicat ţâfnosul marinar din Constanţa, mai avem cazul de neutralizare profesională şi de terfelire jurnalistică a unui procuror. Cu largul concurs al celor responsabili şi al câtorva trepăduşi de condiţie modestă. Cum s-a putut pune la cale această operaţiune? Dacă pentru domeniul Parchetelor avem un CSM care este obligat să cerceteze adormirea dosarului Bercea-Băsescu, în cazul participării jurnaliştilor la o îngropare profesională a unui om pus să îşi facă datoria nu avem nici un organism care să investigheze şi să judece opera jenantă a celor trei jurnalişti.

Războiul ţiganilor din Slatina cu bişniţarii din Constanţa a mai lămurit un lucru. Care cu cine este. Cine e cu Ponta şi cu Voiculescu şi cine cu Băseştii. Că restul contează numai la galerie. Primul aşezat în frontul băsist s-a grăbit să fie Vasile Blaga cu al său partid ce îşi propune acum o mască liberală. După el, Elena Udrea, pentru care scandalul ţigănesc înseamnă şi sfârşitul PMP. Nici dracu’ nu mai merge pe mâna ei şi a grupului de culegători de scame prin Cotroceni.

În materie de presă, diversiunile continuă şi de o parte, şi de cealaltă. Nu mai avem de-a face cu jurnalistica de altădată. O luptă la baionetă, la calculator şi la pix a cuprins toată mass-media. Nu este decât bătălia pentru Cotroceni, cea gândită să-i îngroape pe perdanţi şi să deschidă defilarea marilor profitori.

Adică blestemata cohortă a învingătorilor! (Gradele şi poziţiile se stabilesc după contribuţia la eliminarea adversarului!)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.