×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 36 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 21:08
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Chirurgul MAI, Adrian Murea, o biografie de poveste
“Doctorul Moarte” este executat silit de concubina furioasă

Mirela Nicoleta, una dintre fetele celebrului fotbalist Lică Nunweiler, este o mamă furioasă. Și are motive temeinice de supărare. De mai bine de un an, tatăl copilului ei, minor, Adrian Murea, fost chirurg la Spitalul de Urgență Profesor Doctor, actualul director al spitalului municipal din Rovinari, nu îi mai plătește pensia alimentară.

Mirela a făcut toate demersurile legale în justiție, ajungând să îl vâneze cu executorii judecătorești pe cel poreclit de presa centrală “Doctorul Moarte”.

Femeia susține că medicul gradat, Murea, are cazierul pătat, în tinerețe fiind condamnat pentru viol. Ea mai confirmă că “Doctorul Moarte” este autorul multor escrocherii și ilegalități în urma cărora a ajuns în atenția procurorilor și ar avea interdicție de intrare pe teritoriul Elveției.

Fosta concubină îl amenință pe Murea cu noi dezvăluiri devastatoare. Adrian Murea nu este la primul dosar penal, chirurgul fiind cercetat, de peste un deceniu, alături de o grupare infracțională, de Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru furtul “Casei Sadoveanu” situată în buricul Capitalei.

Din conviețuirea Mirelei Nunweiler cu chirurgul Adrian Murea s-a născut Nicholas Andrei. Relația celor doi a luat sfârșit în anul 2000, fiica celebrului fotbalist Lică Nunweiler acuzându-l pe fostul concubin, ofițer superior al Ministerului de Interne, poreclit în presa centrală “Doctorul Moarte”, că nu își achită obligațiile față de minor.

În urma unui proces intentat de mama minorului Nicholas, medicul Murea a fost obligat să plătească o pensie alimentară în valoare de 25% din veniturile nete realizate (sentința civilă nr.14171 din 2004). Toate bune și frumoase până când… “În data de 14.09.2016, spitalul Gerota îmi aduce la cunoștință că Murea Adrian și-a suspendat activitatea pe o perioadă de 3 luni, fapt care duce la suspendarea din salariu a pensiei de întreținere pentru Minorul Murea Nunweiler Nicholas Andrei.

În noiembrie spitalul mă anunță că Murea și-a mai suspendat activitatea pentru încă 3 luni. Și tot așa până în 15 martie 2017 când am angajat biroul de executare silită Popa Elena Laura pentru a afla dacă Murea nu își desfășoară activitatea într-un spital privat sau în străinătate”, povestește Mirela.

Dosar penal pentru abandon de familie

În cele din urmă, fosta concubină l-a găsit pe tatăl copilului ei în județul Gorj, în localitatea Rovinari, unde ocupa funcția de director al spitalului municipal. A urmat o serie de solicitări și somații către spital, Primăria Rovinari, casa de pensii și ANAF.


Mirela spune că “în urma numeroaselor solicitări către spitalul Rovinari, în speță către Murea Adrian, acesta a refuzat să pună la dispoziție documentele cerute de executor. În cele din urmă a făcut o declarație în data de 23.05.2017, prin care spune că venitul net obținut este de 12.200 lei și că minorului i-ar reveni suma suma de 750 lei, trimițând un mandat poștal cu această sumă. Această declarație este un fals, deoarece în urma solicitărilor făcute către ANAF și casa de pensii rezultă că Murea Adrian are venituri din salarii de la Rovinari de 12.200 lei lunar. Am solicitat conform drepturilor copilului să plătească pensia retroactiv din data de 14.08.2016. Refuzul lui Murea reiese din altă declarație, făcută de această dată prin intermediul spitalului Rovinari, cum că sunt dispuși să plătească din luna mai, nu retroactiv.”

Mama minorului și-a angajat avocat, apoi a depus plângere penală împotriva lui Adrian Murea. Ca urmare, începând din acest an, chestorul Adrian Murea este cercetat în dosarul nr. 6867/P/2017, deschis în urma plângerii penale înaintate de Mirela Nunweiler pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, prevăzută și pedepsită de art. 378 al. 1 lit.c Cod penal.

“Mă constitui parte civilă cu suma reprezentând contravaloarea pensiei de întreținere datorată de numitul Murea Adrian minorului MUREA-NUNWEILER NICHOLAS ANDREI și neachitată la data soluționării acestei plângeri. Voi preciza cuantumul exact al sumei pe parcursul urmăririi penale.”, se arată în documentul înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoriei sectorului 1 București.

Cu ajutorul unui expert contabil, Mirela Nunweiler a calculat 25% din toate veniturile nete obținute de acesta, de când ocupă funcția de mananger al spitalului municipal din Rovinari, suma datorată ridicându-se la 18.500 de lei.

Cazier greu cu viol și interdicție de a intra în Elveția

În aceeași notă, Mirela Nunweiler afirmă că Murea își ascunde proprietățile din comuna Țicleni, moștenite de la tatăl său ( Vasile Murea, ministru Minelor înainte de 1989 și în Guvernul provizoriu Petre Roman, din 31 decembrie 1989, al CFSN, apoi primar al municipilu Târgu Jiu), un apropiat al fostului președinte Ion Iliescu. Mama minorului Murea-Nunweiler Nicholas Andrei spune că va cere cazierul actualului director al spitalului municipal din Rovinari, susținând că acesta a fost condamnat în 1983 la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare pentru viol. La intervenția tatălui său, Victor Murea, Adrian ar fi executat doar 3 ani, fiind eliberat pentru bună purtare în anul 1986. Am aflat din surse apropiate medicului că, datorită anturajului apropiat al fostului președinte Ion Iliescu, care-l vizita deseori la domiciliu, Murea a avut în anii ’90 o intensă activitate în Elveția, primind interdicție de a mai intra în această țară. Murea ar fi călătorit în țara cantoanelor în mai multe rânduri, cu pașaport diplomatic, sub diverse identități, fiind surprins de autorități cu o geanta cu 3 milioane de dolari pe care nu i-a putut justifica.

Și dă-i, și cercetează!

Adrian Murea nu este la primul dosar penal. Conform presei centrale, fostul chirurg, ofițer rezervist al Mininsterului de Interne, a mai fost cercetat în alte dosare penale pentru escrocherii imobiliare, alături de o grupare infracțională care acționa în domeniul imobiliar. Victimele preferate ale infractorilor erau pacienți cu boli în stare terminală ai spitalului MAI, Dimitrie Gerota. Poate cel mai notoriu caz de furt imobiliar comis de grupare este dosarul nr. 21/P/2006, mai cunoscut sub numele de “Casa Sadoveanu”, în care Adrian Murea este cercetat de procurori de peste un deceniu.

Deși DNA refuză să dea informații despre dosarul 21/P/2006, mai cunoscut sub numele de “Casa Sadoveanu”, noi am aflat că cercetarea lui Adrian Murea în acest caz continuă. Au trecut mai bine de 11 ani de când gruparea din care făcea parte chirurgul este cercetată de procurorii DNA pentru că furaseră un imobil situat în strada Barbu Delavrancea nr.47, aparținând omului de afaceri româno-elvețian Dragoș Rișcanu. Aceștia profitaseră de faptul că proprietarul era plecat din țară și folosiseră acte notariale false, emise de un notar din Statele Unite care nu există. Deși, după opt ani procese și cercetări tergiversate, proprietarul de drept, Rișcanu și-a obținut casa în instanță (prin sentința civilă 772/14.04.2011), gruparea infracțională nu a fost încă pedepsită. Ordonanța emisă de magistrați în data de 28.11.2013, specifica faptul că : “ În dosarul 21/P/2006, față de învinuitul Murea Adrian este începută urmărirea penală pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni : infracțiunea de înșelăciune prev. de art. 215 alin. 1,2,3 și 5 C. pen. cu aplic. art.41 alin. 2 C. pen. ( 3 acte materiale); infracțiunea de uz de fals în formă continuată prev. de art. 291 C. pen. cu aplic. art.41 alin. 2 C. pen. ( 2 acte materiale ) “. De atunci, magistrații se ocupă cu cercetarea. Fosta concubină a chirurgului, Mirela, este la curent cu aceste informații. Aceasta confirmă că faptele penale ale chirurgului sunt mult mai grave și mult mai numeroase și adaugă la lungul șir al dosarelor unul deschis pe numele lui Murea pentru furtul unui automobil care aparținea fotbalistului Lică Nunweiler, tatăl ei.

“Mai mult de atât, Murea Adrian are dosarul cu furtul mașinii tatălui meu la DNA, de 14 ani, în care nu am primit niciun răspuns.”, afirmă fosta concubină a lui Murea.

Eduard O. OhanesianPublicat Vineri, 18 august 2017
6647
 | 10
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
+1
DACA TOTUL E ADEVARAT EU NU STIU CE MAI CAUTA ACEST INDIVID IN MAI SI DE CE NU ESTE JUDECAT PENTRU NEPLATA PENSIEI ALIMENTARE ESTE OM COCHON =PORC
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
VIORICA
+7
"Doctoru moarte" este fiul fostului Ministru al Petrolului VICTOR MUREA in Guvernul Roman . In Ro cine se naste nomenclaturist asa moare.
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
vorbe multe
+1
Citetz:"furtul mașinii tatălui meu la DNA, de 14 ani, în care nu am primit niciun răspuns'', Persoana este confuza, furtul nu-i un act de coruptie. Ce va face daca va cere daune materiale pentru afectarea imaginii?
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Gmbplay
+5
Sa începem cu madam,ce a căutat a găsit si hopa "iubitul" este inclusiv violator dar abia acum este afectata.
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Cata ura
+2
In ura nemarginita distruge imaginea fiului sau, crezand ca-i face rau genitorului. De fapt daca va fi un tanar mai energic s-ar putea ca unii sa-l catalogeze drept un violator, doar mama lui il considera fiul unui violator si cu multe alte probleme, dovedite sau nu ele vor fi cartea de vizita a fiului. Face pe puritana cand ea a urmarit de fapt o legatura cu fiul unei persoane importante cu o pregatire deosebita si cu o avere, vorbeste ca ascunde mostenirea de familie, ce o priveste nu are nici un drept nici daca era sotie, dar spera sa puna mana prin intermediul copilului. In loc sa astepte sa se casatoreasca si apoi sa faca un copil, a crezut ca daca toarna unul in dec. 2000, cand se gaseau anticonceptionale, concubinul se va grabi sa o ia de nevasta. In afara de scandal pentru ca se considera o VIP fiic=ca unuia care a marcat niste goluri, poate pentru lumea pasionatii de sport este o VIP in viziunea mea doar o persoana profitoare. Intrebarea cati ani are medicul daca in 2.000 se tinea de o aventura, nu cumva la '83 era minor, iar cinci ani ''nu se prea asorteaza'' cu studiile univ. si chiar secundariat in chirurgie. Ura si lacomia s-ar putea sa-l afecteze emotional pe adolescent si sa ajungi sa-ti para rau de ceea ce de ani de zile faci, denigrand o persoana pe care ai obligat-o sa-ti fie genitoare. Ce fiu si-ar dori o asemenea publicitate?
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Aspersoarea cu rahat
+2
Din cate stiu eu, cazierul se "sterge" dupa un anumit timp. Din '83 pana azi, desigur cazierul este alb. Rolul acestui lucru este de a permite reintegrarea in societate a celui care a gresit. Daca legea ii permite uitarea, cumatra asta revoltata de ce nu o permite? :)
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
mariuta
-1
mi se pare mie, dar seamana ca doua picaturi de apa cu Alain Delon cand actorul francez era tanar si nelinistit! iar dupa cele citite, imi dau seama ca omul a fost profund influentat in viata de Maica Tereza!
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
o mizerie dezgustatore, acest indiv
0
p-asta nu-l "educa" nimeni c-o bata-n cap? anaf sau ani nu-l "viziteaza"? asta e mare GUSTER. stiu elvetienii de ce i-au dat interdictie...a facut-o lata! sau poate la Rovinari scapa din greseala intr-o groapa miniera!
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Esti sigur? @ o mizerie dezgustatore, acest indiv
+4
esti sigur ca nu sunt frustrarile unei concubine parasite, suparata ca a pierdut o surasa de venit?
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
van gogu
+8
Doctore, da banii copilului, fratioare! Nu conteaza ca poate maica-sa nu merita , dar copilul nu area nicio vina
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Unsprezece ziariști pe lista lui Dragomir
Publicat acum 5 ore şi 44 minute
De ce urăşte PSD-ul ziarele?
Publicat acum 2 ore şi 17 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 7 ore şi 9 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum o oră şi 17 minute