Document exploziv în cazul Alina Bica

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica ar fi intervenit pentru tergiversarea unui dosar al afaceristului Ioan Niculae, iar în schimbul favorii ar fi primit 3,5 milioane de euro și promisiunea că va fi sprijinită să ajungă procuror general. Acuzațiile apar într-un document al procurorilor. Liviu Dragnea nu ar fi străin de afacere, ba chiar ar fi fost intermediar.

Bica a intervenit, conform anchetatorilor, la nivelul procurorului de caz în dosarul lui Ioan Niculae cerându-i acestuia să oprească investigațiile pe care le derula în legătură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Liviu Dragnea. În schimbul intervenției sale în dosar ar fi primit 3,5 milioane de euro de la Niculae la pachet cu promisiunea făcută împreună cu Liviu Dragnea că o vor sprijini să ajungă procuror general (vezi partea a treia din documentul de mai jos).

Alina Bica ar fi primit mită şi de la afaceristul Ovidiu Tender, care era judecat într-un dosar pe care îl întocmise chiar fosta şefă a DIICOT.

Procurorii au dispus disjungerea mai multor dosare din dosarul ANRP în care Alina Bica a fost arestată preventiv.Acestea au legătură cu mai multe cauze aflate pe rolul DIICOT, în care fosta șefă Alina Bica ar fi intervenit pentru tergiversarea soluționării lor, în schimbul unor avantaje.

În document se vorbește și despre afacerea de la ANRP, unde Alina Bica era membru al Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor. O parte din acțiunile obținute la Fondul Proprietatea în urma acestei afaceri, spun procurorii, „au fost tranzacționate, iar o parte din bani au fost direcționați către membrii familiei Cocoș (Cocoș Dorin, Cocoș Alin și Udrea Elena Gabriela)”. Pentru serviciile aduse, Alina Bica ar fi primit, „fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat în Snagov, în suprafață de 4425 de metri pătrați, aparținând numitei Chiriac Olguța”, fosta soție a lui Dorin Cocoș și mama lui Alin Cocoș.

Din documentul procurorilor. Sursa: blog turcescu.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.