Ridicați de jandarmi chiar din fața casei lui Iohannis

Doi turiști, un polițist din Republica Moldova și o femeie, au fost duși marți seara la sediul Poliției Sibiu, de un echipaj de jandarmi, după ce aceștia s-au oprit în fața casei președintelui Klaus Iohannis pentru a-și face poze de pe trotuar.

Marți seara, ofițerul SPP care păzea casa președintelui, de pe strada Bâlea din Sibiu, a chemat un echipaj de jandarmi, pentru a verifica doi turiști care fotografiau imobilul. Cei cinci jandarmi i-au legitimat pe cei doi turiști, un polițist din Republica Moldova și o femeie și i-au condus la sediul Poliției Sibiu.

Cei doi turiști au părăsit sediul Poliției Sibiu după ce, în urma verificărilor, s-a stabilit că nu reprezintă niciun pericol.

„La sediul Poliției Municipiului Sibiu, cele două persoane, o femeie și un bărbat, au fost aduse aseară (marți seara n.r.), în jurul orelor 19.00, de un echipaj al Jandarmeriei. Noi nu am făcut altceva decât să interogăm bazele de date, pentru a face o verificare suplimentară, cu privire la identitatea lor. Având în vedere că nu s-a constat nimic, oamenii au fost liberi să plece”, a precizat miercuri, pentru Agerpres, comisar Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

O comisie îi va cerceta pe cei cinci jandarmi care, marți seara, au dus la sediul Poliției Sibiu, doi turiști care au fotografiat casa președintelui Klaus Iohannis, potrivit Jandarmeriei.

„S-a demarat o cercetare internă la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu”, a precizat, pentru Agerpres, Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.