×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 22 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 24 iunie 2017, 23:52
EUR (€)
-0.0242 ↘
4.5673 RON
USD ($)
-0.0191 ↘
4.0905 RON
• • •
Circulă pe net
"Domnule Iohannis, eu nu sînt un român de-al dumneavoastră"

"Domnule Președinte, Excelența Voastră, nu-mi dau seama ce căutați în Malta tocmai cînd țara este în fierbere. Am dubii că summit-ul acesta, programat la sfîrșit de săptămînă și într-un loc exotic, poate fi o adevărată reuniune de lucru. În cel mai bun caz, e un fel de team building între liderii europeni, un fel de întîlnire la un pișcot și o șampanie. Dar să lăsăm această curiozitate a mea și să spun precis ce am să vă reproșez.

Din frumoasa Malta, grație site-ului Digi 24 și a prietenului Alexandre Spahiu, care mi-a semnalat enormitate, îmi sosește această declarație a Dumnevoastră care mă jignește nu doar pe mine, ci sute de mii de protestatari din aceste zile: „Avem sute de mii de români de-ai mei în stradă”! Nu, Domnule Iohannis, eu nu sînt un român de-al Dumneavoastră. Nu am ieșit în stradă ca să apăr fundul Doamnei Kovesi de atacurile lui Sebi și ale tonomatelor și de limbile fanilor Domniei Sale, nici ca să vă ridic Dumneavoastră popularitatea în cădere liberă pînă la tîmpenia lui Dragnea și a guvernului său, care poartă abuziv numele Grindeanu. Nu, Domnule Președinte, nu pentru asta am ieșit. Am ieșit pentru apărarea unei instituții, Justiția, de atacurile demente ale unor pîrnăiași și potențial pîrnăiași și a unei idei, a unei valori a societăților moderne, independența acestuia. Faceți un sondaj printre protestatari și constatați cîți sînt „ai dumneavoastră” și cîți sînt persoane autonome și responsabile, care au ieșit în stradă să apere același lucru. După sondare, veți constata că i-ați jignit pe cei mai mulți dintre.
Întîmplător, acum, pozițiile noastre coincid în chestiunea ordonanțelor, dar ele sînt divergente într-o mulțime de alte chestiuni privind Justiția. De pildă, sînt mai mult de doi ani de cînd exercitați funcția prezidențială, dar și pe cea de președinte al CSAȚ. În toată această perioadă nu ați găsit timp să aboliți decizia băsesciană care lega contra naturii DNA de SRI. Cum acum vreun an, ați încercat să strecurați, ca niște proiecte fără autor declarat!, legile Big Brother, am toate motivele să mă întreb dacă Dumneavoastră controlați SRI sau instituția vă controlează pe Dumneavoastră Nu mai reiau toată lista reproșurilor, am făcut asta acum un an și ceva cînd am refuzat amabila Dumneavoastră invitație la un ceai la Cotroceni.
Nu, Domnule Președinte, nu sînt „omul Dumneavoastră” și dacă mai folosiți vreodată formule din acestea, vă rog să adăugați, „cu excepția lui Liviu Antonesei”, care vă salută cu respectul cuvenit înaltei demnități și cu destulă consternare!"

Liviu Antonesei,

3 februarie 2017, în Iași

Publicat Vineri, 03 februarie 2017
130402
 | 32
 | 22
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Nelutu
0
BRAVO ,stimate domn. Corect si bine spus presedintelui care nu este al multor romani.
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
nu stergeti comentariile
+6
nici eu ,doamne fereste sa fiu cu un piroman
Publicat Duminică, 05 februarie 2017
+Răspunde
Eugen
+1
Cred ca mai degraba el nu este un roman de-al nostru ! Sunt curios daca comentariul acesta in postati !
Publicat Duminică, 05 februarie 2017
+Răspunde
burac garofita
+3
nici eu, dar e clar se vede dupa nume cine este si cine....sa va descretesc fruntea:un calator intreaba un copil: -Spune -mi cum te cheama pui de dac?copilul raspunde:ISTVAN
Publicat Duminică, 05 februarie 2017
+Răspunde
Tomescu Viorel
+14
Nici EU nu sant unul de-al D_stra..!
Publicat Sâmbătă, 04 februarie 2017
+Răspunde
mircea petrescu
+16
Sunt intru totul de scord cu domnul Liviu Antonesei. Ii multumesc pentru tot ce a scris. Nici eu, nici pe departe , nu sunt un ”român” al domnului Klaus Werner Iohannis. Nu va putea niciodată înțelege ce înseamnă a fi român, dintr-un motiv simplu: dânsul nu este. Mircea Petrescu.
Publicat Sâmbătă, 04 februarie 2017
+Răspunde
sobolanul
-3
comentariu
Publicat Sâmbătă, 04 februarie 2017
+Răspunde
sobolanu
0
COMENTARIU
Publicat Sâmbătă, 04 februarie 2017
+Răspunde
Ileana,Suceava
+19
Domnule Antonesei, pentru Iohannis nu sunteti decat carne de tun. Si asa o sa va considere cata vreme in piata nu apare nici o pancarta impotriva abuzurilor DNA (vedeti doar in ultimul timp cate dosare ratate pt ca nu se bazeaza decat pe delatiuni facute sub presiune), nici o lozinca pentru dosarele care zac in sertare (fratele lui Kovesi, doamna Iohannis, etc), impotriva inimaginabilelor beneficii de care se bucura SRI-ul si alte institutii de forta .Girati prin pozitionarea dumneavoastra doar de o parte perpetuarea statului de drepti mostenit de la Ceausescu si ridicat pe noi culmi de Basescu. Modelul de succes urmat de domnul Iohannis pare a fi Turcia. Si acolo "poporul" bine manipulat apara un dictator. Al nostru nu e decat un imitator buimac, un biet epigon manevrat si el de niste structuri oculte. "Toate trec pe lumea asta, Numai SECU nu mai trece".
Publicat Sâmbătă, 04 februarie 2017
+Răspunde
gica parlamentaru
+30
Primarul Sibiului Klaus Johnnis a primit gratuit, pe o perioada determinata, o masina de 80.000 de euro, unica in Romania. Este vorba despre un model BMW M5, de 507 cai putere, cu o viteza maxima de 327 de km pe ora, limitata electronic la 250 de km pe ora, potrivt Evenimentul Zilei.Nu ar fi nimic daca patronul din Romania nu ar fi sotul SOREI LUI RENATO USATAI spion si omul lui PUTIN........
Publicat Sâmbătă, 04 februarie 2017
+Răspunde
Un cetatean @ gica parlamentaru
+1
Wow! Offside!
Publicat Sâmbătă, 04 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Primul an de mandat al Gabrielei Firea
Publicat acum 8 ore şi 21 minute
Procurorul Man - cinci rateuri grave
Publicat acum 15 ore şi 44 minute
Anticorupție de cartier
Publicat acum 15 ore şi 27 minute
Oferta Marii Britanii cu privire la cetățenii UE
Publicat acum 16 ore şi 38 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
25 articole/ Actualizat Duminică, 18 iunie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
130 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 40 minute
Radu Ulmeanu

A existat şi până acum disciplină de partid la PSD, dar Dragnea a transformat partidul, cu ocazia moţiunii de cenzură împotriva propriului guvern, într-o adunătură de oameni captivi.

Radu UlmeanuPublicat acum 3 ore şi 11 minute