Dragnea a făcut anunțul privind nominalizarea pentru funcția de prim-ministru

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi seara, că până la consultările de la Cotroceni, nu va anunța numele noului prim-ministru. Propunerea îi va fi înaintată președintelui României.

”Voi face o propunere care să respecte condiţiile legale şi constituţionale (…) Preşedintele nu va avea niciun motiv constituţional să refuze această propunere”, a spus Dragnea.

PSD are „un singur” nume pe care-l are în vedere ca variantă de propunere pentru președinte, a spus Dragnea.

Iohannis are trebui, apoi, să avanseze această propunere – în urma unor consultări cu partidele politice – către Parlamentul României. Legislativul este cel care validează numele noului premier al țării. Iohannis poate refuza o singură dată, în urma unei decizii a Curții Constituționale, propunerea avansată de un partid sau de o coaliție de partide.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dat asigurări că vor fi aplicate absolut toate măsurile din programul de guvernare prezentat de partid în timpul campaniei electorale.

Liderul social-democrat a mulțumit românilor care au votat PSD și a precizat că nivelul de încredere acordat obligă partidul să abordeze guvernarea cu toată seriozitatea.

Dragnea a mai susținut că își reafirmă deschiderea de a dialoga cu președintele Klaus Iohannis în toate proiectele care vizează stabilitatea politică și economică, securitatea României și procesul de instalare a unei guvernări stabile.

”Ne-am uitat, eu și colegii mei, la tot ce s-a făcut în spațiul public în ultimele zile, la cei care au vorbit foarte mult. Am sperat că toți vor înțelege și constata că s-a terminat campania, dar ei au continuat atacurile murdare la adresa mea și a colegilor mei. Multe dintre atacuri au fost chiar mai perfide decât în campanie.

PSD a câștigat fără echivoc și fără dubiu aceste alegeri. România nu a votat nici un guvern tehnocrat, nici unul liberal. Cei care ignoră sau vor să ignore votul profund democratic și liber al românilor din 11 decembrie nu numai că greșesc, dar încalcă voința cetățenilor”, a mai declarat liderul PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.