×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 19 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 18:38
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Duplicitatea lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a avut o preocupare neobişnuită pentru proprietăţi. Întîi s-a preocupat de case pentru el însuşi. Din banii obţinuţi pe meditaţii (şi pe care nu i-a declarat niciodată autorităţilor, spre a fi impozitaţi, şi pentru care, după 1990, nici n-a mai avut timp), a încercat să cumpere cele 7 case care îi aduc şi bani, dar şi nenumărate necazuri şi înjurături. Dar meditaţia cea mai lungă şi cea mai fructuoasă nu a fost la Fizică, ci la recuperarea proprietăţilor Grupului Etnic German, confiscate prin decret regal în octombrie 1944. Ce rol o fi avut Klaus Iohannis în modificările aduse OUG 83/2004, devenită Legea 66/2004, nu avem de unde şti. Cert este că guvernul Adrian Năstase a adoptat o ordonanţă de urgenţă devenită Legea 66/2004, care pare a fi fost scrisă după o negociere la Sibiu sau la Berlin. Oricum, concesia făcută de guvernul Năstase n-a prevăzut că pot fi restituite şi bunurile unor organizaţii criminale sau fasciste.

Din anul 2000, de cînd a devenit primar al Sibiului, Klaus Iohannis a stat cu ochii pe bunurile confiscate de la GEG. Capitala Culturală Europeană stabilită la Sibiu, mai ales că era o iniţiativă românească sprijinită şi de cancelarul Helmut Kohl încă din 1998 (cînd Klaus Iohannis nu era încă primar), a venit ca o mănuşă. Frenezia culturală desfăşurată în anul 2007 în Capitala Culturală Europeană a fost anul ideal pentru operaţiunea de recuperare a proprietăţilor naziste. Cînd toată România se bucura de evenimentele culturale, pe tăcute (nu noaptea, ca hoţii, cum se strigă acum!?) şi fără nici o contestaţie din partea primăriei unde tot Iohannis era primar, FDGR, cu Iohannis preşedinte, a cerut instanţei să recunoască organizaţia sa ca fiind „succesoarea în drepturi“ a Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe). Numai că Deutsche Volksgruppe era o organizaţie de drept public, înfiinţată în baza unui acord între D. Manoileanu şi Joachim von Ribbentrop şi implicată în crime, în mobilizat soldaţi din România pentru armata lui Hitler. De asemenea, există documente care atestă implicarea Deutsche Volksgruppe în confiscarea sau în cumpărarea subevaluată de proprietăţi ale evreilor.

Presupun că recuperarea bunurilor Grupului Etnic German, considerat fascist, criminal şi interzis în baza Convenţiei de Armistiţiu din 1944, nu este o simplă operaţiune a primarului de Sibiu. Fără sprijinul guvernului A. Năstase şi mai tîrziu al lui E. Boc şi fără diligenţe din afara României, un asemenea transfer nu s-ar fi putut produce. Cine vrea poate găsi în interiorul ziarului tipărit facsimile după decretul regal de interzicere şi confiscare, după sentinţa de echivalare, dar şi după operaţiunile desfăşurate de Deutsche Volksgruppe. Studiul reputatului istoric Ioan Scurtu, publicat tot în Cotidianul (ediţia tipărită), confirmă pe deplin situaţia extrem de neplăcută pentru preşedintele României.

Oricum, o simplă judecătoare din Sibiu nu se putea opune şi nu putea apăra Convenţia de Armistiţiu. Și, astfel, peste noapte, în plin an al Capitalei Culturale Europene, bunurile unei organizaţii naziste au trecut de la statul român la organizaţia condusă de Klaus Iohannis şi la biserica la care îl vedem mergînd cu atîta sîrg în mai toate duminicile.

Merită precizat că bunurile recuperate de FDGR, conform unui ministru al Finanţelor din România, ar fi în valoare de 14 miliarde de euro. Este vorba despre clădiri istorice, şcoli, Muzeul Brukenthal, despre zeci şi zeci de proprietăţi de pe tot întinsul ţării. Unele, venind de la statul român, nu de la familiile de saşi sau cele confiscate ori cumpărate de la evrei, urmează a fi identificate. Altele sunt revendicate şi nu au fost încă preluate.

Cum a dovedit Klaus Iohannis că FDGR este moştenitorul (succesorul) lui Deutsche Volksgruppe? Numai de dragul proprietăţilor, unele dintre ele deloc curate? Sau odată cu ele a mai moştenit şi cuvinte, gesturi, propoziţii şi înclinaţii disciplinare?

În acelaşi timp, în privinţa antisemitismului, Klaus Iohannis s-a arătat a fi cel mai diligent preşedinte al României. A propus înfiinţarea unui Muzeu al Holocaustului, la Bucureşti, şi va face diligenţe, pentru că are „ambiţia ca România să devină un centru est-european pentru antisemitism“.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de miercuri versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile Petrom, OMV şi MOL - sau digitală

Cornel NistorescuPublicat Marţi, 14 februarie 2017
28219
 | 88
 | 99
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
c.g.
+9
Pt.Nando.Domnule, eu incerc sa fiu cat pot de corect in comentariile mele, incerc sa nu fiu partizan, incerc sa fiu un sprijin pentru romanul simplu sa aiba parte de o indulcire a traiului mizer de sorginte fanariota in care se afla majoritatea dintre ei ! Din 2010 m-am lepadat de ... partizanat politic eram plasat teoretic in dreapta cu PDL ( dar cand am intrat eu in zona asta anul 1999 se numea PD si era de ... stanga, dar a trecut la populari in dreapta, nici azi nu am inteles ce si cum ) dar dupa ghidusiile din 2010 asa cum spuneam, m-am lepadat, iar din 2016 am refuzat sa mai votez deoarece cred ca votul meu este bajocorit de aranjamente gen '' guvernul meu '', pana la data asta si in tovarasie si in balamucul nou de dupa dec.'89 am prestat la toate alegerile. Nu am votat cu PSD sau cum se numea el, am votat cu batranul edecar Ion Iliescu in 2000 cand in finala la prezidentiale a ajuns cu raposatul Vadim Tudor ! M-am '' fript in bulane '' prin comentarii cu cei din PSD ani buni pe la alte gazete gen RL, dar azi trebuie sa ii evidentiez deoarece incearca sa indulceasca amaraciunea traiului romanilor, nu mai dezvolt, sub bagheta lui Liviu Dragnea, aliat cu ALDE si C.P. Tariceanu, care m-a impresionat in 2008, cand a fost Premier si a dublat pensiile romanilor, a marit substantial salariile, m-am abtinut sa il critic, l-am laudat si atunci pt. '' cadourile otravite '' asa cum PDL il infiera atunci, omul asta a avut verticalitate, iar cred ca romanii nu uita asta ! La Piata Victoriei sau in fata Palatului Cotroceni nu am fost, ma simt onorat ca dvs. credeti ca sunt '' coleg de idei '' cu respectivii demonstranti, deoarece rezultatul alegerilor din 11.dec.2016 trebuie respectat iar Guvernul Grindeanu, guvern PSD si ALDE trebuie lasat sa isi faca treaba, iar PRESEDINTELE ROMANIEI, deoarece a incalcat CONSTITUTIA ROMANIEI trebuie suspendat de PARLAMENTUL ROMANIEI, dar nu au curaj sa faca lucrarea asta ! Legat de scoli nu cred ca intereseaza, nu are importanta !
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
LA BUNA VESTIRE @ c.g.
+14
KLAUS WERNER JOHANIS TREBUIE SUSPENDAT! APOI JUDECAT SI CONDAMNAT! PSD NU ARE CURAJUL? PAI SA NE INTREBE PRIN REFERENDUM, OF CORSE! DESPRE SUSPENDARE! DESPRE RESTUL ? JUSTITIA DACA MAI EXISTA!
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
Tudor
+19
Cum este posibil ca în România să avem un băsesc doritor de nave scufundate și dispărute , nane și alte matrapazlâcuri și acest klaus mârșav cu apetit la case , vile și proprietăți nebănuite ? Acest guvern TREBUIE să facă lumină și să-l taxeze pe insul hulpav .
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
oana @ Tudor
+3
buna! pt.Tudor. Ai ceva dreptate. Dar sa lasam partizanatul politic. N-ai vrea sa ne spui despre "ispravile " PSD?. Ca de exemplu: -vanzarea pe nimic a rezervelor de petrol si gaze ale Romaniei i de benzina,etc.) -act de tradare nationala. Daca nu stii intreaba-l pe A. Nastase -aducerea in Romania a firmei Holzindustrie Schweighofer care defriseaza in mod salbatic padurile tarii.Daca nu stii intreaba-l pe Ilie Sarbu-socrul lui Ponta. -si multe,multe altele.
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
c.g.
-3
Pt.Nando. Domnule, eu nu am prieteni in zona cu postareala fie la stanga , fie la dreapta, eu citesc si mai comentez la gazeta si incerc'' sa inteleg corect prezentul sa putem cladi un viitor favorabil '' daca se poate in amrata asta de tara a noastra ROMANIA ! Dovada ca nu sunt pe smen cu '' prietenii '' asa cum ii alintati dvs, chiar daca au vazut c.g. nefiind in tarbaca cu ei s-au fentat si nu au vazut ca eu am pus ghilimele, am citat din comentariul dvs., asa cum bine ati remarcat si au muscat precum stiuca momeala cu lingurita cu tot ( la stiuca, la peste rapitor, se da si cu lingurita, o tablita ... ! ), asta este, din palme, din greseli, mai si inveti sa nu te arunci ca Ieremia cu oistea in gard ! O zi cu bine !
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
Nando @ c.g.
+1
Cand am folosit termenul de "preteni", m-am referit la "colegii" care au cam aceleasi idei despre lume ca si matale. Altfel, nu se explica. Nu le venea sa-si creada ochilor ca un combatant la greu a tot ce se numeste Johannis, liberalism, democratie reprezentativa si participativa, guvernare transparenta, etc, a dat bir cu fugitii in tabara cealalta. Unde mai pui ca mesajul adresat mie era postat in dublu exemplar asa incat ei au interpreatat asta drept o aroganta la adresa lor: adica, vezi doamne nu e o greseala, din moment ce apare in mod repetat . D-le CG nu stiu ce hram porti, ce pregatire profesionala, universitaraau ba ai, dar din ce am citit pe forum esti coleg de idei cu cei ce manifesta in fata Palatului Cotroceni
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
Gmbplay
-15
Ma gindesc ca acele bunuri imobiliare au fost construite dinainte de naziști.In logica exprimata in articol astăzi trebuia sa avem inca CAP- uri.
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
neamtu
+22
Iohanis se apropie sfirsitul...Bravo domnule Nistorescu datile peste bot
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
oana
-43
buna! Ce ai draga Cornele?. Mai bine te-ai inscrie in PSD,pentru a fi activist in regula. Scrie si tu despre cum a devalizat in buna masura tara guvernarile FSN,PDSR,PSD!.
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
traian @ oana
+41
Nu doar jignesti acea parte tacuta de romani ,dar pari obraznica ,provocatoare, cum de altfel de ani buni exista acel grup galagios,vocal in media ,pentru a tine lumea la tv ,sau in strada ,iar in spate se praduieste tara.Macar in buletin stergeti cetatenia de romani.
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
ionescu nicolaie
+28
Referendum Este mare--ncrancenare, Mai ceva ca la razboi; De-un timp chiar peste hotare Se discuta despre noi. Ca urmeaza sa se faca Referendum in popor, Sa se dea raspunsul daca, Unii vor, altii nu vor. S-a analizat ideia, Deunazi si-n Parlament, Si s-a dat ,dupa aceea, Un aviz convenient. Treaba insa nu e buna, Care-ar fi finalizarea, Klauss nu-i decis sa spuna, Cum sa fie intrebarea. Fiecare,cu parerea, Isi da la televizor, Fara har,fara puterea, Sau suport lamuritor. Multi spun insa,ca-i prostie Sustinuta de trazniti, S-afli ce de fapt se stie; Bani aiurea cheltuiti! Cate s-ar mai putea face Cu-atata amar de bani, Ca de la Siret incoace Plina-i tara de sarmani. Dar Johannis nu cedeaza, E pe tron de neclintit, Si din cand in cand citeaza: “Asta-i pohta ce-am pohtit!” Dragul nostru Presedinte, Daca referendum vrei, Fii cu mare luare-aminte Si la toti romanii tai, Sa le fie de-nveghere Fie numai cum vrei tu, Zi-le rar,dar cu putere; “Vreti sa mai traiti,sau Nu?! Nicolaie Ionescu Bacau,14.02.2017
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
mihai
+30
Multumim d-le Nistorescu pt.ca ne desteptati.
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
ha,ha,ha @ mihai
+8
Dar va desteptati degeaba, ca de actionat, nu actioneaza nimeni! Vorba impostorului de Johannis: sunteti informati! Atit!
Publicat Joi, 16 februarie 2017
+Răspunde
Charlie
+28
Un ateu reformat-at care face cruci materialist-dialectice cu limba de lemn pe cerul gurii. Profesor la scoala de partid a dat meditatii transcedentale devenind proprietar de cartiere centrale, dar nu la Timisoara unde etnicii tuciurii mai au putin si devin stapani si pe periferii, ci la Sibiu unde conationalii si-au parasit casele emigrand in doua valuri . In 1944, simpatizantii nazisti au luat calea patriei muma, iar nazistii au luat calea Siberiei. Dintre acestia nazistii bolsevici coordonatori s-au oprit in celebra Republica Germana de pe Volga, restul de neavizati au umplut gropile comune din tundra siberiana. In anii 1980 si 1990 al doilea val a cuprins in afara tineretului si a catorva batrani un numar mare de falsi etnici germani printre care si cativa securisti de diferite grade. In ce priveste organizatia nazista din Romania, aceasta a avut un rol complex in desfasurarea activitatilor subversive si oficiale de spionaj, militare, de recrutare pentru invazia URSS, in stransa colaborare cu SS, SD si Gestapo sub cupola misiunii de la Bucuresti a celui de-al treilea Reich. Decretul regal din oct. 1944 a fost de aceea un act care a sanctionat legal o organizatie terorista antistatala apendice a regimului hitlerist condamnat ulterior de catre Tribunalul International de la Nürnberg.Operatiunea securista de revendicare a fost ordonata de la cel mai inalt nivel de catre agenti dubli pentru a-si certifica loialitatea fata de noii stapani din Vest la peste un deceniu de la lovitura de stat. Interesante ar fi documentele de arhiva ale Securitatii din Sibiu privind identitatile celor care au "protestat" special pentru a se permite declansarea macelului ordonat de pucistul stanculescu. Atunci, teroristi de etnii diverse au tras din cladirea MI asupra unitatii militare de vis-a-vis de unde alti teroristi civili deschisesera focul pentru credibilizarea inscenarii. Ordinul ca personalul MI sa se predea unitatii militare fiind platit cu moartea.
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
ana
-41
Banuiesc ca esti angajat la ANAF si Mosad?
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
empa63 @ ana
+15
ce are sula cu prefectura?
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 11 ore şi 10 minute
Andrei Marga

Cum cei mai mulți se consideră creștini, se poate spune că, în Europa, creștinismul este mai mult decât viziune - este însuși mediul formării și referința fundamentală. Pot fi însă luate în serios partidele și persoanele care-și afișează adesea cu emfază afilierea?

Andrei MargaPublicat acum 21 ore şi 52 minute