Echipa lui Lucescu a avut 2-0 în min. 89 şi nu a câştigat

Marţi seara s-au desfăşurat jocurile din runda a II-a din grupele E-H. Doar două din cele 8 meciuri s-au încheiat cu rezultate anticipate. Ce record a stabilit Totti la Manchester. Messi l-a egalat pe Cristiano Ronaldo şi a ajuns la o cifră record de goluri

Rezultate şi clasamente

Grupa E

CSKA Moscova – Bayern Munchen 0-1 (0-1)

Manchester City – AS Roma 1-1 (1-1)

Clasament

  1. Bayern Munchen: 6p
  2. AS Roma: 4p
  3. Manchester City: 1p
  4. CSKA Moscova: 0p

Grupa F

Paris Saint Germain – FC Barcelona 3-2 (2-1)

APOEL Nicosia – Ajax Amsterdam 1-1 (1-1)

Clasament

  1. Paris St-Germain: 4p
  2. FC Barcelona: 3p
  3. Ajax Amsterdam: 2p
  4. APOEL Nicosia: 1p

GrupaG

Sporting Lisabona – Chelsea Londra 0-1 (0-1)

Schalke04 – N.K. Maribor 1-1 (0-1)

Clasament

  1. Chelsea Londra: 4p
  2. Schalke04: 2p
  3. N.K.Maribor: 2p
  4. Sporting Lisabona: 1p

GrupaH

Shakhtar Donetsk – FC Porto 2-2 (0-0)

Bate Borisov – Athletic Bilbao 2-1 (2-1)

Clasament

  1. FC Porto: 4p
  2. Bate Borisov: 3p
  3. Shakhtar Donetsk: 2p
  4. Athletic Bilbao: 1p

Shakhtar Donetsk egalată în ultima secundă de joc

Echipa lui Mircea Lucescu era să dea lovitura pe terenul din Lvov (acasă Shakhtar nu mai poate juca pentru că zona este ocupată de separatiştii pro-ruşi). În minutul 86, echipa ucraineană conducea cu 2-0, dar atenţie, FC Porto a dominat copios partida şi doar paradele portarului Pyatov (a apărat şi un penalty la 0-0) şi două erori mari în apărare (singurele în tot meciul) au făcut ca gazdele să fie în avantaj. În minutul 89, portughezii reduc din handicap printr-un penalty, iar în ultima secundă de joc (min.90+4) reuşesc să egaleze, profitând de spaţii largi în apărarea lui Lucescu (4 jucători ai lui Shakhtar au încercat un contraatac când mai erau 15-20 de secunde de joc). De menţionat că autorul ambelor goluri ale portughezilor, Jackson Martinez a fost rezervă până în minutul 65. Ţinând cont totuşi de valoarea mai ridicată a portughezilor, egalul reprezintă un rezultat neaşteptat, dar ambele echipe se pot considera nedreptăţite: gazdele pentru că au fost egalate în ultima secundă, oaspeţii pentru că nu au câştigat deşi au controlat autoritar tot meciul.

În aceeaşi grupă, am avut şi bomba serii: Bate Borisov a învins pe Athletic Bilbao. Chiar dacă Bilbao nu se ridică la valoarea super-granzilor din Spania, totuşi este o echipă cu experianţă în cupele europene şi vine dintr-un campionat din „Big 5”. Să pierzi în Belarus, este totuşi prea de tot.

FC Barcelona învinsă de propriul portar

PSG a câştigat în faţa celor de la Bercelona, deşi nu l-a avut în teren pe Zlatan. Se anticipa un egal, ţinând cont că spaniolii încă îşi mai caută formula ideală de echipă, dar victoria francezilor s-a datorat în principal nesiguranţei şi erorilor germanului ter Stegen, aflat în premieră în poarta Barcelonei. La Nicosia, gazdele porneau favorite în faţa unui Ajax care în ultimele luni şi-a vândut iarăşi tot ce avea mai bun, adică jumătate de echipă. Totuşi „lăncierii” au reuşit să blocheze iureşul ciprioţilor şi au fost chiar aproape de a pleca acasp cu 3 puncte.

N.K.Maribor era să detoneze bomba

A treia echipă a Germaniei, Schalke04 a tremurat serios în faţa slovenilor de la N.K.Maribor. Egalul reprezintă o surpriză mare, dar oaspeţii au fost mai aproape de obţinerea victoriei decât gazdele şi în acest caz se putea vorbi de o bombă. Foarte bun la sloveni Dare Vrsic, cel de care timişorenii lui Marian Iancu s-au despărţit fără regrete în 2010.

Victoria celor de la Chelsea la Lisabona ţine de sfera normalităţii, pentru că englezii, cu un lot în care nume grele nu au loc nici pe bancă, nu avea cum să se încurce chiar şi în faţa unui Sporting aflat la cel mai bun sezon din ultimii 7-8 ani. Scorul putea fi şi mai mare, dar Diego Costa şi Schurrle au ratat exasperant din situaţii în care apărarea şi portarul erau şah-mat.

Roma, ca acasă la Londra

Chiar dacă în campionat merge foarte bine, Roma nu era deloc creditată cu vreo şansă în faţa „cetăţenilor” din Manchester. Iar în minutul 4, deja scorul era 1-0 pentru gazde şi se întrevedea un dezastru pentru italieni. La capătul celor 90+3 minute însă, cei nemulţumiţi de scorul egal de pe tabela de marcaj au fost însă cei de la Roma. Ar fi câştigat lejer dacă

Pjanic nu şi-ar fi bătut joc de două mingi pe care scria „gol” şi dacă acelaşi Pjanic ar fi pasat în trei situaţii în care a avut coechipieri singuri cu portarul advers. „City” a făcut un meci slab, demonstrând că încă nu are un „costum” pentru Liga Campionilor.

Bayern a câştigat la Moscova, rezultat absolut normal, dar nu a lipsit mult ca CSKA să egaleze şi să producă o mică surpriză. O victorie la limită obţinută greu, culmea, într-un meci în care gazdele nu au beneficiat de aportul publicului, meciul jucându-se fără spectatori din cauza unei sancţiuni dictate de UEFA.

Totti cel mai bătrân marcator din Liga Campionilor

Prin golul înscris în minutul 24, „romanul” Francesco Totti, a devenit la 38 de ani şi 3 zile cel mai bătrân marcator în Liga Campionilor. Până marţi, cel mai bătrân marcator a fost Ryan Giggs, fostul mijlocaş al lui Manchester United, care a înscris la 36 de ani şi 7 luni. Pentru Totti – excelent în cele 72 de minute în care s-a aflat în teren – meciul de la Manchester a fost al 90-lea din cupele europene.

Tot marţi, prin golul marcat la Paris, Lionel Messi a ajuns la „cota” 68 în Liga Campionilor şi l-a egalat pe Cristiano Ronaldo. Portughezul joacă însă diseară şi poate trece din nou în faţă. Cei doi mai au 3 goluri de marcat pentru a atinge recordul lui Raul, 71 de goluri în Liga Campionilor. Totodată, golul lui Messi a fost cel de-al 400-lea din cariera sa de jucător profesionist.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.