Elena Udrea, pe urmele lui Bercea Mondialul

Recentele fotografii care o arată pe Elena Udrea la Paris, alături de Alina Bica, procurorul-şef al DIICOT, fac parte din scenariul conform căruia Bercea Mondialul încerca să cîştige prietenia şi protecţia magistraţilor pentru ca dosarele sale penale să stea cît mai mult prin sertarele Parchetelor.

Cele două doamne, Elena Udrea şi Alina Bica, erau la Paris, în februarie anul acesta, pentru cumpărături, cum ar zice maica-mare, sau la shopping, cum ar zice mamoazelele din high life.

Nu e nici o îndoială că imaginile nu au fost surprinse de paparazzi de la vreo publicaţie mondenă din România, ci de profesioniştii aflaţi pe urmele celor două doamne. Sînt convins că miercuri, la conferinţa de presă, cînd Elena Udrea a acuzat în mod direct SIE pentru implicarea în această campanie electorală, avea deja informaţia că pozele de la Paris vor apărea în spaţiul public. Altfel n-ar fi îndrăznit să atace SIE, ştiindu-se că, pînă nu demult, toate serviciile secrete au fost sub comanda lui Traian Băsescu.

Atitudinea doamnei Udrea naşte, desigur, multe alte întrebări. Una dintre ele este cea referitoare la agenţii SIE care ar publica pe diversele site-uri din străinătate articole denigratoare, comandate din ţară. Udrea nominaliza cazul lui Vlad Georgescu, care a publicat un articol în ziarul german „Der Freitag”, în care se vorbea despre implicarea Elenei Udrea în afacerea EADS. Fără îndoială, Udrea are dreptate, însă pînă de curînd aceeaşi metodă era folosită de apropiaţii săi, cum s-a întîmplat cu zecile de articole din perioada Referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, în care se scria despre „lovitura de stat” din România, ori de demascarea plagiatului lui Victor Ponta, apărută iniţial în revista „Nature”! Ce s-a întîmplat între timp este lesne de înţeles: apropiindu-se sfîrşitul regimului Băsescu, agenţii şi unele servicii s-au reorientat către alţi stăpîni şi vor să arate deja cît de folositori şi folositoare pot fi!

Problema doamnei Elena Udrea, însă, are ceva cu totul special. Fotografiile acestea în care apare la Paris cu şefa DIICOT au apărut cînd încă nu s-au stins ecourile scandalului Bercea Mondialul – Mircea Băsescu şi ar putea fi interpretate ca făcînd parte din aceeaşi categorie. Nu cumva, s-ar putea întreba oricine, excursia de shopping de la Paris avea mireasmă de şpagă, de foloase necuvenite în schimbul unor protecţii? Cine a plătit drumul la clasa VIP, cazarea la un hotel de lux şi conţinutul imenselor bagaje introduse în maşina închiriată? Iată întrebări care trebuie să nască urgent răspunsuri, altfel, imaginaţia oamenilor va umple golul cu interpretări dintre cele mai nebănuite, or, în contextul în care fostul soţ al Elenei Udrea este deja arestat în dosarul în care musai trebuie să apară şi dumneaei, acestea se pot transforma într-un adevărat uragan!

Oricum, indiferent în ce condiţii a avut loc acea excursie de shopping, Alina Bica trebuie să-şi prezinte urgent demisia, căci, soră să-i fi fost Elena Udrea, nu avea ce să caute alături de aceasta în vacanţă. Şi nu numai cu ea, ci cu orice alt lider politic! Bercea Mondialul făcea exact aceleaşi lucruri, numai că liderul unor romi din Slatina nu-şi putea permite să-i invite pe procurori la Paris. El da banii necesari ascunderii unor dosare lui Mircea Băsescu, acesta avînd acces mai uşor la lumea bună din justiţie. Doar nu era ca Elena Udrea, blonda favorită a preşedintelui, să apeleze la vreun intermediar de genul Căpăţînă; mai ales că, în relaţia Udrea – Bica, cea care se simţea onorată era doamna procuror, deşi cea care avea interes era prezidenţiabila.

Vorba lumii: se pare că s-a schimbat macazul! Ceea ce nu înseamnă că este neapărat un lucru bun, dacă se vrea doar schimbarea stăpînului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.