Elevii de până în clasa a IV-a ar putea primi 200 lei/lună

Deputaţii PNL Raluca Turcan şi Claudia Boghicevici au depus un proiect de modificare a Legii educaţiei, potrivit căruia elevii de până în clasa a IV-a ar putea primi 200 de lei pe lună pentru programul „Şcoala după şcoală”, potrivit Bursa.

Proiectul de lege, aflat în consultare publică la Camera Deputaţilor, prevede că statul finanţează programul „Şcoala după şcoală” pentru elevii de până în clasa a IV-a cu un tichet de 200 de lei pe lună, valoarea acestuia urmând să fie actualizată şi indexată anual cu rata inflaţiei, prin hotărâre de guvern.

„Tichetul are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul. Părintele/reprezentantul legal optează pentru acest tichet, în scris, individual pentru fiecare copil, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală”, arată proiectul de lege.

Deputaţii liberali şi-au motivat iniţiativa legislativă prin sprijinul oferit părinţilor, care să-i încurajeze pe aceştia să nu-şi abandoneze locul de muncă.

„Vedem acest demers ca o investiţie în viitorul copilului. Valoarea tichetului pe care am propus-o este stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă şi se indexează anual cu indicele de inflaţie. El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, după finalizarea lecţiilor”, potrivit expunerii de motive.

Propunerea legislativă urmează să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate în sesiunea parlamentară din septembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.