Expert olandez: Unde sunt celelalte corpuri ale victimelor catastrofei aviatice?

La aproape o săptămână de la incident, autoritățile care se ocupă de tragedia aviatică din Ucraina nu știu cu exactitate unde sunt corpurile a zeci de pasageri ai avionului prăbușit.

Experţii olandezi, care se ocupă de repatrierea cadavrelor pasagerilor avionului prăbușit, au numărat oficial 200 de corpuri neînsufleţite în trenul ajuns la marți în orașul ucrainean Harkov în condițiile în care până în prezent se anunţaseră 282, transmite AFP.

„Suntem absolut siguri că sunt corpurile a 200 de persoane diferite în tren”, a spus şeful delegaţiei olandeze în Ucraina, Jan Tuinder, la Harkov.

„Unde sunt celelalte? Acest lucru va face parte din investigaţiile următoare”, care vor avea loc în Olanda, a mai spus Tuinder.

Acesta a precizat totodată că în mod sigur au rămas „fragmente de corpuri la locul catastrofei”, dar și că experţii vor face verficări pentru ca sacii mortuari să nu conţină explozibili.

Premierul australian a declarat miercuri la rândul său că „este posibil ca multe cadavre” să fie în continuare la locul prăbuşirii avionului, „în aer liber”.

„Este posibil ca multe cadavre să fie în continuare acolo, în aer liber, sub soarele de vară european, supuse interferenţelor şi ravagiilor provocate de căldură şi animale”, a spus premierul australian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.