×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 23 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:14
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Expoziţia "Brâncoveanu 300. Tradiţia Continuă", la Muzeul de Arhitectură din Wroclaw
Familia Sfântului Martir Brâncoveanu
Familia Sfântului Martir Brâncoveanu

În continuarea evenimentelor dedicate Anului Brâncoveanu din 2014, de la Białystok, ICR Varşovia itinerează expoziţia Brâncoveanu 300. Tradiţia Continuă la Muzeul de Arhitectură din Wrocław, oferind publicului polonez ocazia de a se familiariza cu arta şi arhitectura printr-un program complex de evenimente. Expoziţia va fi vernisată în data de 24 aprilie a.c. în prezenţa unuia dintre autorii ei, Marius Marcu-Lapadat, decan al Facultăţii de Arhitectură de Interior din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, şi va rămâne deschisă până în 31 mai.

Expoziţia din Polonia

Prezentarea expoziţiei Brâncoveanu 300. Tradiţia Continuă la Wrocław va fi însoţită de un proiect arhitectural-artistic interactiv, care presupune implicarea studenţilor de la disciplinele artelor plastice şi proiectării de arhitectură, prin intermediul unor ateliere de modelaj de ornament brâncovenesc şi machetă compoziţie arhitecturală. Atelierele au ca scop studierea prin aplicaţie a unui ornament sau a unui principiu de compoziţie pentru un element arhitectural şi se vor desfăşura în luna mai.

Expoziţia Brâncoveanu 300. Tradiţia Continuă ilustrează atât fenomenul cunoscut sub numele de „arta şi arhitectura brâncovenească”, cât şi felul în care arhitectura (neo)românească a devenit, în câteva generaţii, o estetică acceptabilă la toate nivelurile societăţii, fiind apoi identificată drept Arhitectură Românească de Ion Mincu şi, mai ales, de urmaşii săi (Cerchezii, Petre Antonescu şi alţii), până în perioada edificării noilor centre civice din perioada Ceauşescu. Expoziţia este alcătuită din 42 de panouri format 70x100 cm, proiectul de cercetare care a stat la baza realizării ei fiind finanţat de Uniunea Arhitecţilor din România. Autorii expoziţiei sunt acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu, prof. dr. arh. Augustin Ioan şi prof. dr. arh. Marius Marcu-Lapadat.

300 de ani de la martiriul Domnitorului Constantin Brâncoveanu

Muzeul de Arhitectură şi implicit expoziţia românească vor reprezenta unul dintre punctele de atracţie ale Nopţii Muzeelor, sărbătorită în Polonia în 16-17 mai. Pentru a pune într-un context original fenomenul cultural din spaţiul românesc al secolelor al XVII-lea – al XVIII-lea, cu prilejul Nopţii Muzeelor, ICRV va organiza la Muzeul de Arhitectură din Wrocław un concert al formaţiei vocal-instrumentale de muzică veche „Anton Pann”, în programul căruia se vor regăsi muzică de curte, lucrări de Dimitrie Cantemir şi Anton Pann, aducând parfumul oriental al vremurilor domniei domnitorului Brâncoveanu.

Magdalena Popa BulucPublicat Joi, 23 aprilie 2015
1543
 | 2
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Răspuns dur al Iranului pentru Trump
Publicat acum 14 ore şi 2 minute
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 20 ore şi 44 minute
Unsprezece ziariști pe lista lui Dragomir
Publicat acum 16 ore şi 50 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 16 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 23 minute