Un triumf al mediocrității și megalomaniei

”Dacă am putea forma o rețea de tineri lideri, nu doar în Statele Unite, ci în intreaga lume, atunci ar fi ceva”, a spunea, in 2029, fostul președinte Barack Obama.”Dacă am putea pregăti un milion de Barack și de Michelle (soția sa) care să acționeze cu credința că pot schimba lumea”, atunci ei ar putea duce la capăt ”agenda speranței și schimbării”.

Dacă ne întrebăm cum va putea fostul președinte să înființeze o „universitate a schimbării sociale”, să pregătească ”un milion de Barack și de Michelle”, atunci răspunsul vine de la proiectul Centrului Prezidențial Obama. Este un proiect imobiliar foarte mare, cu o bibliotecă prezidențială, estimat la circa 500 de milioane de dolari, care se construiește acum în Chicago, în ciuda unui presupus transfer ilegal de terenuri.

Centrul Obama din Chicago este o nebunie totală, un acces de magalomanie care face ca piramida lui Keops să pară o dovadă de modestie din partea faraonului. Marea clădire propusă pentru Jackson Park din Chicago a fost ținta unor acțiuni legale ale unui grup numit Prietenii Parcului, care consideră că proiectul încalcă conventia pentru folosirea parcului. Însă prietenii lui Obama au câștigat lupta în justiție”, scrie Theodore Dalrymple, pentru Takimag.

Centrul Prezidențial Obama se prezintă astfel: ”Va găzdui un campus vibrant, unde oamenii din vecinătate și cei din întreaga lume pot veni și pot găsi inspirație, un teren comun și pot să treacă la acțiune”. Centrul ”va avea un muzeu de talie mondială, o bibliotecă publică și spații pentru conferințe”.

Notați că o instituție care încă nu există nu declară ce intenții are, ci ”ce va fi”, ca și cum inspirația și atmosfera ”vibrantă” pot fi decredate prin mandat executiv. Cât despre modul în care vor fi inspirați oamenii din intreaga lume, Centrul nu ne spune nimic, însă putem bănui. Expresia ”de talie mondială” ne dezvăluie mediocritatea totală a întregii scheme – excepțională este doar megalomania.

Nimeni nu spune despre Luvru că este un muzeu de clasă mondială, că Velasquez a fost un pictor de talie mondială sau că Bach a fost un compozitor de talie mondială. Când despre un proiect se spune că este de talie mondială, poți fi sigur că este rodul unor mediocrități care suferă de megalomanie. Lumea e plină de astfel de oameni, ei domină afacerile publice. Nu e nimic în neregulă cu mediocritatea, firește, cei mai mulți dintre noi suntem mediocri (în cel mai bun caz) la cele mai multe lucruri. Pericolul apare când mediocritatea se combină cu ambiția exagerată și aroganța.

Ce ar putea să conțină muzeul de talie mondiala de la Centrul Obama? Citez: ”Fundația Obama dorește ca membrii familiei lărgite Obama – inclusiv voluntarii ce au lucrat mult timp, prieteni și membri ai echipei – să ofere sau să împrumute Muzeului Centrului Prezidențial mai multe artefacte din tinerețea familiei Obama, de la începutul carierei lor, mergând până la materiale din campaniile prezidențiale, din perioada administrației și de după aceea”.

Vor fi expuse poate și unghiile de la picioare și alte relicve sfinte care să inspire mulțimea de oameni din toata lumea. Chicago va deveni un soi de Lourdes de Illinois, unde vor veni spre vindecare oameni în scaun cu rotile și cu diferite boli. Vor fi aprinse lumânări pentru Fecioara Michelle și va exista și o încăpere unde să fie agățate cârjele de care cei vindecați nu mai au nevoie, cu mici mesaje de mulțumire. Va fi și un comitet format din membrii familiei Obama, familie care include toată omenirea, cu excepția renegaților care se îndoiesc de sfințenia lui Obama.

Proiectul clădirii seamănă cu o piramidă egipteană desenată de cineva care suferă de agnozie vizuală. Se spune că ”semnifica ascensiunea pornind de jos. Forma este inspirată de patru mâini împreunate, o recunoaștere a faptului că mâna schimbă locul”. Este un tribut pentru egalitarismul lui Obama: toată lumea ar trebui să aibă câteva case care să coste zeci de milioane.

Aflăm că pe fațada muzeului vor sta scrise cuvinte din discursul președintelui Obama la marcarea a 50 de ani de la marșurile afro-americanilor din anii 1960 și că aceste cuvinte vor fi în așa fel montate, încât vizitatorii vor putea vedea dincolo de ele către partea de sud și de vest al orașului Chicago. Kim Ir-sen ar fi invidious. El nu a putut îndoctrina decât Phenianul.

Mai demult, am fost în Paraguay, în timpul dictaturii lui Alfredo Stroessner. Am ajuns în Puerto Stroessner (acum Ciudad del Este) în acordurile imnului închinat președintelui, care se revărsa din difuzoarele sistemului public de amplificare.

A fost în câteva țări care au muzee pentru glorificarea politicienilor. Există piramida din Tirana, capitala Albaniei, închinată vieții și activității lui Enver Hoxha. Rula un film cu Enver Hoxha în bibliotecă, alegând o carte pe care să o citească în fotoliu. Era un volum din operele sale alese.

Firește, Obama nu face parte din liga celor răi, ca Hoxha. Însă piramida lui Hoxha este mai frumoasă decât a lui Obama, iar muzeul dictatorului albanez a fost deschis după moartea lui”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 30

42 de Comentarii

 1. Nu stiu despre ce vprbesti. Piramida lui Keops este o constructie care a rezistat secolelor. Ca a fost pradata, ca a fost fortata intrarea in ea, a rezistat.
  De ce ai arunca mizerie pe aceasta cand nu e cazul? Cand incepi, o faci din perspectiva unui caine care n-a invatat sa mearga in locul potrivit unde sa-si faca nevoile.

 2. Ei, nu știu dacă e chiar așa! Mai ales ca va fi, în 2029.asa ne spune stimatul autor. O fi mai mare decât catedrala neamului? La megalomanie, mediocră, sunt identice.

 3. A făcut-o Soros!
  La noi i-a adunat într-un partid numit USR-Partidul Tenie.

 4. Marionetele sunt manevrate din spate de Imperiul evvreuesc satanist mondial. Marionetele doar macane…mac..mac…mac. Sacii cu dolari sunt la altii. Au aparut in sprijin politic pentru Bidon. Aduna Voturi…

 5. Toț președințâ demonraț amiricani or fo’ niște nulităț’! Biden, Obanga, Clintuon, Cartăr….

 6. E bună democrația și libertatea de expresie, căci dau posibilitatea să ne apostrofăm între noi, să fixăm etichete, y compris unu care o linge pi a. gafosdea, noi români mediocri și ăilalți, președinții democrați ai Americii! Doar că ei nu ne știu și pare că nici nu le pasă!

 7. Aveti ceva cu afroamericanii?Asta se intelege din articol ca afroamericanii nu au voie sa deschida un muzeu in cinstea lui Obama,primul pres african al SUA
  Va bagati unde nu va fierbe ciorba…

 8. Osama si Obama cei mai periculosi oameni ,acest impostor si rasist care a persecutat rasa alba in amerlica ,un drogat casatorit cu un transgender Michelle

 9. Nu bre.. Politicianul nu trebuie format in ”școala ta”.. Politicul e vocație, la fel ca medicina..O simte sau nu păcăliciul că e caz să se implice și evident are studii normale la alte facultăți, deci in primul rînd deține o cultură generală vastă și una profesională adecvată vieții politice..Clar și evident..Iar politicul o face nu din interese proprii sau de grup..

 10. Adorarea lui Obama, asemănătoare unui cult (vezi cultul MAGA), de către milioane de oameni, nu s-a datorat faptului că Obama a fost cel mai mare lider al unei generații care pur și simplu nu a realizat nimic. Oile sunt condiționate să se teamă și să deteste MUSULMANI și oameni cu aparență arabă în general (oamenii n-ar face diferența intre suniți și șiiți nici dacă viața lor ar depinde de asta) și Obama însuși este/era musulman. Cea mai mare parte din familia tatălui său este arabă. CREZI că OBAMA E NEGRU… DAR ESTE DOAR UN ALT ARAB HOMOSEXUAL. HA HA HA.

 11. @ Miorita laie , iti face Obama odaie.Poate te si mumifica sa te gaseasca extraterestrii. Poate vei fi ” vibranta” atunci cind te vor gasi ca si magaoaia lui Obaba.PS ” Catedrala „din urbea lui Bucur costa „doar” 150 de milioane….

 12. Batranul Da ,da USR si Soros sunt vinovatii ca voi sunteti niste prostovani expirati. Dar pe Base l-ai uitat,el nu mai este vinovat ? Al naibii nostalgici cretini.

 13. Marco Silva Cum poti fi atat de …mic la minte sa nu zic altceva? Doamne,esti si prostutz dar si imbacsit de propaganda anti-orice este bun. Vrei haos,vrei mizerie si prosteala? Mergi ma in Rusia si vei fi multumit.Autorul articolului e un terchea berchea care scrie tampenii. Cotidianul este vechea Scanteie.Nistorescu nu s-a trezit la realitate.Bate campii crezand ca inca scrie pentru partid.De fapt pentru partidul PSD-PCR

 14. articol urâcios,răutăcios,invidios, CINE VI L-A SCRIS? CĂ DACĂ D-TA -M-AI DEZAMĂGIT !

 15. Un artefact interesant ar fi dl. Robinet Biden, împăiat după ce decedează, expus în Marele Hol al minunatului muzeu, în calitate de fost vicepreședinte al Galacticului Obama.

 16. Obama si nevasta au o fundatie prin care dezvolta o serie de programe-Centrul comentat mai sus, programul liderilor,programul savantilor,bursa voyager,ALIANTA PAZTORULUI FRATELUI MEU,ALIANTA PT.OPORTUNITATI PT.FETE-
  Prin bursa voyager are un partener Chesky pe care ii ajuta si finanteaza in sport pt.taxele la colegiu,vrea lideri si savanti care mai de care sa-i rasp.doctrina ce nu poate fi decit progresista si de „schimbare”.Este bine ce face pt.rasa lui, o finanteaza,respecta si sprijina ,in timp ce rasa alba este gata sa-si dea in cap cu nucleara ca doi dusmani ireconciliabili…
  De ce ?L-a auzit lumea pe arogantul asta ce se crede faraon incercind ceva diplomatie spre pace,conciliere si negocieri?
  De unde atitia bani, fonduri si imobiliare un SĂRĂNTOC,scos din valurile tulburi,”lider”al carui certif.de nastere -naste controverse ,un „democrat”ca si Hilara,ocupind sud-vestul CHicago ca cetate „mondiala”pt.a propaga ce ,inca nu stim,deocamdata ii aduna platind cu banii miliardarilor americani albi sau de culoare-o noua „mantuire protestanta” a lumii.
  Patratul ala din colt, nu poate evoca in nici-un caz Piramida lui Keops,ci bine au zis criticii megalomania si mediocritatea unui alt dictator infumurat in schimbari,reforme si inventii:daca vor sa schimbe ceva,de ce nu restituie omenirii ceea ce au furat sa cladeasca „o noua schimbare”,pt.ca orice schimbare incepe cu restituirea/repararea furtului.

 17. Are boala lui „Narcis”. Sub o infatisare „senina”, agreabila, a pacalit multa lume. Este un fals si ipocrit vazandu-i „prestatia” extrem de conflictuala si ostilizanta ca presedinte SUA, unde a asmutit si aprins ca un artificier, razboaie civile, revolte si primaveri arabe. Un fals narcisist in stare de nimic.

 18. Ar trebui o piramida si la Sibiu, pentru ” regele ” Cioaba. Ca e tot BLM.

 19. Ce pretenții să ai de la doi de ăștia, amândoi pe invers, amândoi mai mult michei decât barak, ținuți în geam pentru a juca pe degete anumite teme rasiale.
  Dacă-i reușește măgăoaia înseamnă că sunt interese mult mai perfide , meschine și anticreștine, dar s-ar putea ca pe parcur s să-și schimbe destinația inițială și să fie folosită în alte scopuri, la fel de necesare civilizației, cum au fost la apariție, WC-urile publice ! 😉

 20. 1.credeam ca a semna orghici….
  2.Contractul de 9 milioane de euro pentru renovarea vilei care s-ar …

  5 mar. 2024 · … Guvern pentru renovarea acestui imobil. … vila de pe Bulevardul Aviatorilor, document … Imobilul este degradat şi sunt necesare lucrări de …

  -muzeul holocaustului,
  măi!

 21. Centrul Prezidential Obama, ai caror fondatori (si Kamala Harris a lui Robinette) sunt unele din capetele de pod ale miscarii woke-Black Lives Matter, va dezvolta cultul personalitatii cuiva, nu spun cine, da’cu de pomina de multe victime si mitocan, merite petru care-a primit si Nobelu’, Michelle, fiicelor si restului, în procesiuni rituale, cu droguri, pardon, ca scrisei ca Rafila, si voiam sa scriu … „medicamente” serioase, pure, de calitate premium, bauturi inclusiv la 20° si pretentii de suprematie de nastere. Asta-n cazul în care nu-i invita si pe rusi, si ramân între ei, cu „eu, Tarzan, tu, Jane, adica Joe” (Biden, inclusiv).

 22. Nici un, alb inchis din asta, nu a inventat mare lucru sa impinga Lumea inainte ! E doar o constatare, dar poate niste obscuri savanti sa efectueze o statistica in alb si negru !

 23. Păcăliciul ăsta confirmă spusa lui Mark Twain:”Scutecele și politicienii trebuiesc schimbați cât mai des și din motive similare”.Sfântula Michell(e), your belle.Tembelisme de expirat băgat, din greseală în seamă.Greșeala? Joseph Robinette Biden, unul dintre bisnițarii Senatului, lacheu din interes al elefantului, făcut din procopseală, servitor loial al banului nemuncit.

 24. Motivul? prea prost și prea lacom că să știe să ascundă asta(Bidonelu)

 25. FloryPetre eu nu sunt credincios dar daca vrei sa scapi de halatul de baie in care te duci imbracata sa-i cumperi pamponului tau bere si seminte ai fi observat ca in occident catedralele sunt foarte impunatoare. Sunt si aia melteni? Ce-ti trebuie tie monumente atata timp cat esti fericita in halatul tau de baie!!!

 26. A primit premiul nobel pentru pace pentru razboaiele pe care le-a declansat intretinut si pierdut

 27. Mi-e straniu cum US putea sti ca terroristii astia ISISpaltiti cu 5000 de dollari
  incercarcau doar cu STIREA „ALORA DE-I PLATEAU” cu cei 5000de DOLLARI sa faca ce-au DEJA facut
  exact pentru ce i-au platit „CEI” care i-au platit
  si nu facut altceva pentru ce n-au fost platiti ?
  😀

  Ca GENIU nu pot intelege ca USa#A stia ce in urma alarmei cetatenilor lor, stia si nu stia ce li s-a cerut”LOCATIA PUNCTUALA A MACELULUI”pentru care
  au fopst platiti cu 5000 de DOLLARI
  ?

 28. S-a tampit CIA ? … eu asa cred !

  1- CIA stia ce urmeaza ceva … e clar ca altfel nu dadea alarma generala, americanilor, sa nu mearga la CONCERTE (punctual !)
  2- CIA stia ca niste „TERRORISTI” au fost platiti cu 5000 DOLLARI/terrorist pentru a face ceva
  si nu stia ce vor avea de facut terroristii -> atunci de ce alarma cu „concertele”.
  3- CIA stia pe cine-a organizata plata de 5000 de dollari de terrorist dar nu stia pentru ce crima punctuala – de ce atunci alarma?
  4. CIA STIA TOTUL … stie si cine-a organizat si platit TERRORISTII, stie si cine-s „terroristii”, stia si unde era/e LOCATIA pentru care, nu alta, au fost platiti terroristii
  5. – > CIA nu e proasta (in sens tactic 😉 ) alarmeaza cetatenii americani sa nu mearga la concerte (SIC!) 😐
  stie de ce va urma si cand … _(
  CULMEA si NE-OMENESC tinad cont de cecenii din BOSTON auziti prieteneste de FBI de la rusi 😐
  lasa TITUSI ACUM sa fie din lipsa de informatie data russnacilor … peste o 100 de civili nevinovati-rusi sa fie UCISI !

 29. Azi Duminica 🙂 vom afla mai multe pe tema !

  IQ=?
  😉

 30. La gargară, Obama-Mama ăsta parcă-i frate cu Mirciulică Prostănacul și mare mirare dacă nu-l va sprijini pe al nostru să candideze la prezidențialele americane, că tot i-a slujit el cu mare ardoare pe amerloci. Succesuri, hai Mirciulică, nu te compromite tu cu Românica!

 31. Nu știu de ce vă jenați. Întâi că nu se face la voi.
  Al doilea e că discursul lui Ceaușescu din 21 august 1968 a fost un discurs public prin care condamna ferm invadarea Cehoslovaciei prin Pactul de la Varșovia. Vezi Wikipedia!
  Primăvara de la Praga era o perioadă de liberalizare politică și protest în masă în R.S. Cehoslovacă. A început in 5 ianuarie 1968, când reformistul Alexander Dubček a fost ales prim-secretar al Partidul Comunist din Cehoslovacia și a continuat până la 21 august 1968, când Uniunea Sovietică și majoritatea membrilor Pactului de la Varșovia au invadat țara pentru a suprima reformele.
  Dacă voi spuneți ca ‘Primăvara de la Praga’ s-a produs fără vreo legătură cu incidentele din 1968 de la Convenția Națională Democrată, se poate!
  Se poate să vă lepădați atât de repede de Ceaușescu încât să mi se răsucească mie capul pe umeri de câta palma primesc sa mă luminez.
  In sfârșit!
  Ceea ce vreau să spun e că nu văd vreo problemă a voastră cu privire la ce își construiesc ei la ei în Chicago. Așa vor sa aibă, așa își vor face.

 32. Cum puteti spune „un triumf al mediocritatii” despre un PROFI care a fost premiat Nobel pentru cel mai mare utilizator de dinamita asupra umanitatii, cand este vorba despre triumful criminalitatii. Sper sa fie aleasa presedinte SUA nevasta-sa, cu care se sfatuia in timpul dansului.

 33. Pentru mine unul, singura ” realizare ” a lui Obama în cei 8 ani la Casa Albă a fost aceea de promovare agresivă la nivel global a drepturilor minorității LGBT . Acesta a fost adevăratul său electorat, nu negrii din SUA și albii nici atât:
  https://www.nbcnews.com/feature/nbc-out/obama-legacy-quiet-mission-export-gay-rights-overseas-n673861

  Cu toate acestea, de vină nu este Obama, adevărații vinovați pentru poziția sa nemeritată – Obama fiind, la fel că Ceaușescu, un intelect sub-mediocru – sunt cei care l-au finanțat și promovat în funcție și care acum sunt gata să ” doneze ” $500 de milioane pentru proiectul lui megaloman. În cazul lui Ceaușescu,știm cine a fost responsabil pentru numirea sa în funcție ( este vorba de Ion Gheorghe Maurer ), dar în cazul lui Obama, sprijinitorii lui din umbră sunt mai puțin cunoscuți și bineînțeles că rămân nepedepsiți,din nefericire.

 34. @Clio: Ceausescu n-a fost „un intelect submediocru”, tzaranisto al carei partid a fost îngropat de-alegatori: dimpotriva, a industrializat România si civilizat-o: a construit blocuri de locuinte (= apa curenta, calda si rece, baie si dush în apartamente, scoala obligatorie si gratuita, specialistii români si „exportându-se”-n Vest ).Tipul a fost, însa, boicotat de SUA, care i-au si instituit României sanctiuni suplimentare fata de-alea aplicate restului tarilor socialiste, si tocmai ca sa nu se dezvolte si sa nu-si duca la bun sfârsit planul de dezvoltare pasnica a nuclearului si tara sa ramana la „criteriile” SUA privind „comunismul” neevoluat, teritoriu-tzinta, care trebuia sa le cada victima, mai ales ca-n vecinatatea URSS, marele lor rival. Ion Gheorghe Maurer = francez. Ceausescu era, pentru Maurer, garantia aliantei României cu Franta lui de Gaulle, pe care SUA îl urau si-au vrut de nenumarate ori sa-l omoare, omorându-l, fiindca pe de Gaulle l-au ratat, pe Ceausescu, adica independenta si suveranitatea României). Intelecturi submediocre au avut conspiratorii din decembrie 1989 (un criminal întotdeauna e submediocru, poti sa consulti cazuistica), indivizi care-au si distrus tara, suverana (fara baze militare straine) si independenta (cu industrii proprii, performante, exportatoare) la vremea lui Ceausescu, si actualii urmasi ai conspiratorilor crimiali din ’89 (Ion Iliescu, criminalul Bratesh, „ziarist”, generalul tradator Milea, generalul tradator si criminal Atanasie Stanculescu, Johannis, Ciuca, Ciolacu, Ponta, Nastase Adrian, Isarescu, Blandiana, etc. tipi care n-au avut si n-au decât o singura convingere: banul care sa le pice-n punga). Sunt, în schimb, de acord cu restul pe care-l scrii despre Obama, si fii atenta la evolutii, fiindca tipul s-a angajat pentru realegerea lui Biden!

 35. @Clio, ps (I) : Obama: a sanctionat drastic Rusia si-a facut peste tot unde-a putut, în lume, razboaie, pentru a-si mari baza de desfacere a productiei, a-si impune si faca sa circule $. Tipul nereusind, însa, decât razboaie si victime. Siria = victima lui fiindca Bashar renuntase la $ si tara, si strategica, si petroliera. Robinette ducând aceeasi politica distructiva. Ucraina = ca s-o distruga, au ocupat-o teritorial. La fel cum i-au facut si României, pe-ai caror lideri i-au ocupat si mental. SUA au boicotat, de altfel, tarile socialiste fiindca NU FOLOSEAU $, nu contribuiau la escrocheria Bretton Woods decât în schimburile comericiale cu Vestul, facând, însa, si comert cu URSS, în RUBLE, adica slabindu-le SUA rolul pe care si-l atribuisera fraudulos, fiindca, de la Razboiul de Secesiune, PLINE de datorii) de prima putere mondiala mai ales ca Federatia Rusia singura are peste 140 de milioane de locuitori. Ai dreptate ca Obama – Biden, submediocri: în loc sa-si dezvolte tara, aloca tot bugetul SUA-n distrugerea atât a propriului camin, cu vreo 100 de milioane de oameni fara adapost, actualmente si cu datorii enorme (= $, compromis), si-a Europei (restul tarilor scapându-le de sub tutela, eliberâdu-se de $). Tipii voiau sa ruineze (din ideologie neo-con, Brzezinski-Wolfowicz, si mai ales din motive economice : pentru a-si salva $), Rusia (si China), obtinând, însa, efectul invers.

 36. @Clio(II): Daca împotriva lui Ceausescu au folosit $ – rezervele bancare strategice, cf. Bretton Woods, 1945, si datoriile României erau în $, care, la epoca, era singura moneda de rezerva bancara mondiala, Ceausescu militând ACTIV, însa, pentru înlocuirea lui, si-asta, impreuna cu alte lucruri, l-a si condamnat la moarte, greseala tipului fiind ca si-a neglijat propaganda interna: desi relatii proaste cu SUA, nu si-a informat populatia de sanctiuni, nu si-a apropiat-o, credea ca vizitele-n judete ajungeau, când ele erau trucate chiar de „colaboratorii” tipului, care le-au si permis SUA sa-l diabolizeze, ca, de ! ce nu facea, la vremea respectiva, si nu face, chiar si-acuma, $! exemplu: UrSSula si mare parte din restul Comisiei -, Rusia nu mai are multi $ în rezerva bancara strategica, si nu mai foloseste $ în schimburile comerciale internationale, majoritatea tarilor lumii debarasându-se, de altfel, de el (blocul BRICS ) = $ nu mai poate sa traiasca din dobânzile contractelor a caror moneda este, fiindca prea putine, asa ca SUA deja au încetat de-a fi o mare putere mondiala, si-n vreo 3-4 ani, lucrurile or sa fie vizibile si pentru altii. Escrocheria Bretton Woods = deja de domeniul trecutului (nu însa, si pentru UE, ramasa si fara productie, si fara resurse, si fiind si-n faliment = datorii faraminoase, la fel SUA, dar continuând sa foloseasca $, sosia caruia este euro, si nici una, sustinute economic – de productii ori bogatii naturale proprii).

 37. @Clio (III): Daca SUA s-ar retrage din UE si-ar renunta la bazele militare, bugetofage, din lume, peste 800, s-ar putea salva, fiindca au si productie industriala interna, si bogatii naturale, în Parcul National Yellowstone, mai ales, care, însa,-i pe cel mai mare vulcan din lume, si-ntr-un desert. Cauza principala a razboiului din Ucraina fiind, de altfel, „doctrina” Intermarium – Brzeziski-Wolfowicz, proclamata de Obama, si idiot, si arhicorupt, incult, fara nici urma de talent politic, spirit de observatie, inteligenta, cultura, si dator vândut lobbyingului polonez din SUA, datorita caruia a si fost ales – si „doctrina” NATO de „încercuire” (= izolare) a Rusiei, pentru care „doctrina”, SUA aveau nevoie de baza militara RUSA de la Sevastopol, Crimeea – unde sa-si instaleze un „scut” de rachete – à la alea instalate, si militar, depasite de armamentul ultra-modern al Rusiei -, in Romania. SUA sperând sa-si faca din Marea Neagra, „Mare Nostrum”, mai ales ca strategica si pentru comertul mondial („Drumul Matasii”, al Chinei, sute de ani prima putere economica mondiala, loc pierdut la cucerirea ei de catre japonezi, autori, acolo, si de genocide, loc pe care China, însa, si l-a recuperat, „Drumul Matasii” care, din cauza liderilor români tembeli, a fost redirectionat si ne ocoleste tara). Si loc de-ncheiere: UE, fara Rusia – si bogatii, si productii proprii, si cea mai mare putere militara mondiala, chiar daca-n Ucraina nu-si folosese armamentul si trupele, din motive strategice = majoriatea estica si sudica a careia, rusofona, si parte a Ucrainei a si devenit rusa, prin referedumuri, si fara China, de unde si-a redus importurile -, e condamnata. Unul din motive fiind chiar SUA: UE importa gaze de 3-4 ori mai scumpe de-acolo, pentru care n-are instalatii, pentru care nu-i echipata nici tehnologic, nici financiar.

 38. @Clio pps: UE importa gaze naturale si din Rusia, însa prin intermediari, adica tot de câteva ori mai scump. Si-asta ne-aduce la titlul articolului „triumf al mediocritatiil si megalomaniei” „liderilor” sic! politici europeni, care-si tradeaza, si profund, popoarele.

 39. @CLIO:
  Vorbesti din perspectiva celui sau a celei care ar fi fortat/a sa fie gay.
  „la fel că Ceaușescu”
  Ti-a murit tastatura de Romania?
  „proiectul lui megaloman”
  Daca nu te-as cunoaste ca pe propriul buzunar…
  „sprijinitorii lui din umbră sunt mai puțin cunoscuți și bineînțeles că rămân nepedepsiți,din nefericire.”
  A fost ales de electorat satul de gafe precum Bush la 9/11. A fost ales de doua ori de tineri satui de mosmondeala, betii, povesti de tradare incredibile. Si de minoritati, ok?
  Las-o asa si nu mai zgandari baba ca toata noaptea vocifereaza dupa! O pornesti, n-o mai opresti! Poate crapa din cauza ta. O ai pe constiinta apoi.

  @Rollason,
  Cand ai sa ai drept de vot, ai sa poti vota. Cu republicanii insa ai slabe sperante. Nici America nu vei pupa, si poate nici in Franta nu vei mai vota ca ti se va lua. Mare atentie la ce bolborosesti ca s-ar putea sa si primesti!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.