Expoziţia internaţională „Inter-Art 20 de ani”

Vernisajul expoziţiei, care va avea loc la Biblioteca Naţională miercuri, 29 iunie, de la ora 18.00, este dedicat aniversării a 20 de ani de activitate a Fundaţiei Inter-Art din Aiud. Expoziţia de artă contemporană cuprinde lucrările a 130 de artişti din 80 de ţări de pe toate continentele lumii. Toate aceste lucrări vor fi expuse la Bucureşti.

Fundaţia Inter-Art a fost concepută în 1996 în vederea bunei organizări a Taberei Internaţionale de Artă Plastică „INTER-ART” Aiud. Tabăra are deja o tradiţie de 20 ani, timp în care au participat peste 300 de artişti din 60 de ţări. Este cotată ca una din cele mai importante tabere de creaţie din Europa de Est.

Fundaţia şi-a diversificat activităţile organizând şi alte proiecte: Tabăra Internaţională de Creaţie pentru Tineret, Bienala Intercontinentală de Grafică Mică „INTER-ART”, Tabăra Internaţională de Artă Plastică „PRISON ART”, Tabăra Internaţională de Grafică „WINE ART” şi este coorganizator al Festivalului International de Umor – Aiud şi Festivalului Internaţional de Fotografie şi Filme Scurte „AIUD-ART”.

Obiectivul acestui proiect este realizarea unei expoziţii internaţionale cuprinzând o vastă colecţie de artă contemporană: pictură, grafică, fotografie, sculptură provenind din 80 de ţări, o sinteză a colecţiei ca rezultat al numeroaselor proiecte derulate timp de 20 de ani.

Expoziţia va continua un şir lung de manifestări organizate la Cluj Napoca, Bucureşti, Gyomaendrod (Ungaria), Istanbul (Turcia), Bombay (India), Cairo (Egipt), Rabat (Maroc), Viena (Austria), Vichy (Franţa), Washington D.C., New York, Kutztown (SUA), Petion Ville (Haiti), Sasaran (Malaysia) – unde au fost prezentaţi artişti plastici cu cotă internaţională care au participat la proiectele Inter-Art de la Aiud.

În septembrie 2013, fundaţia a realizat un mail-art reprezentând 322 de artişti din 110 ţări la sediul ONU din New York. Fundaţia Inter-Art a expus şi la Parlamentul European de la Bruxelles, după care au urmat două evenimente dedicate aniversării a 60 de ani de când România este stat membru al Naţiunilor Unite.

Evenimentul este organizat de Fundaţia „Inter-Art” Aiud, Institutul Cultural Român, Biblioteca Națională a României, Primăria – Consiliul Local Aiud şi Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.