Fanfară, canotci şi aplauze pe cheiul falezei tulcene în a doua zi de festival

Soarele puternic de sfârşit de august nu i-a împiedicat pe tulceni să iasă cu mic cu mare şi sâmbătă dimineaţă pe faleză şi să dea startul, pe muzică de fanfară, celei de-a doua zi a Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle – Rowmania FEST. Îmbrăcaţi într-un alb strălucitor, fanfara Muzicii Reprezentative a Forţelor Navale acompaniată de majorete a stârnit aplauzele mulţimii încă de la prima oră a dimineţii.

Faleza a fost animată pe tot parcursul zilei şi de forfota din Târgul Artizan Eco Delta, în care meşterii tradiţionali şi comunităţile Deltei Dunării şi-au expus, în standuri mici, dar atractive, rezultatele eforturilor lor permanente de promovare a tradiţiilor şi de încurajare a turismului în acest loc fără pereche.

Însă nimic nu i-a ţinut mai mult cu sufletul la gură pe tulceni decât concursul de vâslit în canotcă pe Dunăre, organizat şi coordonat de campionul Ivan Patzaichin. Nu mai puţin de 14 canotci au luat startul de la Mila 36. Canotca, o ambarcaţiune specifică Deltei, combină, în mod fericit, uşurinţa pe apă a unei canoe cu siguranţa tradiţionalei lotci pescăreşti din lemn, fiind proiectată sub îndrumarea lui Patzaichin.

Competiţia perechilor de pescari profesionişti a fost acerbă, finalul strâns de la Faleza Ponton stârnind aplauzele tulcenilor înghesuiţi pe chei pentru a-şi susţine favoriţii. Premiile, constând în medalii şi bani, oferite de sponsorul Raiffaisen Bank, au fost înmânate de însuşi Patzaichin, a cărui prezenţă printre tulceni înseamnă întotdeauna aplauze şi admiraţie. Anul acesta, primul loc a fost adjudecat de echipajul din Sulina.

Festivalul aduce pentru oraşul care-i găzduieşte deja a patra ediţie şi un concurs surpriză de aventură urbană – Descoperă Tulcea@RowmaniaFest, care va atrage, vreme de două zile, atât localnicii, cât şi turiştii ocazionali din oraşul de la gurile Deltei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.