Fetele noastre nu au rezistat în faţa celui mai bun dublu din lume

Cea mai bună performanţă în 2015 a unui dublu feminin din România. Câte turnee au câştigat Martina Hingis şi Sania Mirza. Adversare dificile pentru Begu/Niculescu la Beijing.

Begu/Niculescu au cedat cu 2-6, 3-6

Irina Begu şi Simona Niculescu nu au rezistat în finala turneului de la Wuhan în faţa celui mai bun dublu din lume al momentului, Martina Hingis (Elveţia)/Sania Mirza (India). Victoria jucătoarelor care se află – distanţat – pe primele două locuri în clasamentul WTA general (Mirza – loc 1 cu 10.455 puncte, Hingis – loc 2 cu 9.125 puncte) era previzibilă şi conform calculelor hârtiei. Era greu de crezut ca Begu şi Niculescu (totuşi jucătoare preponderent de simplu) să treacă de acest dublu campion.

Primul set a durat 32 de minute şi s-a aflat sub controlul dublului favorit, care a condus în permanenţă 2-0, 4-1, 4-2 şi s-a încheiat cu 6-2. În setul secund la început am asistat la un reviriment al româncelor care au condus cu 2-0, dar a fost doar un foc de paie, Hingis şi Mirza reuşind să caştige 4 gameuri consecutive, după care au închis setul şi meciul cu 6-3, după alte 38 de minute de joc.

Totuşi fetele noastre, prin calificarea în finală au obţinut cel mai bun rezultat la dublu din 2015 şi au meritul că au eliminat la Wuhan trei cupluri care joacă de mult timp împreună la dublu şi care au obţinut performanţe bune în acest an. Este vorba de Caroline Garcia (Franţa)/ Katarina Srebotnik (Slovenia – joacă numai la dublu), Garbine Muguruza/Carla Suarez-Navarro (Spania – ambele sunt specialiste şi la dublu) şi Andrea Hlaváčková/ Lucie Hradecká (Cehia – ambele redutabile la dublu).

Pentru calificarea în finală, Begu şi Niculescu au primit 65.930 (premieul se împarte la fiecare jucătoare) şi câte 585 de puncte în clasamentul WTA general şi WTA 2015.

Hingis şi Mirza al 8-lea trofeu în 2015

Echipa câştigătoare a turneului a obţinut cele mai mari performanţe la nivel de dublu în tenisul feminin din ultimii ani. Hingis şi Mirza au câştigat împreună 7 turnee, dintre care 2 de Grand Slam şi 2 de categoria WTA Premier Mandatory, iar, fiecare dintre ele, cu câte o altă parteneră au mai câştigat un turneu. Mai trebuie spus că pentru veterana Martina Hingis (35 de ani), după strălucita carieră la simplu, un a câştigat 43 de turnee WTA, ea se apropie de al 50-lea turneu câştigat la dublu, cel de la Wuhan fiind al 48-lea. Bilanţul victoriilor din 2015 al celor două jucătoare arată astfel:

  • Martina Hingis/Sabine Lisicki – Brisbane (WTA International)
  • Sania Mirza/Bethanie Mattek-Sands – Sydney (WTA Premier)

Martina Hingis/Sania Mirza

– Indian Wells (WTA Premier Mandatory)

– Miami (WTA Premier Mandatory)

– Charleston (WTA Premier)

– Wimbledon (Grand Slam)

– US Open (Grand Slam)

– Guangzhou (WTA International)

– Wuhan (WTA Premier 5)

Begu/Niculescu au adversare de top la Beijing

Imediat după finala de la Wuhan se vor urca în avion şi vor merge la Beijing (1.052 km) pentru a participa la turneul „Beijing Open”, turneu de categoria WTA Premier Mandatory. În proba de dublu chiar în primul tur, fetele noastre vor da din nou de perechea cehă Andrea Hlaváčková/ Lucie Hradecká (cap de serie 8) pe care a întrecut-o la Wuhan în semifinale cu 6-4, 1-6 [10-8].

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.