Finaliștii secțiunii Pian a Concursului „George Enescu”

Un pianist din Chile, o bulgăroaică și un japonez sunt finaliștii secțiunii Pian a Concursului Enescu 2016, anunță organizatorii într-un comunicat de presă.

Danor Quinteros (Chile), Victoria Vassilenko (Bulgaria) și Takuma Ishii (Japonia) s-au calificat în Finala Secțiunii de Pian a Concursului Internațional George Enescu 2016. Rezultatele au fost anunțate vineri seară de juriul de specialitate format din Gabriel Tacchino (președintele juriului), Rolf-Dieter Arens, Dana Borțan, Philippe Dinkel, Peter Donohoe, Wolfganz Manz, Viniciu Moroianu, Andrei Pisarev și Alan Weiss.

Publicul va putea asculta în Finala Secțiunii Pian care are loc duminică, 25 septembrie, la Ateneul Român, de la ora 19.00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei trei finaliști ai Secțiunii: Rachmaninov — Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2 op. 18 în do minor în interpretarea pianistului Danor Quinteros (Chile), Brahms — Concertul Nr. 1 Op. 15 în re minor în interpretarea pianistei Victoria Vassilenko (Bulgaria) și Rachmaninov — Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2 op. 18 în do minor în interpretarea tânărului Takuma Ishii (Japonia). La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla dirijorul John Axelrod.

Biletele pentru Finala de Pian a Concursului Enescu 2016 s-au epuizat. Publicul care nu a reușit să achiziționeze bilete în sala de concert va putea urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în fața Ateneului, pe www.festivalenescu.ro și pe Medici.tv. De asemenea, de la ora 21.00, chiar în pauza în care juriul deliberează, publicul va fi invitat la un eveniment surpriză: în premieră, fațada Ateneului Român va fi transformată de visurile artiștilor și ale publicului larg, pe muzică de George Enescu.

Danor Quinteros are 32 de ani, a studiat la Școala de Arte din Zürich și la Universitatea de Muzică din Köln. A susținut recitaluri în Chile, Germania, Franța, Italia și Spania.

Victoria Vassilenko are 23 de ani și este absolventă a Școlii Naționale de Muzică din Sofia și a Colegiului de Muzică ‘Queen Sofia’. Din 2014, este studentă la New Bulgarian University, iar din 2015 la Lake Como International Piano Academy.

Takuma Ishii are 26 de ani și studiază la Universität für Musik und Darstellende Kunst în Viena. În 2012 a absolvit Tokyo National University of Fine Arts and Music.

Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională, se mai menționează în comunicat.

Desfășurat într-un nou concept, la ediția 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeași scenă și artiști consacrați — membri ai juriului, laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, care vor susține recitaluri extraordinare. În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intemediul unei aplicații inedite, care permite utilizatorilor să-și înscrie propriul vis de viață pe site-ul Concursului și Festivalului. Recitalurile și concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro și pe un ecran în fața Ateneului Român, precum și în întreaga lume, de către postul de muzică clasică online Medici TV.

„Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” — sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediția 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artiști, cât și publicului: „Trăiește-ți visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate. Concursul Enescu 2016 invită la o recunoaștere și celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artiști selectionați care intră în competiție, precum și din perspectiva publicului care vine să îi susțină în sala Ateneului Român.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.