Fişa bolnavului va fi transmisă electronic din ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe

Fişa bolnavului va fi transmisă electronic din ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), astfel încât atunci când salvarea ajunge la spital, medicii să fie pregătiţi să intervină rapid, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dr. Alis Grasu.

„Va fi un sistem care va ajuta mult bolnavii în stare critică. Doctorul Raed Arafat pune bazele unei fişe a pacientului transmisă în UPU. Noi (SABI – n.r.) am realizat împreună cu STS, până la un anumit nivel, un sistem de primire a fişei în ambulanţă. Încercăm să scurtăm timpul de alertare a echipajului şi, mai ales, timpul de ajungere la caz, apoi la spital. În final, fişa este primită în fomat electronic în ambulanţă, pe o tabletă, prin intermediul unui router, se completează cu alte date, iar în final aceeaşi fişă completată ajunge în UPU. Este o etapă la care se lucrează. Sperăm să fie funcţională cât mai curând”, a explicat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu, la Conferinţa naţională de medicină de urgenţă, organizată la Poiana Braşov de Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă din România, împreună cu Societatea de Salvare Bucureşti.

Potrivit managerului SABU, în prezent, în cazul unui pacient în stare critică, datele privind acesta sunt comunicate telefonic.

Dr. Alis Grasu a vorbit şi despre dispeceratul de paturi libere din Bucureşti, care, în opinia ei, „ar funcţiona şi mai bine” dacă datele ar fi completate continuu. „Avem dispeceratul de paturi libere, care poate merge chiar şi până la a şti situaţia locurilor libere din aşezămintele sociale. Dispeceratul funcţionează foarte bine, mai trebuie cineva care să încarce datele”, a spus ea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.