Fiul unui şmecher de oraş şi soţia şefului RA-APPS, candidaţi la Camera Deputaţilor

Alin Petrache şi Raluca Surdu. La prima vedere, cele două nume nu spun mare lucru, nici măcar unor importanţi membri din PSD şi PNL. Însă, după o scurtă incursiune prin subteranele politicii, descoperim că aceşti tineri promovaţi datorită unor interese grele pe listele USL pentru alegerile parlamentare au mai multă susţinere în cele două partide decât lideri cu vechime ai actualei puteri.

Alin Petrache, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (funcţie cu rang de subsecretar de stat), membru de puţin timp al PSD şi candidat pentru post de deputat într-un colegiu din sectorul 3 al Capitalei, este nimeni altul decât fiul lui Adrian Petrache, unul dintre capii ”celebrului” grup de jongleri cu terenuri Petrache-Bittner-Finiş-Cocoş, grup afiliat odinioară cercului de interese al fostului premier Adrian Năstase, ulterior transferat lângă un alt cerc de interese, PDL-Udrea-Băsescu.

„Echipa” Bartolomeu Finiş, Dorin Cocoş, Adrian Petrache şi Alexandru Bittner a dictat cea mai mare parte a deciziilor Guvernului Năstase, mai ales în zona imobiliară, echipa fiind preluată apoi in corpore şi de următoarele guverne, ajungând astăzi probabil cea mai influentă „reţea de interese oculte” din România. Acest grup de interese, extrem de influent, din care face parte tatăl viitorului deputat Alin Petrache, a devenit cu timpul stat în stat şi pare că deţine controlul asupra unei părţi importante a deciziilor guvernamentale, indiferent cine s-a succedat la guvernare din 2000 până astăzi. Cotidianul.ro a scris de multe ori despre şmecheriile imobiliare dirijate de Petrache senior, mai ales în judeţul Ilfov.

Pentru ca juniorul Petrache să fie aşezat pe listă într-un colegiu eligibil din Bucureşti, Ecaterina Andronescu, preşedinte interimar al PSD Bucureşti, s-a bătut ca o leoaică. Ba chiar a fost nevoie să îl înlăture pe Bogdan Niculescu-Duvăz, unul dintre oamenii de bază ai social-democraţilor, cel care îşi găsise loc să candideze la Camera Deputaţilor, în sectorul 3, fix în colegiul pe care Alin, fiul lui Adrian Petrache, îl dorea pentru sine. Şi dacă beizadeaua a ochit colegiul din sectorul 3, atunci doamna Andronescu s-a făcut luntre şi punte pentru a satisface capriciul fiului lui Petrache senior, trimiţându-l fără remuşcări la plimbare pe vechiul său coleg şi prieten Bogdan Niculescu Duvăz, care acum s-a văzut nevoit să se întoarcă în judeţul Argeş să încerce să îşi găsescă acolo un colegiu, undeva în zona Topoloveni.

Cât despre Raluca Surdu, membră a PNL şi candidată pentru un loc în Camera Deputaţilor, pe colegiul 5, din judeţul Călăraşi, din partea USL, principala calitate care se impune a fi menţionată este aceea de soţie a lui Georgian Surdu, şeful RA-APPS. Transpartinicul Surdu, personaj legat prin multe afaceri imobiliare de Elena Udrea, a rămas la conducerea bogatei regii, spre stupefacţia opiniei publice, care s-a întrebat multă vreme de ce useliştii, care s-au bătut cu pumnii în piept că nu va mai rămâne picior de afacerist pedelist în Guvernul României, totuşi au păstrat acest controversat personaj în fruntea RA-APPS. În vară însă, în momentul în care, în timpul campaniei pentru referndum, atunci când Victor Ponta a deschis pentru presă şi public uşile de la Vila Dante, am realizat de ce Georgian Surdu a rămas şef al RA-APPS şi ce deal a făcut pentru asta. Mai mult, iată ulterior aveam să descoperim că soţia bine orientatului Surdu, aflată în foarte bune relaţii cu importanţi lideri ai PNL, va candida la alegerile din toamnă pe liste USL (din partea PNL) într-un colegiu eligibil 100%, în judeţul Călăraşi, acolo unde a fost impusă cu ordin de la cel mai înalt nivel al conducerii centrale a PNL.

Cele două nume controversate de pe lista de candidaţi ai USL nu sunt din păcate singulare, iar actuala putere, promovând asemenea personaje pentru satisfacerea unor interese oculte, nu poate demonstra că face un alt fel de politică decât cea a regimului Băsescu-PDL.

‘>

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.