Fostul primar al Ploieştiului, acuzat şi pentru fapte din campania electorală

Fostul primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, arestat preventiv pentru abuz în serviciu şi luare de mită în dosarul finanţării echipei Petrolul, este acuzat şi pentru achiziţionarea de produse alimentare şi de propagandă destinate alegătorilor, respectiv carne, tricouri, baloane şi 7.400 de tocătoare de lemn, scrie observatorulph.ro.

Concret, potrivit rechizitoriului procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, Bădescu ar fi încheiat contracte de servicii publicitare, a achiziţionat prin intermediul unui executor judecătoresc două imobile situate în municipiul Ploieşti şi a achiziţionat în mod direct produse alimentare şi de propagandă destinate distribuirii către alegători, în scop electoral, în campania din primăvara – vara anului 2012 pentru alegerile locale în Ploieşti. „Cu prilejul aceleiaşi campanii, inculpatul Bădescu Iulian, în calitate de persoană cu funcţii de conducere în cadrul unei formaţiuni politice, filiala Prahova, a pretins şi primit, de la un om de afaceri, suma de 20.000 lei, bunuri constând în carne, tricouri, bannere, baloane, servicii de personalizare produse şi servicii de transport în valoare totală de aproximativ 80.000 lei, destinate distribuirii către alegători”, spun procurorii DNA.

„În schimbul acestor bunuri şi servicii, inculpatul i-a promis omului de afaceri că, după câştigarea portofoliului de primar, va încredinţa societăţii comerciale administrată de acesta din urmă lucrări de construcţii pe raza municipiului Ploieşti, finanţate din bugetul primăriei, lucru care, în fapt, s-a şi realizat.

În acelaşi context şi în acelaşi scop, inculpatul Bădescu Iulian, a pretins de la alt om de afaceri să-i confecţioneze un număr de 10.000 tocătoare din lemn din care a primit efectiv 7.400 bucăţi în valoare de 7.432,56 lei. De la acelaşi om de afaceri, în cursul anul 2013, inculpatul, în calitate de primar al municipiului Ploieşti, a pretins şi a primit foloase materiale necuvenite în valoare de aproximativ 20.000 lei, constând în lucrări de tâmplărie efectuate la locuinţa deţinută de acesta din urmă în municipiul Ploieşti, în schimbul promisiunii de atribuire a unor contracte de execuţie lucrări finanţate de la bugetul primăriei”, precizează sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.