Gabriel Oprea şi efectele interesului naţional

„Spuneţi-mi Domnule General!”, îi cerea Gabriel Oprea (pe vremea cînd era ministru al Internelor) unui jurnalist, ca semn că iubeşte gradul, uitînd că toate stelele de general le-a obţinut pe orice alte criterii decît „milităria”.

În acest timp, interlopii huzureau peste tot prin ţară, iar uneori şi jandarmii lui Oprea stau la masa lor!

Nu puteai să-i scoţi din gură „interesul naţional”, în numele căruia izmenarul Gabriel Oprea, plagiator şi făcător de plagiatori, se înfoia în pene cu o grimasă ce friza patologicul. Nu-i ajungea maşina SPP-ului şi a cerut să i deschidă calea pe străzi de o motocicletă cu girofar, căci voia să vadă toată lumea cît de mare a ajuns fostul bodyguard al lui Miron Cozma.

Nesăbuinţa lui Gabriel Oprea a dus la moartea poliţistului Gigină, la căderea unui guvern, la moartea celor din Colectiv şi, acum, la punerea sub acuzare a procurorului general. Şi dacă acestea ar fi singurele consecinţe ale mandatului său, construit pe o permanentă trădare în numele „interesului naţional”, l-am lăsa să-şi plîngă singur decăderea, însă vom vedea mai jos care sînt consecinţele numirii în funcţii atît de importante a unor impostori, preocupaţi doar de propriile lor interese.

Cazul de la cabana Straja, în care o fată a fost bătută crunt de Sorin Palesică, aflat la masă chiar cu un jandarm, este doar una dintre consecinţele felului în care Ministerul de Interne s-a preocupat de asigurarea siguranţei cetăţeanului.

Imaginile preluate de pe camerele de supraveghere din barul unde s-a întîmplat drama Mirunei Inel, o salvamontistă în vîrstă de 21 de ani, îl arată pe agresor la masă cu jandarmul Sorin Moldovan. Povestea este acum cunoscută în întreaga ţară, imaginile difuzate de site-ul „Vocea străzii” pe YouTube fiind difuzate de toate televiziunile din ţară.

Miruna Inel, fata agresată de Sorin Palesică, n-a făcut parte dintre preocupările generalului Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne, pentru că siguranţa ei şi a altor tineri nu făcea parte din definiţia „interesului naţional”! Pentru Gabriel Oprea, acest „interes naţional” însemna cum să tragă sforile ca, indiferent cine este la Putere, el să cadă în picioare, la fel ca Hopa-Mitică! Pentru siguranţa lui personală, asigurată prin lege de SPP, şi-a adăugat ilegal ofiţeri şi subofiţeri din Poliţie, care să completeze „aparatul de protecţie” al generalului.

La fel a procedat şi în Cazul Colectiv, căci ISU era în subordinea sa. Cei de la ISU făceau contracte cu cei pe care trebuia să-i controleze pentru a aduce bani în bugetul Ministerului de Interne, iar Gabriel Oprea îi risipea pe maşinile, motocicletele şi personalul care trebuia să-l însoţească la restaurant, la distracţii sau acasă!

În mod cert, Gabriel Oprea nici acum nu a înţeles că aceste drame sau tragedii s-au întîmplat şi pentru că preocupările sale nu vizau siguranţa cetăţeanului, aşa cum scrie în fişa postului de ministru de Interne, ci doar propriile sale interese.

În acest sens, devine obligatorie întrebarea

DE CE MAI STĂ GABRIEL OPREA ÎN PARLAMENT? Şi, mai ales, DE CE ESTE ÎN CONTINUARE „PARTENER” PENTRU PSD SAU PNL?

Am văzut colegi de-ai săi cum îl salută respectuos, cum îl curtează pentru proiecte politice, ca şi cum nimeni n-a aflat de nenorocirile lăsate în urmă de generalul Izmană!

Un semn de normalitate ar fi ca nimeni să nu-i mai întîndă mîna, să refuze să stea la aceeaşi masă cu el, şi nici măcar să nu-i mai răspundă la salut. Poate că aşa şi-ar da seama şi Gabriel Oprea că soluţia cea mai bună pentru toţi ar fi să-şi dea demisia atît din partidul său militarizat, cît şi din Parlament. Să dea o şansă vieţii noastre să intre în normalitate. Ca un firav semn de bun-simţ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.