×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 27 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 24 august 2017, 07:55
EUR (€)
+0.0006 ↗
4.5873 RON
USD ($)
-0.0055 ↘
3.8951 RON
• • •
Decizie definitivă
Gheorghe Ștefan - închisoare pentru PDL

Gheorghe Ștefan, fost primar al municipiului Piatra Neamț, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la trei ani închisoare cu executare în dosarul privind finanțarea ilegală a PDL, în care este judecat şi Vasile Blaga.

Inițial, pedeapsa de trei ani a fost dată de Tribunalul București pe data de 13 ianuarie 2017, însă Gheorghe Ștefan a atacat decizia la Curtea de Apel București, deși el a încheiat cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care a acceptat să primească această condamnare.

Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 165.000 de euro de la Gheorghe Ștefan, fiind menținut sechestrul până la concurența sume de 235.000 de euro.

În prezent, fostul primar se află în penitenciar, el fiind condamnat definitiv în octombrie 2016 la șase ani închisoare în dosarul "Microsoft".

Pe 13 decembrie 2016, procurorii DNA Ploiești au sesizat Tribunalul București cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Gheorghe Ștefan, fost primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte PDL, acuzat de trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Conform acestui acord, Gheorghe Ștefan a acceptat să primească 3 ani închisoare și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, după executarea condamnării, a unor drepturi: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor.

Potrivit DNA, în 2009, în cadrul PDL a existat o înțelegere între secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan în sensul obținerii de bani pentru partid.

Potrivit acestei înțelegeri, Gheorghe Ștefan a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană. Respectiva persoană a fost dispusă să contribuie — indirect — la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică către diverse societăți indicate.

Astfel, în perioada 2011 – 2012, suspectul Ștefan Gheorghe l-a informat pe suspectul Blaga Vasile asupra demersurilor prin care, prin intermediul directorului unei companii naționale din domeniul energiei se urmărea obținerea de bani pentru partid. Concret, prin încheierea de contracte de către respectiva companie națională – prin licitații trucate – cu firma suspectului Berdilă Horațiu Bruno, acesta a transferat din contractele respective o anumită sumă de bani la partid, reprezentând un procentaj prestabilit din valoarea contractelor.

Citeşte şi Matrapazlâcurile de la Poșta Română

Citeşte şi Microsoft, vol.1

Julieta TârnovanPublicat Joi, 20 aprilie 2017
2992
 | 6
 | 14
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
+1
MI A ADUS AMINTE CAND SE BATEA PE BURTA SI SE PLIMBA CU PARASUTISTA PE HARCIOG SAU PICTURA CU EA A TRECUT IARASI DE LA EXTAZ LA AGONIE !!!!!!!!
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Cata
+3
pai in 2009 au fost alegeri rul banilor care fac obiectul traficului de influneta si cu care s-au achitat diverse servicii e basma curata se pare. de hotul hotilor nu se atinge nimeni????
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
romanul
+13
Pe cand Busoi la puscarie?
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
El e fanta @ romanul
+1
crezi că-i mare mirare ?...o avea și ăsta ceva „scheleți” prin dulapuri...
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
florinakis
+9
plimbati-l o tura cu madam udrea in telegonola, sa mai vada o data orasu' , c-o sa-i lipseasca....si orasu', si madam udrea....
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Si beneficiarul direct Basescu?
+14
Si pe beneficiarul direct Basescu cand il ia? Sau asta e fapta penala doar daca a facut-o Nastase?
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Hacker @ Si beneficiarul direct Basescu?
0
da blaga, unde-i bleaga!!!????
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
escu
+9
Ehe!, unde sunt vremurile de altă dată când îi cânta „Axinte” la ureche iar el îi lipea bancnote pe frunte. La PDL nu se poartă și condamnarea celor din conducere, că PSD-iștii sunt ciuruiți rău de tot cu finanțările?
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Claudia
+14
Dar cel care a beneficiat direct de "sponsorizare", nimic, chiar nimic ?
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
mircea elena
+16
ce dovada mai vreti ca justitia este la mana lui basescu?
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
dan
+9
Si macar nu a apucat sa guste si el niste sampanie Cristal la Bamboo !
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+12
o înţelegere, ilicită sau nu, este un act bilateral. Atuncişa, de ce numai pinalti a fost răsplatit? Sau prea perversa lulusă răspunde în continuare la comenzile "statului sunt eu", iar sile, care oriunde în lume, ar sta pe veci la păstru, se plimbă agale şi râgâie satisfacut prin parc, după un Paşte, cum numa-n visurile electorilor flămânzi s'arată?
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Ludovic Orban, atac dur la Tudose
Publicat acum 19 ore şi 5 minute
Ai greșit ca magistrat? Răspunzi material
Publicat acum 19 ore şi 4 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat Marţi, 22 august 2017