Gică Hagi împlinește 51 de ani

Gheorghe Hagi împlineşte vineri 51 de ani.

Considerat cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, Hagi a primit urări din partea jucătorilor echipei FC Viitorul Constanța şi nu numai.

Fiul său, Ianis, i-a urat la mulţi ani printr-un montaj video dat publicității pe site-ul Academiei Hagi: ”La mulți ani, tata! Multă sănătate și fă în continuare ceea ce-ți place!”, se arată în mesaj.

De asemenea, pe site-uri oficiale sau în rețele de socializare l-au felicitat de ziua lui Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, cluburile de fotbal Steaua București, FC Botoșani.

Gică Hagi s-a născut pe 5 februarie 1965. A început să joace fotbal în aprilie 1975, l-a vârsta de 10 ani, la Centrul de copii și juniori al echipei Farul Constanța. Primul său antrenor a fost Iosif Bukossi.

La vârsta de 11 ani, Hagi a participat la prima competiție oficială: „Cupa Speranțelor editia a 6-a”, iar la 13 ani a fost legitimat la Farul Constanța marcând începutul unei cariere de 23 de ani ca jucator de fotbal.

Hagi a debutat la echipa națională la vârsta de 18 ani, în meciul amical Norvegia-România, iar la 20 de ani a fost ales căpitan al echipei României. De atunci a fost capitanul României de 65 de ori. A participat la 3 turnee finale ale Campionatului Mondial (Italia ’90, SUA ’94 și Franța ’98) și 3 ale Campionatului European (Franța ’84, Anglia ’96 și Belgia – Olanda 2000).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.