Gorghiu le numără infecțiile nosocomiale lui Ponta, Dragnea și Tăriceanu

Copreședintele PNL Alina Gorghiu îi acuză pe fostul premier Victor Ponta, pe liderul PSD Liviu Dragnea și pe președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, că, deși au fost la putere, nu au făcut nimic pentru a schimba situația din sănătate. Gorghiu invocă datele oferite de Ministerul Sănătății potrivit cărora numărul total al infecțiilor nosocomiale în perioada 2010-2015 a ajuns la cifra de 57.088.

„57.088 infecții nosocomiale, identificate în spitalele din România, în ultimii 5 ani. În spatele statisticii sunt multe cazuri dramatice: oameni cărora infecțiile contactate în spitale le-au îngreunat sau chiar le-au anulat șansa vindecării. În acești 5 ani, pentru 3 ani și jumătate câțiva oameni pe care îi cunoașteți, cu siguranță, au deținut puterea de a schimba ceva și nu au făcut-o: fostul prim-ministru Victor Ponta, fostul vicepremier Dragnea, aliatul lor, Tăriceanu, care susținea guvernul PSD. Au fost prea ocupați – și sunt în continuare – să se lupte cu justiția, cu instituțiile anticorupție, ca să le pese de pericolele care amenințau viața cetățenilor obișnuiți – cele din spitale; au fost prea ocupați să-și acorde privilegii nemeritate, ca să mai apere dreptul la viață și la sănătate al românilor „, a scris duminică Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acesteia, „derapajele” lui Ponta, Dragnea și Tăriceanu sunt mai stridente ca oricând, în loc să aibă „decența” să tacă.

„Astăzi nu au nici măcar decența să tacă, să plece capul de rușine. Ba mai mult, nu trece zi fără să-i auzim cum cârcotesc de pe margine, încercând să le pună bețe în roate celor care chiar încearcă să facă ceva. Astăzi derapajele lor sunt mai stridente ca oricând, pentru că lasă să se vadă, în sfârșit, cât au fost de nepăsători, de cinici și de ticăloși”, a mai scris Gorghiu.

Datele Ministerului Sănătății arată că în 2010 au fost raportate 8.105 infecţii nosocomiale, în 2011 – 8.463, iar în 2012 – 8.278 de infecţii nosocomiale.

Din 2013 numărul acestora a crescut constant. Astfel, în 2013 au fost 9.296 infecţii nosocomiale, în 2014 – 10.630, iar în 2015 – 12.316 infecţii nosocomiale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.