Gorghiu: Vom face plângere împotriva lui Liviu Dragnea

Update: Sesizări privind diverse incidente, până la ora 14:00

De la deschiderea secţiilor au fost făcute 79 de sesizări privind diferite incidente în secțiile de votare, iar 25 dintre acestea nu s-au confirmat, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

70% dintre sesizări au fost făcute în mediul rural, iar 72% dintre acestea au fost raportate prin numărul unic de urgență 112. În prezent, se fac verificări în 20 de cazuri privind coruperea alegătorilor.

În Vrancea se fac cercetări după ce mai multe persoane pentru care au fost depuse cereri pentru urna mobilă au venit să voteze la secție. De asmenea, în Gorj se investighează cazuri în care cererile de a vota cu urna specială nu au fost făcute la timp.

La Tulcea un membru al unei secții de votare i-a înmânat unui bărbat două buletine de vot pe care acesta le-a ștampilat și le-a introdus în urnă. Iar, în Capitală, o perosană a fost amendată cu 1.500 lei după ce a scandat numele unui candidat la ieșirea de la vot. Tot în București, un bărbat a încercat să voteze la altă secție decât cea la care este arondat. El a refuzat sa părăsească secția în care nu avea dreptul să voteze și a fost nevoie de inteventia polițiștilor.


Update: Vom face plângere împotriva lui Liviu Dragnea

Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL a anunţat că ACL va înainta o plângere către CNCD împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, după ce acesta a declarat că a votat „românește pentru un președinte român și viu”.

Update: În Vrancea, un bărbat a murit imediat după ce a ieșit din secția de votare

Update: Sesizări privind diverse incidente, până la ora 11:00

Până la ora 11.00, au fost făcute şase sesizări privind diverse incidente la vot, potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

În acest sens a fost deschis un dosar penal în Bacău unde un bărbat de 35 ani și-a fotografiat buletinul de vot în cabină. De asemenea, în Gorj unui bărbat i s-a deschis dosar penal după ce a agresat fizic și verbal o altă persoană. În același timp, la Călărași, a fost dată o amendă de 1.500 lei pentru continuarea propagandei electorale.

Şi la Bistrița se fac cercetări, după ce ACL a făcut plângere privind mita electorală, mai mulți cetățeni din Rusu Bârgăului au găsit, duminică dimineață, pungi cu ulei, zahăr și făină, care erau atârnate de porţile caselor și care nu erau inscripţionate, dar pe care reprezentanţii ACL Bistriţa-Năsăud le atribuie adversarilor politici de la PSD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, toate semnalările vor fi verificate punctual.

O secţie de votare din judeţul Hunedoara a fost deschisă cu o întârziere de o oră şi jumătate, potrivit site-ului Mediafax. Reprezentanţii biroului local au constatat că a dispărut ştampila de control şi a fost anunţată Poliţia.

Incidentul s-a înregistrat la secţia de votare nr. 320 organizată în Căminul Cultural din comuna hunedoreană Bucureşci, care a fost deschisă la ora 8.30.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara, Roberta Cristina Roncioiu, a declarat că a fost anunţată Poliţia, în timp ce secţia a primit o altă ştampilă de control şi astfel a început procesul de votare.

Buzău: Preşedintele unei secţii de votare, preluat de ambulanţă după ce i s-a făcut rău

Preşedintele unei secţii de votare din Mărăcineni (Buzău) a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, duminică, la scurt timp de la deschiderea urnelor, după ce i s-a făcut rău, în timp ce preşedintele unei alte secţii de votare din judeţ nu s-a putut prezenta pentru că s-a îmbolnăvit.

Bistriţa-Năsăud: Pungi cu alimente atârnate de porţile unor localnici. ACL sesizează Poliţia şi BEJ

Mai mulţi cetăţeni din satul bistriţean Rusu Bârgăului au găsit, duminică dimineaţă, pungi cu ulei, zahăr şi făină, care erau atârnate de porţile caselor şi care nu erau inscripţionate, dar pe care reprezentanţii ACL Bistriţa-Năsăud le atribuie adversarilor politici de la PSD.

Copreşedintele ACL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, aflat în zonă, a fost sesizat de localnici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.