Guillermo del Toro renunţă la „The Hobbit”

Guillermo del Toro a anunţat că nu va mai regiza filmul „The Hobbit”, deşi şi-a petrecut ultimii doi ani lucrând la această adaptare cinematografică.

„Ţinând cont de nenumăratele amânări în ceea ce priveşte începerea filmărilor pentru «The Hobbit», mă confrunt cu cea mai grea decizie din viaţa mea”, a declarat Guillermo del Toro într-un comunicat postat pe site-ul fanilor trilogiei „Stăpânul inelelor” TheOneRing.net.

„După aproape doi ani în care am trăit, respirat şi conceput o lume la fel de bogată precum Middle Earth creat de Tolkien, trebuie, cu mare regret, să renunţ la regia acestor filme minunate”.

Cineastul mexican a precizat că va continua, totuşi, să scrie scenariul acestui proiect cinematografic, împreună cu Peter Jackson, Fran Walsh şi Phillippa Boyens.

Decizia lui Guillermo del Toro de a renunţa la regia celor două filme din seria „The Hobbit” a fost influenţată de incertitudinea care planează asupra viitorului studiourilor MGM.

Producătorii sperau să înceapă filmările în această vară, însă nu au obţinut deocamdată acceptul tuturor părţilor implicate.

„The Hobbit” este un roman scris în 1937 de autorul britanic J.R.R. Tolkien şi prezintă povestea personajului Bilbo Baggins, plecat în căutarea unei comori. Romanul a precedat trilogia „The Lord of the Rings”, în care abundă poveştile epice despre magie şi război.

Romanele „The Lord of the Rings” au stat la baza celor trei filme „Stăpânul Inelelor” lansate de New Line Cinema între 2001 şi 2003, care au generat încasări de 2,9 miliarde de dolari pe plan mondial. Experţii consideră că noul film bazat pe romanul „The Hobbit” ar putea avea un destin asemănător şi un succes uriaş.

Guillermo del Toro este regizorul peliculelor „Hellboy – Eroul scăpat din Infern” (2004) şi „Labirintul lui Pan” (2006).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.