Hostico reconstruieste site-ul cotidianul.ro!

De câteva zile cotidianul.ro are o nouă faţă. Şi este un site dinamic, mai bogat, interactiv, cu mai multe informaţii, cu rubrici-surpriză şi cu servicii pentru ziarişti.

Pentru asta doi programatori au tocat zeci de nopţi, au băut litri de cafea şi au utilizat un pachet complex de înjurături. Şi au fumat nenumărate cartuşe de ţigări! Totul a durat două luni, ziua şi noaptea, în funcţie de circulaţia ideilor de pe scoarţa cerebrală a lui Ciprian şi Sebi.

Noul cotidianul.ro este rezultatul muncii celor doi, abia ieşiţi de pe băncile facultăţii, dar care dau sfaturi şi lecţii programatorilor bătrâni, atât în găzduirea şi securizarea site-urilor, cât şi în afaceri. Ciprian Covaci şi Sebastian Bobriuc au fiecare 25 de ani şi folosesc calculatorul de mai bine de 14 ani. S-au cunoscut în Sighet, la un Internet Cafe, când nu ştiau încă bine să-şi lege şireturile la pantofi.

Au aterizat în Bucureşti, la facultate, pentru că „trebuia să avem o diplomă”, chiar dacă în domeniu lucrau legal de la 16 ani.

Sebastian şi-a continuat studiile la mate-info, iar Ciprian a studiat marketingul. Facultatea li s-a părut uşoară, chiar dacă nu prea ajungeau pe la cursuri. Aveau deja o afacere serioasă pe care trebuiau să o administreze, iar telefonul le suna şi atunci, ca şi acum, 24 de ore din 24.

Bani mai mulți, dacă lucrau în străinătate

Surprinzător este că nu vor să plece din ţară, aşa cum visează cei mai mulţi IT-işti de pe la noi. Recunosc însă, cu o urmă de regret, că dacă ar lucra în străinătate ar avea mai mulţi bani şi mai mult timp liber. Ei au găsit succesul aici, vor să-l păstreze şi să-l dezvolte.

Au sute de clienţi şi venituri de mii de euro în fiecare lună. De profit nu poate fi vorba pentru că tot ce câştigă reinvestesc. Este viziunea lor, de când şi-au pus pe picioare propria afacere, Hostico, care oferă în special servicii de găzduire, dar şi de securizare a site-urilor.

Succes fără reclamă

De clienţi Ciprian şi Sebastian nu duc lipsă, deşi nimeni nu le-a făcut niciodată publicitate.

Ciprian Covaci spune că nu şi-au bătut prea mult capul cu promovarea, pentru că ea „s-a făcut din om în om”, iar clienţii, mulţumiţi de serviciile oferite şi de preţul cuminţel, au adus, la rândul lor, alţi clienţi.

După ce au apelat la băieţii de la hostico.ro, nu le mai pică site-ul, traficul creşte văzând cu ochii, iar securitatea platformei de găzduire mai rămâne o mare problemă doar pentru cei care vor să o atace.

Şi asta pentru că site-urile abonaţilor sunt supravegheate zi şi noapte de cei câţiva zeci de colaboratori sau salariaţi ai celor doi tineri IT-işti.

În plus, tot ei îţi răspund la telefon 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână, rezolvând orice posibilă problemă care ţine de domeniul virtual.

Asta fac de zece ani, chiar de când au înfiinţat firma proprie, Awesome Projects, firma care se ocupă acum de Hostico.ro.

Fără pasiuni și timp liber. Vacanță pe mare

Între timp, Ciprian şi Sebastian au învăţat să şi renunţe. De timp liber nici nu poate fi vorba.

Ciprian, fost campion de Enduro, îşi ţine de ani buni motocicleta în garaj. Nu a mai avut timp să o pornească şi să mai urce în Munţii Maramureşului.

Tot de zece ani, vacanţa celor doi prieteni, Sebastian şi Ciprian, nu durează decât fix şapte zile. Nici mai mult, nici mai puţin.

Anul ăsta vor pleca „în croazieră pe Mediterană”. Nu e vorba însă de o vacanţă clasică, pe un vas luxos, ci de una pe care şi-o doresc plină de aventuri.

Ciprian povesteşte că vor pleca cu o barcă mică, pe care o vor conduce ei singuri şi se vor opri în cât mai multe insule din Mediterană, cât le va permite timpul limitat, de o săptămână.

Vor lua însă laptopurile şi un aparat special care să le asigure semnalul la telefon, atunci când vor suna clienţii şi partenerii.

Ciprian şi Sebastian au construit site-ul cotidianul pe un design produs in house. Din aproape în aproape, cu umor şi cu capcane prietenoase. Cotidianul.ro se poate extinde ca o platformă şi se poate reduce la un site cuminte şi zgârcit. Poate adăuga rubrici, te poate duce în lumea filmului şi-ţi lasă loc să scrii ce vrei. Important este să-ţi cauţi locul şi să foloseşti cuvinte mai puţin mirositoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.