Iliescu, despre un congres PSD

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că organizarea unui congres al partidului nu mai reprezintă nicio grabă, pentru că este nevoie de o „perioadă de reflexie după rezultatele de la sfârșit de an”.

„Nu-i nicio grabă și e nevoie și de o perioadă de reflexie după rezultatele de la sfârșit de an, nu? Adică e o perioadă în care membrii de partid trebuie să tragă niște concluzii, niște învățăminte și să fie o discuție firească în conducerea de partid, cel mai mare partid al țării care a are responsabilități. Deci un congres nu e o chestiune oarecare”, a declarat Iliescu la Ateneul Român, potrivit Agerpres.

Ion Iliescu spune că va participa cel mai probabil la Consiliul Național al PSD din 20 — 21 martie. „Cred că o să fiu la Consiliu și la Congres, o să vedem”,a adăugat el.

În opinia președintelui de onoare al PSD, alegerea unui nou președinte al Consiliului Național este oportună. „E o structură de partid, a fost Năstase președinte al Consiliului, va trebui să se pronunțe dacă își alege președintele, intră în structura statutară a partidului”, a spus el.

Întrebat ce sfat va da partidului, Iliescu a refuzat să răspundă. „Ei, acuma nu voi dezvălui secrete. Mă adaptez (n.r. — la discurs).

Ion Iliescu a împlinit marți, 85 de ani. Cu acest prilej, preşedintele de onoare al PSD s-a delectat cu un concert de muzică clasică la Ateneul Român.

Premierul Ponta a ținut să-i ureze încă de luni „La Mulți Ani” lui Ion Iliescu, deși acesta era nu era prezent la reuniunea Biroului Permanent Național al PSD.

După pierderea alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta a amânat organizarea unui congres extraordinar în care să se discute tranşant despre asumarea acestui eşec, organizând, în schimb, un Consiliu Naţional.

Întrebat de jurnalişti dacă va mai fi organizat congresul în luna martie, Ponta Ponta preciza în luna ianuarie că, potrivit statutului, Consiliul Naţional este forul care va convoca Congresul.

În ceea ce priveşte alegerea unui nou președinte al Consiliului Național, în PSD mulţi au ridicat din umeri găsind nejustificată graba de a căuta acum un titular pentru o funcţie vacantată de mult de Adrian Năstase şi care, oricum, nici nu contează foarte mult.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.