Incendiu de amploare la un hotel din Dubai (Video)

Un incendiu puternic a izbucnit joi seara într-un hotel de lux din Dubai, Emiratele Arabe, în apropiere de cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa.

Incendiul a izbucnit cu câteva ore înaintea lansării unui spectacol de artificii de amploare.

„Un incendiu a fost semnalat la hotelul Address Downtown. Autoritățile sunt la fața locului pentru a gestiona acest incident”, a anunțat biroul de presă guvernamental din Dubai pe Twitter.

Flăcările s-au extins pe 20 de etaje ale hotelului, potrivit primelor informații. Hotelul are 63 de etaje. Incendiul a avut loc în timp ce oraşul se pregătea să întâmpine noul an, iar momentan cauza incidentului este neclară.

UPDATE Cel puțin 16 persoane au fost rănite în incendiul de amploare care a izbucnit joi seară într-un hotel din Dubai, a anunțat biroul de presă al guvernului din emirat, conform AFP. Dintre aceste victime 14 au fost rănite ușor.

O persoană a suferit o criză cardiacă, însă nu a decedat, și niciun copil nu a fost rănit, a adăugat biroul de presă într-un mesaj pe Twitter.

UPDATE Surse oficiale citate de postul Al Arabiya au anunțat că cel puţin o persoană a murit, iar alte 14 au fost rănite într-o busculadă produsă în timpul evacuării hotelului afectat de incendiu.

Conform unor oficiali regionali, în timpul evacuării sutelor de persoane din hotel a avut loc o busculadă în urma căreia o persoană a făcut stop cardiac şi a murit.

Alte 14 persoane au fost rănite în busculadă, una fiind în stare gravă.

Un oficial a anunțat anterior acestor surse că nu sunt victime în urma incendiului. Directorul general al Apărării civile din Dubai, generalul Rashed al-Matrouchi, a precizat că flăcările nu au afectat semnificativ interiorul hotelului, potrivit AFP. Totodată, acesta a transmis că nu sunt victime. Oamenii care se aflau în hotel în momentul izbucnirii incendiului au fost evacuați.

Video

content-image

content-image

content-image

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.