×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 3 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:43
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Iohannis aşteaptă argumente pentru schimbarea lui Kovesi de la Tudorel Toader
Ion Spânu
Ion Spânu

De luni de zile, încă de pe vremea dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă, am tot oferit argumente pentru a susţine ideea că preşedintele Klaus Iohannis abia aşteaptă să semneze revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi şi nimeni parcă nu vrea să creadă. Mai exact, toată lumea parcă fuge de această idee, deşi mai toţi abia aşteaptă s-o vadă pe şefa DNA întorcîndu-se la Mediaş cu coada între picioare!

Principalul argument este că Iohannis ar dori să pună în fruntea DNA un om de încredere care s-o înlocuiască pe loiala lui Traian Băsescu. La fel cum a făcut şi la SRI. Numai că, în cazul Coldea, directorul SRI era Hellvig, prietenul lui Iohannis, care a propus pensionarea fostului adjunct imediat după vacanţele acestuia din Seychelles, plătite de Ghiţă.

Pentru a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi, Iohannis are nevoie de propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi de avizul CSM! Or, după cum bine ştim, Toader, care a făcut parte din comisia care i-a acordat Codruţei Kovesi doctoratul plagiat, ne tot ameninţă cu auditul extern, cu ancheta internă, într-o temerară intenţie de a lungi boala, astfel încît nici o schimbare să nu se producă!

Iar Tudorel Toader este ministrul alianţei PSD-ALDE, iar aceasta pare anesteziată cînd vine vorba despre Kovesi. Dragnea şi Tăriceanu au fost în stare să-şi demită prim-ministrul, să-l facă şi să se facă de rîs prin acel război intern, însă nu îndrăznesc să-i ceară lui Tudorel Toader finalizarea auditului de la DNA, după care să-i ceară să trimită la Preşedinţie propunerea de revocare a Codruţei Kovesi!

De altfel, aşa cum se vede din avion, cei de la PSD-ALDE aşteaptă să le cadă para mălăiaţă în gură, fără ca ei să facă ceva în acest sens.

Ne amintim că acela care a propus-o pe Kovesi pentru postul de şefă a DNA a fost Victor Ponta, preşedintele de atunci al PSD, după întîlnirea de taină cu Elena Udrea şi Sebastian Ghiţă! Şi, evident, după întîlnirile amicale cu Codruţa Kovesi din via aceluiaşi Ghiţă.

De asemenea, trebuie să ne amintim că, imediat după ce CCR a decis că DNA a încălcat Constituţia cu dosarul Ordonanţei 13, cel care a declarat că nu este de acord cu schimbarea Codruţei Kovesi din funcţie a fost Liviu Dragnea, preşedintele de acum al PSD!

Nici măcar Călin Popescu Tăriceanu, cel mai concret adversar al metodelor de lucru ale Codruţei Kovesi, nu cere răspicat ca ministrul Justiţiei să trimită cererea de revocare la Cotroceni.

În aceste condiţii, cum să nu stea liniştită Laura Codruţa Kovesi, sfidînd întreaga societate prin comportamentul său? O cheamă Parlamentul în faţa unei comisii? Ei, şi ce! Este ilegal să-i obligi pe procurori să se ducă la detectorul de minciuni? Ei, şi ce! Ţine sub fund dosarele fostului soţ şi al societăţii unde lucrează amantul? Ei, şi ce! Îl protejează pe vestitul „Portocală” de la Ploieşti şi îi împrumută limbajul? Ei, şi ce, „mîncaţi-aş gura”!

În acest timp, toată lumea, inclusiv Dragnea şi Tăriceanu, îşi freacă mîinile ori de cîte ori Klaus Iohannis este în faţa jurnaliştilor, aşteptînd cu sufletul la gură ca acesta, din proprie iniţiativă, să spună rar şi apăsat: „A-m d-e-c-i-s s-o r-e-c-u-z p-e L-a-u-r-a C-o-d-r-u-ţ-a K-o-v-e-s-i!”.

Ei, vorba cronicarului, aiasta nu se poate, domnilor! Să scoată Iohannis castanele din foc pentru interesele voastre, nu merge! Există un cadru legal pentru ca Laura Codruţa Kovesi să fie revocată din funcţia de şefă a DNA? Atunci, respectaţi-l şi implicaţi-vă potrivit atribuţiilor pe care le aveţi ca şefi de partide, de Camere parlamentare şi de naşi ai membrilor guvernului din care face parte şi Tudorel Toader! Dacă vă este frică, atunci lăsaţi-o acolo să-şi termine fata mandatul în glorie!

Aşa, să aştepte ca jurnaliştii să scrie mereu despre abuzurile de la DNA, patronii televiziunilor să facă puşcărie din cauza acestui război mediatic, iar ei să se uite precum chibiţii la un meci de fotbal, aşteptînd ca preşedintele Iohannis să-şi asume demiterea lui Kovesi, nu merge.

Lucrurile sînt simple. Constituţia spune la art. 132, al. 1: „Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei”. De asemenea, Legea 303/2004 a magistraţilor prevede la art. 54, al. (4): „Revocarea procurorilor din funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1) se face de către Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei care se poate sesiza din oficiu”.

Deci, nimic mai simplu: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei desemnat de PSD-ALDE, are toate pîrghiile în mîinile sale pentru a propune revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Dacă, desigur, va crede că doctoranda-plagiatoare, pentru care a garantat cu onoarea lui, nu mai merită să conducă DNA.

Pînă atunci, Dragnea şi Tăriceanu nu-i pot cere preşedintelui Iohannis măsuri radicale pentru schimbarea coducerii DNA sau a Parchetului General. A sta pe margine în acest război, spărgînd seminţe în dinţi, nu este o atitudine de şefi de partide care conduc ţara, ci de chibiţi ai echipelor de liga a III-a din Teleormanul lui Liviu Dragnea, cărora Sevil Shhaideh le va face un stadion de 12 milioane euro, care costă aproape cît stadionul din Ploieşti, deşi va avea o capacitate de trei ori mai mică! Nu e nevoie de Rise Project-ul lui George Soros pentru ca DNA să aibă de lucru pe acolo! Poate chiar cu Codruţa Kovesi la conducere.

Oamenii au votat PSD-ALDE pentru a lua decizii, nu pentru ca Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu să spargă seminţe pe margine, aşteptînd de la Iohannis să facă în locul lor treaba pentru care ei au fost mandataţi de votul popular.

Ion SpânuPublicat Vineri, 14 iulie 2017
5652
 | 31
 | 39
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Detectorul de minciuni
+2
Problema care ii tufe pe ei, nu e sa o schimbe pe Coana Mare ci care nu cumva aia sau ala care ii va lua locul sa nu fie 100% omul lui Johannis si a celor din spatele lui. Chestia intereseaza foarte mult si lumea afacerilor, pe cea autohtona mai putin. Atunci puterea malakului va creste grosier, periculos pentru concurenta. Cred ca nimeni nu isi inchipuie ca in Romania, ca dealtfel si prin prea multe tari din Europa, justitia nu e folosita de prea multe ori ca arma politica sau drept razbunare.
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
c.g.
+1
Pt. manuta trista asta care spui ca esti: c.g. .Crestine eu nu am treaba cu: rusii, cu tinutul asta de dincolo de Nistru, cu Tiraspolul, cu Suvorov, s.a.m.d. ..., cu ce aiurezi talica pe aici pe la gazeta ! Eu originalul c.g. nu sunt angajat de nimeni asa ca: '' nu imi canta greierii in burtica '' cum aiurezi dumneata cu multa gratie, nu sunt nici balbait dar am oarece probleme cu netul in zona ... asa ca te dezamagesc si pe aprecierea asta veninoasa ! Vad ca esti tare ingrijorat cand spun clar despre machitorii ( vezi cazul lui Traian si Basescu ... !), gargaragii si marionetele dusmanilor ROMANIEI, nu putini, care sunt plasati la decizie prin organele astea ale tarii noastre de astia care fac citire in comentariul pe de trei plasat aseara ! Poti sa trancanesti ineptii despre mine, dar realitatea cade in capul nostru eu o spun fara sa tin seama de trepadusi, slugoi, ca talica care incearca sa ma compromita incerca in va sa se friga in bulane cu mine ! Vezi de drum, am intalnit destui ca dumneata pe care am facut ... ceva moderabil in mod abundent ! Repet, vezi de drum !
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
ROMAN @ c.g.
+1
E si mai grav daca nu esti mancurt din Transnistria , ai probleme cu netul in zona din cauza aratatorului pe care il uiti blocat pe " Trimite ". Presedintele Romaniei nu poate fi considerat " un gargaragiu si o marioneta " daca esti bun roman , este PRESEDINTELE TARII TALE ALES IN MOD DEMOCRATIC . Ca sa pui capac , faci afirmatia ca gargaragi si marionete au fost si " predecesorii sai in Dealul Cotrocenilor dupa dec. 89" . Nostalgicule , ori accepti ca lumea e intr-o continua schimbare si te integrezi din mers , ori pune mana si candideaza la Presidentia Romaniei , a mai fost unul Mudava si s-a " vindecat " . Eu zic sa-ti adapi vitele , sa te pregatesti de coasa si sa lasi tastele , pune ordine in ganduri ca esti tare debusolat , multi inadaptati care n-au reusit sa tina pasul cu realitatea au dat coltu . Ingrijeste-te , varsa-ti veninul sufletesc pe pustii , ai o varsta rezonabila si ar trebui sa imbatranesti frumos . Daca mai aduci injurii Presedintelui Romaniei , nu te spala Dambovita la ce vei citi la adresa ta ! Ne-am inteles ca trebuie sa-ti vezi de drum , de slujbele de la biserica , de facut bilantul vietii tale si sa nu te mai bagi unde nu-ti fierbe oala ?
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
C.g.
-1
Recunosc , sunt balbait , poate ca e o calitate sa pot sa dau greutate elucubratiilor repetand de trei ori instructiunile primite de la sefii mei in sediul din str. Manoilov din Tiraspol . Noi , in Transnistria , fiind extrem de prosperi , inteligenti si independenti , avem viziuni diferite fata de regimul totalitar din Romania , putem sa ne plimbam liberi prin Republica Moldova si Ucraina daca nu se supara granicerii sa ne ocroteasca in zoopark ca suntem zburdalnici si facem pozne cand calatorim . Sunt obligat sa postez , canta greierii in burtica , nu postez , nu mananc , basca samagon si mahoarca . Sunt un gargaragiu , o marioneta de rasu-plansu , lupta pentru supravietuire e grea la Tiraspol ....Aia cu " Dumnezeu sa aiba in Paza Sa poporul roman si tara noastra ROMANIA "a impresionat puternic sefii mei din sediul de pe str. Manoilov din Tiraspol care au inceput sa planga spontan de absurdul situatiei si sa cheme ambulanta disperati de gravitatea afirmatiilor mele . Urmariti-ma cu atentie , sunt plin de ghidusii , totul e sa-mi iasa copeicutele si sa execut norma de postari . Pupici ! Slava Suvorov !
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
c.g.
+9
Amestecul in treburile interne ale ROMANIEI a: rusilor, '' colegilor americani '', '' poporului ales '' , mercantililor Europei: francezii, englezii, germanii, se manifesta prin protejarea sefei DNA de catre cei mentionati anterior, prin amestecul in lupta politica din tara asta amarata ! Nu este clar ca amabasadorul SUA la Bucuresti o protejeaza pe fata pe sefa DNA in fata Ministrului Justitiei din tara ROMANIA ! Datorita amestecului in treburile interne ale tarii noastre in ultimii 28 de ani, am ajuns azi o ruina: economica, politica, sociala, suntem pe farasul istoriei sa fim faramati ca stat national unitar cu toata apartenenta noastra la: N.A.T.O., U.E., Parteneriat strategic cu SUA ! Legat de sotul doamnei Carmen, un gargaragiu si o marioneta precum predecesorii sai in Dealul Cotrocenilor dupa dec.'89 ! '' Ghinion ...'' ! Dumnezeu sa aiba in Paza Sa poporul roman si tara noastra ROMANIA !
Publicat Sâmbătă, 15 iulie 2017
+Răspunde
c.g.
+7
Amestecul in treburile interne ale ROMANIEI a: rusilor, '' colegilor americani '', '' poporului ales '' , mercantililor Europei: francezii, englezii, germanii, se manifesta prin protejarea sefei DNA de catre cei mentionati anterior, prin amestecul in lupta politica din tara asta amarata ! Nu este clar ca amabasadorul SUA la Bucuresti o protejeaza pe fata pe sefa DNA in fata Ministrului Justitiei din tara ROMANIA ! Datorita amestecului in treburile interne ale tarii noastre in ultimii 28 de ani, am ajuns azi o ruina: economica, politica, sociala, suntem pe farasul istoriei sa fim faramati ca stat national unitar cu toata apartenenta noastra la: N.A.T.O., U.E., Parteneriat strategic cu SUA ! Legat de sotul doamnei Carmen, un gargaragiu si o marioneta precum predecesorii sai in Dealul Cotrocenilor dupa dec.'89 ! '' Ghinion ...'' ! Dumnezeu sa aiba in Paza Sa poporul roman si tara noastra ROMANIA !
Publicat Sâmbătă, 15 iulie 2017
+Răspunde
c.g.
+9
Amestecul in treburile interne ale ROMANIEI a: rusilor, '' colegilor americani '', '' poporului ales '' , mercantililor Europei: francezii, englezii, germanii, se manifesta prin protejarea sefei DNA de catre cei mentionati anterior, prin amestecul in lupta politica din tara asta amarata ! Nu este clar ca amabasadorul SUA la Bucuresti o protejeaza pe fata pe sefa DNA in fata Ministrului Justitiei din tara ROMANIA ! Datorita amestecului in treburile interne ale tarii noastre in ultimii 28 de ani, am ajuns azi o ruina: economica, politica, sociala, suntem pe farasul istoriei sa fim faramati ca stat national unitar cu toata apartenenta noastra la: N.A.T.O., U.E., Parteneriat strategic cu SUA ! Legat de sotul doamnei Carmen, un gargaragiu si o marioneta precum predecesorii sai in Dealul Cotrocenilor dupa dec.'89 ! '' Ghinion ...'' ! Dumnezeu sa aiba in Paza Sa poporul roman si tara noastra ROMANIA !
Publicat Sâmbătă, 15 iulie 2017
+Răspunde
ha,ha
+9
Stalinista plagiatoare protectoarea hotilor nu trebuie inlocuita, trebuie anchetata.
Publicat Sâmbătă, 15 iulie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+1
INTERESANT ARTICOL !!!!!!! SA DEA DUMNEZEU SA FIE ASA
Publicat Sâmbătă, 15 iulie 2017
+Răspunde
TGVs KiloMix 98.mp3
+9
cinep la mea la bagat pa germanul asta rege paste popor, "asteptand argumente". Dac ie asa da slab in cuget si nu are argumente, atunci el nu e calificat sa stea acolo unde este, fiind total incompetent. Sa i sa deskida dosare la casele alea multe loate pa meditatii can era tot el sef la primarie. Da cate case are omu nevoie baa?? Nu va ie clar ca treaba ie illegala illicita inspre dauna materiala a poporului Roman??
Publicat Sâmbătă, 15 iulie 2017
+Răspunde
Nastratin
-12
Umbla vorba-n targ ca LCK s-ar putea sa plece la Bruxelles , procuror european ! P.S.: @Taurul Fara Coarne : Multumesc !
Publicat Sâmbătă, 15 iulie 2017
+Răspunde
Taurul fara coarne @ Nastratin
+2
Oricum , fata asta are experienta si a franat cat a putut fenomenul coruptiei in Romania , trebuie sa-i multumim pentru ce a facut si ceea ce v-a face inaintea promovarii ! La nivel european se pun altfel problemele , nu o sa mai aiba aceleasi piedici in procesul decizional si o sa aiba mana libera , e un om valoros care a pus umarul in consolidarea firavei democratii romanesti , inlocuitorul macar sa se ridice la valoarea si competenta lui Kovesi . S-a achitat cu brio , e o functie epuizanta si extrem de dificila , merita respectul romanilor de pretutindeni ! Hotii si coruptii vor respira usurati , la nominalizarea noului sef DNA s-ar putea sa aiba surprize si sa se puna pe bocit , ramane de vazut ! P.S -Nu-mi multumi pentru aprecieri , faci o treaba excelenta postand adevaruri prin noianul de baliverne ale flasnetelor obediente ce se gratuleaza cu plusuri taind frunza la caini !
Publicat Sâmbătă, 15 iulie 2017
+Răspunde
maleficent @ Nastratin
+9
Fata asta va fi promovata la Cotroceni, nu la Bruxelles.Cei care o sustin au nevoie de ea acolo, nu la Bruxelles.Nu mai dati dovada de atata naivitate, ca sunteti oameni in toata firea!Credeti in aberatiile cu promovarea ei ca procuror european?Abia asteapta europenii, n-am ce zice!
Publicat Sâmbătă, 15 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Doftoriceala pe net poate ucide
Publicat acum 8 ore şi 23 minute
De ce crede Rusia că americanii nu vor ataca
Publicat acum 3 ore şi 35 minute
România pune piedici întreprinzătorilor
Publicat acum 3 ore şi 4 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 10 ore şi 3 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 40 minute