Iohannis: Nu există circ între Palate (Video)

Una dintre nemulțumirile președintelui Klaus Iohannis privind activitatea Guvernului la care a facut referire în urmă cu două zile a vizat situația pe zona fondurilor europene, a anunțat acesta miercuri.

„Asta a fost una dintre nemulțumirile mele, că pe zona fondurilor europene lucrurile nu s-au mișcat așa cum a trebuit”, a precizat Iohannis la ceremonia de învestire a noului ministru de resort, Cristian Ghinea.

Iohannis a menționat apoi că o altă nemulțumire a vizat situația care s-a creat cand s-a lucrat pe un act normativ care trebuia să reglementeze legea salarizării”.

„În fine, o a treia nemulțumire, ce este în curs de rezolvare, este situația de la Operă. Cred că au rămas foarte puține greșeli imaginabile care nu au fost făcute de ministrul Culturii”, a spus Iohannis.

„După cum se vede, se rezolvă. Nu există nemulțumiri care să ducă la un circ între Palate sau la certuri între președinte și prim-ministru”, a conchis șeful statului.

Declarația lui Iohannis VIDEO

”Am preferat, pentru a nu deschide fronturi şi falii, pentru a nu genera tensiuni de la nivelul funcţiei prezidenţiale, să ‘las de la mine’, cum se spune, şi să nu răspund provocărilor. Am crezut întotdeauna că e mai bine să vorbească acţiunile şi faptele mele şi că Preşedintele trebuie să fie un factor de echilibru cât mai puternic. A ieşi din sfera senzaţionalului cotidian înseamnă, în opinia mea, ca Preşedintele să nu întreţină dispute şi să nu alunece în polemici. A construi consensul înseamnă deseori să aplanezi conflicte, iar acest lucru a părut, poate, ca o absenţă din arenă. Ceea ce am dorit să fie o dovadă de normalitate, unii au interpretat ca lipsă de implicare.Vă asigur, însă, că nu este. Vreau să le transmit de aici, de la această tribună românilor din ţară şi din străinătate că preşedintele lor îi vede, îi aude şi le cunoaşte problemele”, a declarat Iohannis în urmă cu două zile.

”Vremea în care preşedintele lua locul premierul a trecut. Asta nu înseamnă că, în calitate de mediator, nu voi interveni atunci când e cazul. Am făcut-o, o voi face şi mă voi implica pe subiecte majore care afectează bunăstare şi viaţa oamenilor sau bunul mers al ţării. Sunt lucruri care mă nemulţumesc la acest Guvern, dar nu toate se rezolvă pe scena publică. Unii au vorbit despre acest Guvern ca şi cum ar fi al meu. Nu e Guvernul meu! Acest Guvern a fost o soluţie, până la alegerile din toamna acestui an generată de o situaţie de criză şi la care au subscris toate partidele politice. Este Guvernul României. Şi tocmai, în perspectiva acestor alegeri, cred că a venit vremea programelor, a competiţiei şi a asumării politice pe care aştept să le văd de la partidele politice”, a subliniat Iohannis luni, la Timișoara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.