Iohannis nu îl vrea suspendat iar pe Băsescu

Președintele PNL Klaus Iohannis a declarat luni seară, în exclusivitate pentru emisiunea „Butonul de panică” de pe B1 TV, că a fost neafiliat politic până în anul 2013, când a hotărât să se înscrie în Partidul Național Liberal.

„Am intrat mai degrabă întâmplător în politică, în anul 2000, când erau alegeri de primar la Sibiu. Eu am prezentat o listă cu 6 persoane pentru Consiliul Local și colegii mei m-au rugat să candidez pentru primărie. Am avut cel mai bun rezultat dintre candidați. Înainte de ’89 nu am fost membru PCR, nu am fost student comunist și nici n-au existat vreodată presiuni în acest sens. Eu am fost neafiliat politic până în anul 2013, când eu am hotărât să mă înscriu în PNL”, a spus Klaus Iohannis.

Candidatul ACL la prezidențiale a discutat și despre cele șase case pe care le deține.

„Nu e niciun mister, e munca noastră, a părinților noștri și a bunicilor noștri. Nu am putut singuri de la început. Trebuie știut că nu am început nicidecum de la zero. Am pornit de tineri cu două apartamente, pe care le-am vândut ulterior și am cumpărat mai departe alte case”, a continuat Iohannis.

„Eu nu am avut niciodată vreun dosar penal, în sensul să fiu dat în judecată pe numele meu la vreun Parchet, au existat plângeri care nu s-au verificat niciodată”, a precizat liderul PNL.

Ponta minte în legătură cu întâlnirea de la Grivco

Iohannis a spus tot luni seară, în exclusivitate la B1 TV, că nu a avut niciodată o relație cu Dan Voiculescu, iar povestea cu „premierul ales la Grivco” este o minciună sfruntată a lui Victor Ponta.

„Victor Ponta știe foarte bine că nu am fost niciodată la Grivco. El a fost omul de lângă Mircea Geoană. Nu am avut nicio treabă cu niciun lucru care se numește Grivco. Îl provoc pe Ponta să aducă orice probă, oricât de mică sau indirectă care să dovedească faptul că eu am fost la Grivco. Nu am negociat nimic cu Victor Ponta, el a fost un personaj secundar. Nu am avut nicio treabă cu niciun lucru care se numește Grivco”, a spus Klaus Iohannis.

„Toată discuția despre propunerea de premier a plecat de la o discuție cu Crin Antonescu. M-a vizitat în Sibiu în primăvara lui 2009 și mi-a propus o colaborare politică. M-a sunat, s-a prezentat, a zis că vrea să îmi facă o vizită, m-a vizitat, ne-am înțeles foarte bine și mi-a spus că dorește să mă întrebe dacă vreau să fiu implicat în vreo acțiune politică a PNL. Asta nu pe nepusă masă, că eu am am avut o colaborare strânsă cu PNL încă din 2004. A fost o discuție în primăvară și apoi alta în toamnăm când m-a întrebat dacă vreau să fiu premier. Înțelegerea era că vin și preiau Guvernul ca interimar, ca și tehnocrat”, a mai declarat liderul PNL.

Despre relația sa cu Dan Voiculescu, Iohannis a precizat că nu a fost în vreun fel una deosebită.

„Nu a fost un politician cu care să am o relație de vreun fel, nici specială, nici nespecială. N-a fost nicio întâlnire confidențială cu Voiculescu”, a mai spus Iohannis.

„N-am fost niciodată la Vila Lac 3. Ultima întâlnire politică cu Traian Băsescu a fost în 2008, ne-am mai întâlnit la biserică. Relația noastră s-a răcit la sfârșitul anului 2007 și s-a transformat într-o non-relație”, a adăugat candidatul ACL la prezidențiale.

Despre o nouă suspendare a președintelui: Nu văd niciun rost acum

Tot la liderul PNL a spus că nu vede niciun rost într-o nouă suspendare a președintelui Băsescu.

„Nu aș mai susține acest lucru”, a spus Iohannis.

„Nu văd niciun rost într-un astfel de demers acum decât dacă candidatul Ponta vrea să își creeze un avantaj care se datorează faptului că este premierul României”, a explicat liderul PNL.

Cred că, în final, Antonescu mă va susține la prezidențiale

În cadrul aceleiași emisiuni, Iohannis a menționat că ideea de a candida la prezidențiale a fost a lui și crede că, în final, Crin Antonescu îl va susține în cursa pentru Cotroceni.

„Am avut o discuție după această etapă cu Crin Antonescu, a fost semi-lămuritoare. Eu cred că în final mă va susține pentru că este loial partidului și în definitiv își va da seama că aici nu este vorba despre Klaus Iohannis, ci despre PNL, despre noul PNL, despre dreapta rezultată din fuziunea cu PDL. Ca fost președinte al PNL cu siguranță va veni alături de echipa partidului”, a spus candidatul ACL la prezidențiale.

„Nu cred că este posibil să îmi saboteze candidatura”, a completat Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.