„Iohannis, o rotiță dintr-un angrenaj”

  1. Ce urmăreşte Klaus Iohannis prin susţinerea directă şi indirectă a demonstraţiilor?
  2. De ce a ales CNN un interviu cu demisionatul Florin Jianu pentru a prezenta protestele?
  3. Materialul CNN a urmărit informarea telespectatorilor sau acreditarea unei imagini?

Mihaela Ștefănescu, profesor de istorie și filosofie, București

1. Klaus Iohannis urmărește înlăturarea Guvernului legitim al României, ca și în noiembrie 2015, printr-o lovitură de stat abjectă.

2. CNN a ales interviul cu Jianu, trădător al Guvernului, pentru a arăta că există fisuri în PSD – ALDE.

3. Materialul CNN a urmărit acreditarea acelei imagini hidoase a membrilor Guvernului pentru manipularea grosolană a telespectatorilor, ca să-i facă să creadă că marea masă a populației detesta Guvernul legitim și vrea arestarea membrilor acestuia. Este o imagine de Ev Mediu. Amintește de linșajele negrilor în sudul SUA de către rasiști.

Alexandru Mangu, profesor de istorie, Boston-Quincy

Iohannis este o rotiță dintr-un angrenaj al celui de-al Treilea Război Mondial, de data asta economic, pierdut din nou de Germania, cu toate derapajele ei neonaziste și revanșarde. Nu se poate împăca cu ideea că doar SUA, Rusia și China fac parte fără ea din clubul marilor puteri ale lumii. Președintele urmează politica impusă de stăpânii lui, deloc nouă, de a produce haos, anarhie, prin încălcarea brutală a legilor statului de drept. Vă reamintesc că dacă în Germania debutul oficial al zeilor hitlerismului a fost incendierea Reichstagului în 1933, acompaniată de turbulenţe stradale degenerante, la noi metoda s-a perfecționat prin incendierea unor cluburi cu mulţi tineri – pentru a fi multe victime. Ciudat că după Colectiv singurii care au reacționat acuzator au fost colegii din clasa unui liceu de informatică, care au declarat că nu vor mai călca în astfel de locuri („Mama, te iubesc, nu mai rezist“; și s-a stins cumplit un copil de 14-15 ani. Tragedia lui nu a sensibilizat pe nimeni). Noroc că la Bamboo n-a mai murit nimeni. Câteva concluzii, căci furia a atins cote maxime după alegerea președintelui Trump și se încearcă discreditarea (nu de forţe oculte, cum ne ascundem mulţi, deși intuim adevărul) de Berlin, PPE, servicii secrete chiar și din America, care încearcă reîncălzirea războiului rece din care au numai de câștigat, iar noi, oamenii de rând, numai de pierdut. Dacă statul american are încă mijloace să reziste, în ţările dependente de Soros și de forțele aliate ce îl susțin se duce o propagandă intensa și se organizează diversiuni împotriva detensionării relațiilor dintre marile puteri. (…)

În Franța sau Germania corupția e uriașă – primele 7 bănci nemțești din 8 translatând sumele uriașe furate din Europa în offshore-uri din Panama sau Caraibe. La noi, guvernul Ponta, care scosese ţara din recesiune pentru că a demonstrat falimentul politicii neonaziste, criminale, de austeritate (confirmat de Brexit și acum de salariul minim european), a fost înlăturat printr-o mascată lovitură de stat. Vă reamintesc că ulterior referendumul a fost anulat, la ordin, de un palavragiu, ce a așteptat erata ca să nu-l valideze, apoi, pentru un pumn de arginţi, a vândut partidul Brătienilor PPE și PDL-ului.

Răspuns la întrebarea 1: Prin aceleași mijloace penale ale loviturii de stat, Iohannis cu stăpânii lui încearcă anularea votului din 11 decembrie, folosind diferite pretexte într-un război declarat, pe fondul incapacității lui Dragnea de a răspunde adecvat (flutură mereu ramura de măslin, numește personaje în posturi-cheie, îndepărtând numeroasele personalități de care dispune partidul lui în comparație cu celelalte formațiuni politice, la care, din păcate, acestea nu există).

Răspuns la întrebările 2 și 3: Să nu se uite că CNN și prelungirea lui din România au sprijinit în campania electorală din SUA pe cea care a declanșat primăvara arabă, soldată cu instaurarea haosului și numeroase victime, printre care și valul de imigranți clandestini ce s-a abătut asupra Europei, în aplauzele delirante ale lui Merkel și compania. După alegerea preşedintelui Donald Trump s-au repoziţionat, continuând aceeaşi politică, dar în surdină. Acum transmit selectiv, exagerând sau fabricând evenimente împotriva noului curs al istoriei, neînţelegând, ca şi stăpânii lor revanşarzi, că o nouă conflagraţie va aduce suferinţe neimaginabile omenirii.

Mihaela Mihalache, expert contabil, Botoșani

1. Klaus Iohannis urmărește aducerea la putere a guvernului său, cu susținerea puternică a SRI și a străinilor, care au fost direct afectați de modificările introduse în Codul Fiscal de Guvernul Grindeanu, cu aplicare de la 01.02.2017.

2. CNN a ales să dea interviul cu ministrul demisionar ca să-l susțină pe Iohannis.

3. Interviul a urmărit acreditarea unor imagini.

P.S.: Asta nu înseamnă că sunt de acord ca politicienii corupții să scape, cum se întâmplă acum (vezi și Elena Udrea – a făcut un pic de pârnaie și acum ne dă lecții de teologie. Culmea tupeului!).

Mihai Gere, director de producție, București

1. Se pare că domnul Iohannis are de îndeplinit niște sarcini dintr-o agendă care nu este făcută pe meleagurile noastre. Partea proastă pentru dânsul este că nu are capacitatea să le ducă la bun sfârșit și din acest motiv se duce cu căciula în mână pe acele meleaguri, să ceară sfaturi și sprijin.

Concluzia este că domnul Iohannis cântă o partitură care nu este compusă de români și pentru români. Prin faptul că incită românii împotriva românilor, prin manipulare și dezinformare, domnul Iohannis nu urmărește decât distrugerea României prin orice mijloace, indiferent de decizia majorității.

Sunt în piață 50.000 sau 350.000 sau mai mulţi. Foarte bine, este dreptul lor. Dar cu majoritatea de câteva milioane bune a celorlalți români ce facem? Părerea lor nu contează? Ei nu au drepturi, chiar dacă nu se manifestă? Nu trăiesc și ei în România?

Prin tot ce a făcut până acum, prin incitare la ură, manipulare, dezinformare și prin abdicarea de la rolul de mediator prevăzut de Constituție, domnul Iohannis se autodescalifică complet din înalta funcție de președinte al tuturor românilor. Aşa cum ați remarcat, m-am referit la personajul în cauză ca „domnul Iohannis“. Eu, personal, nu îl mai consider de mult președintele României. Sper ca și alții, indiferent că sunt în Piață și protestează, la serviciu, acasă sau aiurea, să gândească la fel.

Este incredibil cum a putut să ne dezbine și să ne arunce unul împotriva altuia un om mic care a ajuns într-o funcție înaltă prin vina noastră, a tuturor. Spre binele nostru, această greșeală trebuie îndreptată cât mai rapid posibil.

După 27 de ani tulburi, oare când va avea România un președinte care să fie tratat cu respect pentru că răspunde cu onoare la încrederea romanilor de a fi primul om în stat?

2. Alegerea domnului Florin Jianu are ca scop de a pune mult contrast doar pe o parte a conflictului. Nu s-a pus nicio întrebare referitoare la părerea milioanelor de români care reprezintă majoritatea, ei nu există pentru CNN.

CNN nu reușește nici acum să fie un post de știri obiectiv. Acest post de știri este în cădere liberă la ei în ţară în ceea ce privește obiectivitatea și probabil că acum încearcă altceva. Din nefericire pentru ei, și-au păstrat aceeași linie impusă și părtinitoare. Acest fapt face ca orice știre difuzată de CNN să fie privită cu rezervă și precauție.

Dacă doreau să fie obiectivi, trebuia să ceară și un interviu de la cealaltă parte în conflict, Guvernul României, și să judece singuri după ce aveau toate datele, fără să apeleze la „surse“ care se aflau, evident, de partea cealaltă a conflictului.

Dacă până și domnul Iohannis nu poate (a se citi nu vrea) să gestioneze situația și folosește ca scuză: „În România este o situație complexa“, atunci cum poate CNN de aici sau Mark Toner, de mână cu John McCain din SUA, să înțeleagă ce se întâmplă de fapt? Realitatea este că nu vor să înțeleagă pentru că au și ei o agendă de lucru. Cine a urmărit cu atenție ce se întâmplă cu CNN o să înțeleagă ce spun eu aici.

Președintele ales al SUA a respins o tentativă a unui reporter CNN de a pune o întrebare la o conferință de presă: „I am not give you a question. You are fake news“.

3. Evident că materialul a urmărit acreditarea unei imagini și nicidecum informarea corectă și obiectivă a telespectatorilor din România. Telespectatorii din SUA au circumstanțe atenuante, pentru că sunt departe și nu au cum să știe ce se întâmplă de fapt aici tocmai din cauza CNN, care are obiceiul să transmită în mod deformat și dintr-o singură parte informațiile. Cealaltă parte, majoritatea, nu contează pentru ei, deoarece nu se suprapune peste foaia lor de parcurs.

Răspunsurile rămase nepublicate vor apărea în edițiile viitoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.