Japonia, pregătită să ceară ajutorul armatei SUA în cazul centralei de la Fukushima

Japonia este pregătită să ceară cooperarea armatei americane pentru a preveni o catastrofă nucleară la centrala de la Fukushima, avariată de cutremurul de vineri, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, potrivit Mediafax.ro.

Yukio Edano a declarat că Guvernul se „pregătea” pentru eventualitatea de a cere ajutorul Statelor Unite, răspunzând unei întrebări adresate de jurnalişti.

„Cooperarea militară americană ar putea fi utilă” la Fukushima, unde s-a produs o serie de accidente, a adăugat el.

Americanii „cooperează deja, cu un sprijin logistic”, a precizat Edano.

Opt nave militare americane, între care portavionul USS Ronald Reagan şi escorta sa, participă la operaţiuni de salvare în nord-estul Japoniei, regiune afectată, vineri, de un cutremur cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami devastator.

USS Ronald Reagan este utilizat ca platformă plutitoare pentru alimentarea cu carburant a elicopterelor armatei şi Pazei de Coastă japoneze, implicate în operaţiuni de salvare.

Aparatele de la bordul portavionului, aproximativ 80 de avioane şi elicoptere, efectuează, de asemenea, misiuni de recunoaştere şi livrează apă şi pături sinistraţilor, potrivit Pentagonului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.