Kerry: Rusia ne minte în față și încearcă să ademenească alte națiuni

Secretarul de stat american John Kerry i-a acuzat pe liderii ruși că ”îl mint în față” atunci când vine vorba despre implicarea Moscovei în conflictul din Ucraina. Kerry a denunțat și ”propaganda” rusă pe marginea acestui conflict. Vorbind in fata congresmanilor, șeful diplomației SUA a evitat să declare limpede dacă este sau nu de acord cu livrarea de arme letale în Ucraina.

”Rusia s-a angrenat în cel mai deschis și extins exercițiu de propagandă pe care l-am văzut de la apogeul Războiului Rece încoace”, a spus Kerry. ”Iar ei persista în interpretările lor eronate, minciuni sau cum vreți să le spuneti, și mă mint în fața, pe mine și pe alții, în multe ocazii”, a mai spus el.

Întrebat dacă liderii ruși mint când neagă implicarea cu trupe și armament în Ucraina, Kerry a declarat simplu ”Da”.

”Rusia este angrenată într-o acțiune majoră de a influența națiunile, de a le ademeni si, in mod fundamental și tragic, de a reîncepe un joc de sumă nulă între Est si Vest, despre care credem sincer că este periculos si inutil”, a spus Kerry, adăugând că el ”consideră că Washingtonul face foarte bine că susțimne suverantitatea Ucrainei”.

În momentul în care un senator și-a exprimat îngrijorarea față de intențiile Rusiei în Republica Moldova, Georgia, Serbia, Muntenegru și țările baltice, Kerry a replicat: ”Toate sunt in linia întâi”.

Kerry a cerut Congresului (dominat de republicani) să sporească sprijinul economic pentru Ucraina. ”Trebuie să fim pregătiți să fim alături de Ucraina economic în momentul în care țara se reformează și începe să-și impună visul și viziunea”, a declarat mesianic Kerry.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.