Laura Ştefan, cea mai curajoasă femeie din România

Laura Ştefan, expert anticorupție care activează la ONG-ul Expert Forum, a primit distincţia „Cea mai curajoasă femeie din România”, din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, ca o recunoaştere a eforturilor sale în apărarea statului de drept din România.

Anul trecut, la prima ediţie a evenimentului, marele premiu i-a revenit Laurei Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA.

„Domnişoara Ştefan posedă o combinaţie unică de curaj, cunoştinţe şi inspiraţie, care o transformă într-un activist neobosit în domeniul statului de drept”, a spus Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, potrivit Digi24.

„Cred că atât eu, cât şi doamna Kovesi considerăm aceste premii ca fiind date pentru cei care sunt în spatele nostru. Dumneai pentru munca procurorilor DNA de acum şi de dinainte, iar eu pentru munca tuturor colegilor din organizaţiile neguvernamentale şi a jurnaliştilor care vorbesc zi de zi despre problemele grave pe care România încă le are în lupta împotriva corupţiei”, a spus Laura Ştefan, membru Expert Forum.

La ceremonie a fost prezentă şi Laura Codruţa Kovesi. Procurorul-şef anticorupţie a apreciat faptul că premiul a rămas şi anul acesta în domeniul anticorupţiei.

Ambasada SUA la Bucureşti a nominalizat alte trei femei pentru trofeul de cea mai puternică femeie din România. Nicoleta Biţu – director executiv al Asociaţiei Romano ButiQ pentru efortul de susţinere a drepturilor femeilor rome, Rodica Mihăilă – profesor în cadrul Universităţii Bucureşti pentru munca depusă în reformarea sistemului educaţional din România și doctorului Carmen Ungurean pentru îmbunătăţirea sistemului public de sănătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.